Antrenörden örnek davranış

Güncelleme Tarihi:

Antrenörden örnek davranış
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2011 11:06

Kırklareli'nde oynanan Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi karşılaşmasında rakip sporcu ile girdiği mücadelenin ardından yere düşen İskenderun Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı oyuncusunu sahanın içine girerek yerden kaldıran Kırklareli Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Antrenörü Mustafa Koç, seyircilerden büyük alkış aldı.

Haberin Devamı

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi'nin ikinci haftasında Kırklareli Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ile İskenderun Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Kırklareli Atatürk Spor Salonu'nda karşı karşıya geldi. Büyük çekişmeye sahne olan mücadelenin ikinci çeyreğinde İskenderun Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı sporcusu Muammer Güzel rakip oyuncu Metehan Yılmaz ile çarpışınca yere düştü. Bunu gören Kırklareli Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Antrenörü Mustafa Koç ise yedek kulübesindeki yerinden hemen fırlayarak fair-play örneği gösterdi ve Güzel'i yerden kaldırarak tekerlekli sandalyesine geri bindirdi. Antrenör Koç'un bu davranışı ise karşılaşmayı izlemeye gelen sporseverler tarafından ayakta alkışlandı. Karşılaşma ise ev sahibi takımın 81-61 üstünlüğü ile sona erdi.

Haberin Devamı

Sporun dostluk içinde geçmesi gerektiğini belirten Kırklareli Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Antrenörü Mustafa Koç, "Sporcu olmak başka bir şey, insanlık başka bir şey. Bizler onları engelli olarak görmüyoruz. Onlar bizim arkadaşımız. Saha dışında da hepsi arkadaşımız. Kendi rakip oyuncum da olsa bile yardım etmek içimden geliyor" dedi.

Sporcuların birbirine destek olması gerektiğini belirten Muammer Güzel de, "Bizler bu sporu yaparak birbirimize destek olmaya çalışıyoruz. Hocamın yaptığı bir centilmenlik değil de daha çok insanlık göreviydi. İnsanlık görevini yerine getirdiği için hocama ve bizlere destek olanlara çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Mart 2010'da Kırklareli Atatürk Spor Salonu'nda oynanan Kırklareli Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ile Ordu Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı arasında oynanan karşılaşmada, iddiaya göre Kırklareli Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Başkanvekili Erol Gökçe, kendine ve takım antrenörüne küfür ettiğini iddia ettiği Ordu Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı oyuncusu Bakır Akçadaşoğlu tokat atmış, ardından da gerginlik yaşanmıştı. Bu sezon da Erol Gökçe başkanvekililği görevini sürdürürken, Akçadaşoğlu bu sezon Kırklareli Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'na transfer oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!