Aragones iki yıl Fener'de

Güncelleme Tarihi:

Aragones iki yıl Fenerde
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2008 01:45

Euro 2008 bitiminde İstanbul’a gelecek olan 70 yaşındaki teknik adam, ilk olarak 15 gün izin yapmayı planlayan milli futbolcuların bir hafta dinlendikten sonra kampa gelmesini istedi.

FENERBAHÇE Kulübü İspanya Milli Takımı Teknik Direktörü Luis Aragones ile anlaştığını dün resmen açıkladı. Kulübün internet sitesinde yapılan açıklamada, Aragones’in 4 kişilik ekibiyle iki yıllık ön kontrat imzaladığı ifade edildi. Nihai sözleşmenin ve bürokratik işlemlerin Euro 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası’ndan sonra imzalanacağı vurgulandı. İspanya’nın Rusya ile oynayacağı yarı final maçının durumuna göre Türkiye’ye geliş tarihi belirlenecek olan Aragones’in yönetim ile yaptığı görüşmelerde bir takım isteklerde bulunduğu öğrenildi.

Brezilyalılar geliyor

70 yaşındaki kurt teknik adamın Şampiyonlar Ligi ön eleme maçlarını gözönünde bulundurarak milli futbolcuları kampa erken çağırdığı bildirildi. Bu durumda Avrupa Şampiyonası dönüşünde 15 gün tatil yapmayı planlayan Semih, Kazım, Aurelio, Volkan, Uğur Boral ve Emre Belözoğlu bir hafta dinlendikten sonra Avusturya kampına katılacak. Fenerbahçe’nin Brezilyalı futbolcularının bu akşam İstanbul’a gelmesi bekleniyor. Alex, R.Carlos, Vederson, Deivid, Lugano, Edu ve Maldonado yarından itibaren sağlık kontrolünden geçecekler.

Samandıra’da ilk mesai

Pazar günü ise Samandıra Tesisleri’nde ilk mesaiye çıkılacak. Kulübün resmi açıklamasında İrfan Saraloğlu, Murat Öztürk ve Önder Özen’in durumu hakkında bilgi verilmedi. 4 yardımcısı ile gelecek olan Aragones’in geçtiğimiz yıllarda görev yapan 3 teknik adam hakkında nasıl bir karar vereceği merakla bekleniyor.

Aragones kimdir?

Jose Luis Aragones Suarez Martínez, 28 Temmuz 1938’de Madrid’de dünyaya geldi. Ünlü teknik adam 1964-1974 arasında A.Madrid’de forvet olarak oynadı, 4 şampiyonluk yaşadı. R.Betis, R.Madrid ve Getafe’de de oynayan kurt hoca, İspanyol milli takımında 3 gol attı. Aragones, La Liga şampiyonluğu, Kral Kupası, Kıtalararası şampiyonluk gibi başarılar elde etti. 4 yıldır İspanya’yı çalıştıran ünlü teknik adam ilk kez yurt dışında çalışacak.

Yılda 3 milyon Euro kazanacak

İspanyol spor gazetesi Marca, dün verdiği haberde, Fenerbahçe’nin, ön sözleşme imzaladığını açıkladığı Luis Aragones’e yılda 3 milyon Euro net ödeyeceğini iddia etti. İspanyol gazetesi, söz konusu ön sözleşmenin birkaç gün önce Aragones’in tam güven duyduğu menajeri ile Fenerbahçe yetkilileri arasında İsviçre’de imzalandığını belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!