Antalyaspor'da hoca arayışları sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Antalyasporda hoca arayışları sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2013 19:56

Medical Park Antalyaspor Kulüp Başkanı Gültekin Gencer, "Gelin dünya çapında Alman veya Rus hoca getirelim. Her gün Rus ve Alman medyasında Antalyaspor konuşulsun” dedi.

Medical Park Antalyaspor Kulüp Başkanı Gencer ve yeni yönetim kurulu üyeleri, ilk yönetim kurulu toplantısının ardından Antalya Valisi Sebahattin Öztürk'ü makamında ziyaret etti. Başkan Gencer, ziyarette yaptığı konuşmada, takımın Spor Toto Süper Lig'de beş yıldır yakaladığı istikrarın bozulmamasını istediklerini dile getirdi. FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nın bazı maçlarının Antalya'da yapılacağını hatırlatan Gencer, bu organizasyonda izleyici sayısının önemli olduğunu vurguladı. Türkiye'nin olimpiyatlara aday bir ülke olduğunu vurgulayan Gencer, yüksek izleyici sayısına ulaşmanın olimpiyatlar ve Avrupa Şampiyonası gibi organizasyonlar için de olumlu etkileri olacağının altını çizdi.

Gencer, Medical Park Antalyaspor'un anlaşacağı teknik adamın kentin turizm faaliyetleri üzerinde de etkili olacağını söyledi. Turizmcilerle bu konuyu görüştüğünü de anlatan Gencer, “Gelin dünya çapında Alman veya Rus hoca getirelim. Her gün Rus ve Alman medyasında Antalyaspor konuşulsun istedim” diye konuştu.

Şampiyonluğa oynayacak takımı oluşturmak için hoca seçiminin çok önemli olduğunu vurgulayan Gencer, "Yerli de yabancı da düşünüyoruz. Yerli hocada önceliğimiz, Türkiye'de Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk yaşamış hoca olsun istiyoruz. Şampiyonluk yaşamış hocalar Ertuğrul Sağlam, Aykut Kocaman, dünya üçüncülüğü yaşamış Şenol Güneş var “ dedi.

"Antalya'nın futbol ile anılmasını istiyoruz"
Antalya Valisi Sebahattin Öztürk de görev yaptığı sürede Antalyaspor'un yakaladığı istikrarın aynen devam etmesini istedi. Antalyaspor'un UEFA'da oynamasını arzuladığını dile getiren Öztürk, takımın başarılı olması için gerekli desteği sağlayacaklarını bildirdi.

FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nı çok önemsediğini ifade eden Öztürk, Antalya'da 4 günde 7 maç oynanacağını ve Antalya'nın futbol ile anılmasını istediklerini söyledi.

Vali Öztürk, şöyle konuştu: “İstiyoruz ki insanlar statlara ilgi göstersin, statları doldursunlar. Trabzonluyum ama çok fazla futbolla işim olmadı açıkcası ama genel olarak sporu seviyorum. Hem Erzurum'da hem Niğde'de bu alanda çalışmalarım oldu. Amatör sporlarla ilgili hep işin içinde olmalıyız. Bütün şampiyonalara katılmaya çalışıyorum. Erzurum'da kış sporları daha ağırlıklıydı burada diğer spor dalları ağırlıklı olacak. Maçlarınıza geleceğiz inşallah ama yeter ki kazanın.”

Antalyaspor'da teknik direktörlük görevine getirilecek hocanın yerli olmasını isteyen Öztürk, takımlardaki yabancı futbolcu sayısının da azalması gerektiğini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!