Anzaklar'ı Şileli kürekçiler karşılayacak

Güncelleme Tarihi:

Anzakları Şileli kürekçiler karşılayacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2015 11:14

Şile Belediyesi’nin desteği ve Şile Su Sporları Kulübü’nün girişimleri ile Şile’den 24 sporcu, 24 Nisan gecesi 1400’ü aşkın Anzak’ın katılımıyla Gelibolu’da gerçekleşecek Anzak Günü’nde Şile ve Türkiye’yi temsil edecek.

Haberin Devamı

1915 yılında Gelibolu’da karaya çıkışın yıldönümü ve tüm savaşlarda ölen Avustralyalılar'ın anıldığı gün olan Anzak Günü, 100’üncü yılı nedeniyle büyük bir organizasyon ile anılacak. Anzak Koyu’na doğru Avustralyalı sporcularla yarışacak Şile Su Sporları Kulübü kürek takımı hazırlıklarını tamamladı. Şile Belediyesi’nin desteğiyle ve yoğun antrenmanlarla yarışa hazırlanan sporcular barış için kürek çekecek.

Anzakları Şileli kürekçiler karşılayacak

"DOSTLUK VE BARIŞ İÇİN KÜREK ÇEKECEKLER"
Antrenmanları yakından takip eden Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, “Şile, Çanakkale deniz savaşlarında çok şehit vermiş bir coğrafya. Şile Belediyesi olarak, savaşların 100’üncü yılında Anzaklarla birlikte anma törenine katılacağız. Törenler için şu an Avustralyalılar, İngilizler, İtalyanlar ve Yeni Zelandalılar ülkemizde misafir. Anmalarda barış, dostluk ve birlik mesajı vermek için Şile Su Sporları Kulübümüzle birlikte 4 yıldır hazırlık yapıyoruz. Kürek takımımız Avustralyalı sporcularla yapacakları yarışlarda ülkemizi gururla temsil edecek ve savaşların geride kalması için barış mesajı verecek” dedi.

Haberin Devamı

Anzakları Şileli kürekçiler karşılayacak

"İLK DEFA ÇIKARMA CANLANDIRILACAK"
Yarışlara 4 yıldır hazırlandıklarını belirten Şile Su Sporları Kulübü Başkanı Bahattin Reşid, “Avustralyalı ve Türk profesyonel eğitmenler olarak, 4 yıllık çalışma neticesinde yetiştirdiğimiz yaklaşık 200 sporcudan 24 tanesiyle birlikte tüm Gelibolu yarımadasını iki günde kürekle dolaşarak yarışacağız. Anzakların her yıl düzenledikleri ilk çıkarmanın yapıldığı 24 Nisan gecesinde ise ilk kez 100 yıl önceki çıkarmayı canlandıracağız. Bu kez “dostluk ve barış” çıkarması olacak” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!