Antrenmanların en hızlısı Button

Güncelleme Tarihi:

Antrenmanların en hızlısı Button
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2011 11:41

Sezon açılışı Avustralya'da Cuma gününün son antrenmanında McLaren'den Jenson Button lider bitirdi.

Haberin Devamı

Seansta Button'un takım arkadaşı Lewis Hamilton ikinci sırayı alarak McLaren taraftarlarını ümitlendirdi.

Son yarım saati yeni geçiş alanını deneme amacıyla yarış şartlarında geçirilen antrenmanda en hızlı turlar, 1 saatlik sürenin dolmasına yakın zamanda Pirelli'nin yumuşak lastiklerinin kullanıldığı sırada geldi.

O sürede ilk olarak Hamilton ve Button iyi turlar atmıştı ama ilk antrenmanda egemen görünen ve seansın büyük bölümünde ayarlanabilir arka kanatlarını kullanmamaları talimatı alan Red Bull'lar henüz güçlerini göstermemişti.

Sonunda Sebastian Vettel ve Mark Webber de serbest kaldı ve yumuşak lastiklerle derecelerini geliştirdiler ama bu dereceler, Fernando Alonso'nunki kadar iyi değildi. İspanyol pilot, günü 3. sırada tamamladı.

Michael Schumacher, Mercedes ile 6. sırada gelirken Massa, 7. sırada kaldı.

Haberin Devamı

Meksikalı çaylak pilot Sergio Perez, ilk hafta sonunda etkileyici bir 8.lik elde etti. Sauber pilotunu Barrşchello ve Rosberg takip etti

Lotus ve Virgin'in yine 5-6 saniye gerilerde kalmaları dikkat geçti.

HRT ise daha önceden de açıkladığı üzere Liuzzi ile sadece keşif turu attı.

Antrenmanın son yarım saatindeki DRS (Hava direnci azaltma sistemi) denemesi, yarışta neler olabileceği konusunda bazı fikirler verdi. Seansın son 10 dakikasında yağmur başlayınca da deneme sona erdirildi.

AÇILIŞ WEBBER'DEN

Formula 1 heyecanı Avustralya Grand Prix'i ile başladı. Günün ilk antrenman turlarında Red Bull rüzgarı esti.

Sporseverlerin heyecanla beklediği Formula 1 heyecanı başladı. Sezonun ilk yarışı olan Avustralya Grand Prix'inde ilk antrenman turlarına Renault pilotları Mark Webber ve Sebastien Vettel damgasını vurdu.

İlk antrenman turlarında en iyi dereceği Red Bull pilotu Mark Webber 1:26'lık derecesiyle yaptı. Vettel ise takım arkadaşının 0.3 saniye gerisinde 1:27.1582lik derecesiyle ikinci oldu. Ferrari pilotu Fernando Alonso ise 1:27.749'luk derecesiyle üçüncü sırada yer aldı.

Bir önceki sezonun şampiyonu McLaren pilotu Lewis Hamilton 7. sırada yer alırken, takım arkadaşı Jenson Button ilk antrenman turlarını 6. sırada bitirdi.

Haberin Devamı

Efsane pilot Michael Schumacher ise 1:28.690'lık derecesiyle 8. oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!