Antalyaspor Galatasaray maçı Canlı Anlatım

Güncelleme Tarihi:

Antalyaspor Galatasaray maçı Canlı Anlatım
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2016 15:27

Antalyaspor Galatasaray maçı ile Süper Lig'de 29. hafta karşılaşmaları oynanacak. Süper Lig'de oynanan karşılaşmalarda iki ekip 40. kez karşı karşıya gelecek. Antalyaspor Galasaray karşısında son oynanan karşılaşmada 3-0 galip gelmişti. Antalyaspor Galatasaray maçının canlı anlatımı için sayfamızdaki linkten takip edebilirsiniz

Haberin Devamı

Galatasaray, Akdeniz temsilcisiyle yaptığı son 16 lig maçından sadece 5'ini kazandı, 11'inde puan kaybetti. İki takım arasında lig tarihinde yapılan 39 maçın 23'ünü Galatasaray, 6'sını Antalyaspor kazandı. Antalya'daki maçlarda Galatasaray 12, ev sahibi ekip 2 kez galip geldi. 

Galatasaray Futbol Takımı, Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında yarın Antalyaspor'a konuk olacak. Antalya Stadı'nda saat 16.00'da başlayacak müsabakayı Yaşar Kemal Uğurlu yönetecek. Galatasaray'da Antalyaspor maçı öncesi Aurelien Chedjou ve Sinan Gümüş'ün sakatlıkları sürüyor.

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de yarınki rakibi Antalyaspor'u son yıllarda yenmekte zorlanıyor. Rekabette toplam galibiyet sayısı bakımından Galatasaray'ın çok gerisinde olan Antalyaspor, son dönemde ise rakibine kolay kolay mağlup olmuyor. Kırmızı-beyazlı ekip, Süper Lig'de Galatasaray ile yaptığı son 16 maçtan 11'inde puan almayı başardı. İki takım arasındaki son 16 lig maçında Galatasaray 5, Antalyaspor 3 galibiyet aldı, 8 maç da berabere sonuçlandı.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılı ekipte, Fenerbahçe derbisinde sarı kart cezalısı durumuna düşen Sabri Sarıoğlu, Antalyaspor karşısında forma giyemeyecek. Ceza sınırında bulunan Fernando Muslera ise Antalyaspor önünde bir kez daha sarı kart görmesi halinde, 30. haftadaki Kasımpaşa mücadelesinde takımdaki yerini alamayacak.

Antalyaspor Teknik Direktörü Jose Morais, Galatasaray’ın Hollandalı yıldızı Sneijder’in Fenerbahçe maçında güzel futbol oynadığını ve iyi paslar verdiğini belirterek, "Umarım bizim maçımızda da Sneijder, Eto’o ile oynadığından, ona alışkın olduğundan şaşırıp gol pası verir" dedi.

ANTALYASPOR:
Fornezzi, Diego, Celustka, Inkoom, Motta, Makoun, Yekta, Enguene, Serdar, Eto'o, Mbilla

GALATASARAY:
Muslera, Linnes, Semih, Hakan, Carole, Donk, Bilal, Yasin, Emre, Olcan, Podolski

Antalyaspor Galatasaray maçı Canlı Anlatım

Antalyaspor Galatasaray maçı 16 Nisan Cumartesi günü saat 16:00'da oynanacak. Mücadele Lig TV'den canlı olarak yayınlanacak

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Lig’in 29’uncu haftasında Antalyaspor ile Galatasaray, cumartesi günü saat 16.00’da Antalya Arena’da karşılaşacak. Kırmızı beyazlı takım Hasan Subaşı Tesisleri’nde gerçekleştirdiği antrenman ile maçın hazırlıklarına başladı. Antalyaspor’un Portekizli teknik direktörü Jose Morais ve takım kaptanı Samuel Eto’o, antrenman öncesi futbolcularla sahada kısa süre toplantı yaptı. Morais ile Eto’o, futbolculara Galatarasay maçının önemini anlattı.

Antrenmanda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Jose Morais, Türkiye’nin en büyük takımlarından biri olan Galatasaray’a karşı önemli bir maç oynayacaklarını söyledi. Taraftar ve şehir olarak Galatasaray’ı ağırlamanın kendileri açısından gurur olduğuna değinen Morais, futbolcuları için de farklı bir motivasyon olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Ligin son haftalarında Antalyaspor’un puan cetvelinde alt sıralardan kurtulup, daha da rahatlaması için Galatasaray maçını kazanmaları gerektiğini vurgulayan Morais, "3 puan kazandıktan sonra daha da rahatlayacağız. Rakibimizin bireysel ve takım olarak gücünün farkındayız ama biz 3 puan almak istiyoruz. Elimizden geleni yapacağız. Maçlarda rakibimizden daha fazla gol pozisyonuna giriyoruz. Bazen sonunu getiremiyoruz. Bu maçta bunu başarmak ve gol pozisyonlarının sonunu getirmek istiyoruz. Kayserispor maçındaki beraberliği telafi etmemiz lazım" diye konuştu. Morais, taraftarın da 12 oyuncu olarak stattaki yerini alacağına emin olduğunu dile getirdi.

Haberin Devamı

Galatasaray’ın Fenerbahçe ile oynadığı maçı tribünden izlediğini anlatan Morais, Sneijder’in güzel maç çıkardığını ve iyi paslar verdiğini söyledi. Morais, "Umarım bizim maçımızda da Sneijder, Eto’o ile oynadığından, ona alışkın olduğundan şaşırıp ona gol pası verir diye düşünüyorum" dedi.

Ligde 40. randevu

Galatasaray ile Antalyaspor, yarın yapacakları maçla lig tarihinde 40. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında ligdeki rekabet 1982-1983 sezonunda başlarken, Galatasaray, rakibini iç sahada 2-0, deplasmanda da 1-0 yenmişti. Tarafların ligde yaptığı 39 maçın 23'ünü Galatasaray, 6'sını Antalyaspor kazandı, 10 karşılaşma da berabere sonuçlandı. Sarı-kırmızılıların attıkları 72 gole karşılık, kırmızı-beyazlılar 36 gol kaydetti. Sezonun ilk yarısında İstanbul'da yapılan maç 3-3 bitti. Diğer yandan, iki takım arasında 3'ü Süper Lig, 2'si Türkiye Kupası olmak üzere yapılan son 5 resmi maç berabere sona erdi. Antalyaspor, Galatasaray karşısında ligdeki son galibiyetini 2010-2011 sezonunda, 4 Nisan 2011 tarihinde evinde 3-0'lık skorla aldı.

Antalya'daki maçlar

Haberin Devamı

Galatasaray ile Antalyaspor, lig tarihinde Antalya'da 19 maç yaptı. Antalya'daki maçlarda Galatasaray 12, ev sahibi ekip 2 kez galip geldi, 5 maç da berabere sonuçlandı.Sarı-kırmızılı ekip deplasmanda Antalyaspor'a 36 gol atarken, kalesinde ise 14 gol gördü. Antalya'da son maç 2013-2014 sezonunda yapıldı ve 2-2 bitti.

8 maçtır kazanamıyor

Galatasaray, son 8 resmi karşılaşmasında galibiyet elde edemeyerek oldukça kötü bir seriye imza attı. Sarı-kırmızılı ekip, ligde 6, UEFA Avrupa Ligi ile Ziraat Türkiye Kupası'nda ise birer olmak üzere son 8 resmi maçında rakiplerine üstünlük kuramadı. Bu maçların 3'ünü kaybeden Galatasaray, 5 müsabakada ise rakipleriyle yenişemedi.

Riekerink'in galibiyeti yok

Galatasaray'da teknik direktörlük görevine getirilen Jan Olde Riekerink, henüz galibiyetle tanışamadı. Riekerink idaresindeki ilk maçında Eskişehirspor'a 4-3 yenilen sarı-kırmızılı ekip, ikinci maçında ise Çaykur Rizespor'la 1-1 berabere kalırken, Fenerbahçe önünde de 0-0'lık skorla 1 puan elde edebildi.

İç sahada 13 maçtır kaybetmiyor

Galatasaray, sahasında yaptığı son 13 lig maçını kaybetmedi. Bu sezon dış sahada gösterdiği kötü performansla şampiyonluk yarışında geride kalan sarı-kırmızılı ekip, iç sahada deplasman performansının aksi bir görüntü çiziyor. Ligin 2. haftasında Türk Telekom Arena'da yaptığı Osmanlıspor karşılaşmasını kaybeden Galatasaray, ardından evinde çıktığı 13 maçı yitirmedi. Sarı-kırmızılı takım, 13 müsabakada 7 galibiyet, 6 beraberlik aldı. Galatasaray, attığı 30 golle lider Beşiktaş'ın ardından sahasındaki en golcü takım olarak ön plana çıkarken, iç sahada kalesindeki 16 gole ise engel olamadı.

Volkan Demirel'e Muslera tesellisi

Sarı-kırmızılı file bekçisi Fernando Muslera, karşılaşmanın ardından saha içinde üzüntü yaşayan Fenerbahçeli meslektaşı Volkan Demirel'e moral verdi. Bitiş düdüğünün ardından ceza sahası önünde oturan Volkan'ın yanına giden Muslera, sarı-lacivertli kaleciyi yerinden kaldırarak teselli etti. Muslera, soyunma odasına birlikte yöneldikleri Volkan'a tribünlerden yapılan küfürlü tezahüratlar üzerine de, elini kaldırarak bu duruma mani olmaya çalıştı.

Sabri 41 gün sonra döndü, cezalı duruma düştü

Galatasaray'ın Ziraat Türkiye Kupası'nda Akhisar Belediyespor'u konuk ettiği maçta sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalan Sabri Sarıoğlu, derbi maçta sahalara döndü. Müsabakaya yedekler arasında başlayan Sabri, 62. dakikada Emre Çolak'ın yerine oyuna girerek sakatlığı sonrası tekrar formasına kavuştu. Akhisar Belediyespor'a 2 Mart Çarşamba günü oynanan karşılaşmada yaşadığı sakatlığın ardından 41 gün sonra takımdaki yerini alan Sabri, bu süreçte ligdeki Medipol Başakşehir, Gençlerbirliği, Eskişehirspor ve Çaykur Rizespor maçlarında forma giyememişti. Sabri Sarıoğlu, 78. dakikada gördüğü sarı kartın ardından ise cezalı duruma düştü. Bu sezon 4. kez sarı kart gören Sabri, Antalyaspor maçında forma giyme şansını kaçırdı.

Denayer sakatlandı

Sarı-kırmızılı oyuncu Jason Denayer, ikinci yarıda sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı. Girdiği bir ikili mücadele sonrası sakatlık yaşayan Denayer, saha kenarında yapılan tedavisinin ardından bir süre daha oynarken, 77. dakikada sahadaki yerini Koray Günter'e bıraktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!