Anti-doping Konferansı İstanbul'da

Güncelleme Tarihi:

Anti-doping Konferansı İstanbulda
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2011 15:33

Uluslararası Halter Federasyonu (IWF) Anti-Doping Dünya Konferansı, mart ayında İstanbul'da yapılacak.

İstanbul'daki Holiday Inn Oteli'nde gerçekleştirilecek konferansa 100'ün üzerinde ülkenin katılması bekleniyor. 17-18 Mart tarihlerindeki konferans öncesinde, IWF Hukuk Müşaviri Dr. Monika Ungar, toplantının gerçekleştirileceği İstanbul'da incelemelerde bulundu.

Konferansla ilgili olarak ön hazırlık görüşmeleri yapmak ve konferansın yapılacağı yeri belirlemek üzere İstanbul'a gelen bayan Ungar, Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Dr. Hasan Akkuş ve genel sekreter Zeki Öztürk ile birlikte olimpiyat evini de ziyaret etti. Ungar ayrıca, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Genel Sekreteri Neşe Gündoğan ile de biraraya geldi.

Konferansta, katılımcı her ülkeden birer temsilci yer alacak. Toplantıda, eğitim, gelişim, doping kontrol protokolü, Dünya Anti-Doping Ajansı (WADA), cezalandırma, olimpiyat komitesi testleri, Halter Federasyonu Anti-Doping Komisyonu konularında konuşmalar yapılacak.

Bu arada, Türkiye'den Prof. Dr. Haydar Demirel, gen dopingi hakkında katılımcı ülkelerin temsilcilerine bir konferans verecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!