Apoel’e teşekkür gibi ceza verdiler

Güncelleme Tarihi:

Apoel’e teşekkür gibi ceza verdiler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2010 00:00

P.Karşıyaka Şube Sorumlusu Nazım Torbaoğlu, “FIBA’nın Yunanistan ve Rum Kesimi’ni koruma tavrı yine ön plana çıktı. Olayların cezası, en az iki yıl Avrupa kupalarından men olmalıydı” dedi.

Haberin Devamı

APOEL-KARŞIYAKA MAÇINDAN KARELER

BAĞIŞ: YAŞANANLARIN CEZALANDIRILMASI GEREKİYOR

APOEL-KARŞIYAKA MAÇINDAN TRİBÜNDEN GÖRÜNTÜLER / WEB TV

OLAYLI MAÇ RUM BASININDA

RUM TARAFTARLAR BÖYLE SALDIRDI /WEB TV  

PINAR Karşıyaka Basketbol Şube Başkanı Nazım Torbaoğlu, FIBA’nın Güney Kıbrıs Rum Kesimi temsilcisi Apoel’e olaylı karşılaşmadan sonra verdiği üç maç seyircisiz oynama ve 40 bin Euro para cezasına itiraz edeceklerini açıkladı.

En az 2 yıl olmalıydı

“FIBA’nın Yunanistan ve Rum Kesimi’ni koruma tavrı yine ön plana çıktı” diyen Torbaoğlu, “Türkiye Basketbol Federasyonu’yla işbirliği yaparak itirazımızı ileteceğiz. Bence bu olayların cezası, en az iki yıl Avrupa kupalarından men olmalıydı” dedi.

Apoel maçındaki FIBA gözlemcisinin raporunu sadece sahaya atılan yabancı maddeler üzerine kurmuş olabileceğini belirten Nazım Torbaoğlu, “Gözlemci, koridordaki olayları görmediği için raporuna eklememiş olabilir. Biz her oyuncumuzun tek tek yazılı ifadesini alıp, TBF aracılığıyla FIBA’ya göndereceğiz” diye konuştu.

Gülünç, ayıp, utanç verici

BAŞKAN Hüseyin Çalışkan, Apoel-Pınar Karşıyaka maçı sonrası çıkan olaylar nedeniyle FIBA’nın Rum takımına 3 maç seyircisiz oynama cezası vermesini, “Gülünç, ayıp ve utanç verici” olarak niteledi. Çalışkan, cezayı öğrendiğinde “derin hayal kırıklığı” yaşadığını söylerken, şunları kaydetti:

“Herhalde bizden bir kişi ölmüş olsa 6 maç seyircisiz oynama ve 80 bin Euro para cezası vereceklerdi. Komedi ve ayıp. Saldıranlara ‘geri zekalılar’ diyen kendi cumhurbaşkanlarının bu sözleri bile bana göre daha ağır bir ceza.”

Beşiktaş’a karşı genç takımla çıkacaklar

Haberin Devamı

KARŞIYAKA Kulübü, Beko Basketbol Ligi’nde programda yarın görünen maç için TBF’ye erteleme talebinde bulundu. Basketbol Federasyonu da, erteleme talebini değerlendirip daha önce yarın saat 15.00’te oynanacağı açıklanan Beşiktaş Cola Turka-P.Karşıyaka maçını 26 Aralık Pazar günü saat 15.00’e aldı. İzmir temsilcisinin basın sözcüsü Gökhan Şensan, “Federasyon maçı sadece 1 gün erteledi. Maça genç takımla çıkma kararı aldık” dedi.

İlk maç 18 Ocak’ta

FIBA Eurochallenge Cup’ın ilk turunda (G) Grubu’nu lider bitiren, 2. turda (J) Grubu’nda yer alan Pınar Karşıyaka, Slovenya’nın Krka Novo Mesto ile Belçika’nın Antwerp Giants ve Dexia Mons-Hainaut ekipleriyle eşleşti.
İzmir temsilcisi gruptaki ilk maçını 18 Ocak’ta Antwerp Giants’la deplasmanda oynayacak

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!