Antalya’da dev organizasyon

Güncelleme Tarihi:

Antalya’da dev organizasyon
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2000 00:00

Haberin Devamı

2. Dünya Kurash Şampiyonası Antalya'da yapılacak. Şampiyonaya, Türkiye ile birlikte Asya, Avrupa ve Amerika'dan 71 ülke katılıyor.

Olimpik spor

Özbeklerin ata sporu Kurash Güreşi'nin, 2. Dünya Şampiyonası 14-17 Temmuz tarihleri arasında Antalya'da yapılacak. Dünya Olimpiyat Komitesi Başkanı Huan Antonio Samaranch'ın da katılacağı bildirilen 2. Dünya Kurash Şampiyonası müsabakaları Atatürk Stadı'nda yapılacak. Organizasyon Komitesi Başkan Yardımcısı M.Nurettin Tonguç, şampiyonaya Türkiye ile birlikte Asya, Avrupa ve Amerika'dan 71 ülkenin katılacağını bildirdi.

Büyük fırsat

Dev organizasyonun evsahipliğini Büyükşehir Belediyesi üstlendi. Müsabakalardan bir gün önce Hasan Subaşı Kültür Parkı'nda Gürcü, Özbek ve Türk sanatçılar bir konser verecek. Konuklara Özbek kavunu ve pilav ikram edilecek. Cumhuriyet Meydanı ve Büyükşehir Belediyesi önünde çeşitli gösteriler yapılacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kumbul, ‘‘Bu organizasyon seyisende Antalya'yı 71 ülkeye tanıtmış olacağız’’ dedi.

Katılan ülkeler

Türkiye, Avusturya, Hollanda, Finlandiya, İngiltere, İrlanda, Almanya, Fransa, İsveç, Belçika, Yunanistan, İspanya, İtalya, İsviçre, Norveç, Portekiz, Monaco, Azerbaycan, Ermenistan, Beyaz Rusya, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Gürcistan, İsrail, Letonya, Litvanya, Makedonya, Estonya, Moldova, Polonya, Rusya, Romanya, Slovakya, Ukrayna, Yugoslavya, Özbekistan, Türkmenistan, Kazakistan, Kırgızistan, Çin, Hindistan, Japonya, Moğolistan, Pakistan, İran, Tayland, Güney Kore, Malezya, Singapur, Filipinler, Bangladeş, Güney Afrika Cumhuriyeti, Togo, Cezayir, Mısır, Zambiya, Zimbabwe, ABD, Kanada, Bolivya, Paraguay, Uruguay, Brezilya, Dominikan Cumhuriyeti, Arjantin, Şili, Kolombiya, Ekvator, Venezüella, Meksika, Peru.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!