Antalya bu yıl da spora doyacak

Güncelleme Tarihi:

Antalya bu yıl da spora doyacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2011 10:44

Antalya her yıl olduğu gibi bu yıl da çok sayıda ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarına ev sahipliği yapacak.

Gençlik ve Spor Antalya İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Mehmet Ünlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalya'da bu yıl çok sayıda ulusal ve uluslararası spor müsabakaları yapılacağın söyledi. Ünlü, Uluslararası organizasyonlar arasında 6 Mart'ta Uluslararası Öger Tur Maratonu, 24 Nisan'da 47. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, 13 - 16 Ekim tarihleri arasında Türkiye İnternational Series 2011 Badminton Şampiyonası, 1-11 Nisan tarihleri arasında 8 branşta düzenlenecek ve 3 binin üzerinde sporcunun katılmasının beklendiği görme Engelliler IBSA Dünya Oyunları ve 11-21 Mayıs tarihleri arasında İşitme Engelliler Erkekler ve Bayanlar Avrupa Voleybol Şampiyonası'nın tarihleri belli olan uluslararası yarışmalar olduğunu kaydetti.

Uluslararası şampiyonalara çok sayıda sporcunun katılmasının beklendiğini ifade eden Ünlü, Antalya'nın ulusal ve uluslararası spor organizasyonları için tercih edilen bir şehir olduğunu ve bundan mutluluk duyduklarını söyledi.

ULUSAL SPOR ETKİNLİKLERİ

Mehmet Ünlü, Antalya'da uluslararası etkinliklerinin yanı sıra çok sayıda ulusal spor etkinliklerinin de gerçekleştirildiğini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Antalya'da bu yılın ilk günlerinden itibaren ulusal spor organizasyonları düzenleniyor. 12-16 Ocak tarihleri arasında Havalı Silahlar Atıcılık Federasyon Kupası, 21-23 Ocak tarihlerinde Görme Engelliler Satranç Şampiyonası, 29-30 Ocak tarihlerinde Görme Engelliler Atletizm Türkiye Şampiyonası, 29 Ocak-4 Şubat tarihleri arasında Küçükler Türkiye Satranç Şampiyonası, 4-14 şubat tarihlerinde Türkiye Satranç Şampiyonası, 10-13 Şubat tarihlerinde Oryantiring Bireysel Festivali, 11-13 şubat tarihlerinde Büyükler Türkiye Badminton Şampiyonası, 15-20 şubat tarihleri arasında Alanya'da Tekvando Gençler Türkiye Şampiyonası yapıldı.

24-27 Şubat tarihleri arasında Manavgat'ta Oryantiring 2. Kademe Yarışması, Antalya Oryantiring Festivali, 27 Şubat-6 Mart tarihleri arasında Bilardo Türkiye Şampiyonası birinci etap müsabakaları, 2-6 Mart tarihleri arasında Gençler Güreş Türkiye Şampiyonası, 9 Mart tarihinde Duacı'da okul sporları kros grup birinciliği, 18-25 Mart tarihleri arasında Alanya'da Genç Erkekler Futsal Grup Yarışmaları, 16-18 Nisan tarihleri arasında Alanya'da Genç Erkekler Futsal Final Müsabakaları, 17-18 Nisan tarihleri arasında Türkiye Üniversiteler Okçuluk Turnuvası, 3-5 Haziran tarihleri arasında kuruluşlararası Masa Tenisi 9. Türkiye Şampiyonası düzenlenecek.”
Ünlü, yılın ikinci yarısında da Antalya'da çok sayıda organizasyonlar yapılacağını, bir çoğunun henüz tarihinin belirlenmediğini kaydetti.

ALANYA 70 SPORTİF ORGANİZASYONA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Alanya Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Erdal Tamrak da, yaptığı açıklamada, Alanya'nın bu yıl ulusal ve uluslararası 70 sportif organizasyona ev sahipliği yapacağını belirterek, düzenlenecek sportif organizasyonlara 60 bin kişinin katılmasını hedeflediklerini söyledi.

Alanya'da Ocak ve Şubat ayında Büyükler ve Gençler Türkiye Tekvando Şampiyonası, Tekvando Milli Takım Seçmeleri, Kulüplerarası Puanlı Bisiklet Yol Yarışı'nın yapıldığını hatırlatan Tamrak, yıl içerisinde düzenlenecek birçok sportif organizasyon tarihinin henüz kesinleşmediğini söyledi.

Tamrak, ilçede bu yıl yapılacak uluslararası sportif faaliyetler hakkında şunları söyledi:

“ 15-20 Nisan'da Görme Engelliler Dünya Yüzme Şampiyonası, 1 Mayıs'ta 47. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Finali, 22-26 Haziran'da Uluslararası Plaj ve Sokak Hentbolu Turnuvası, 2 Kasım'da 21. Triathlon Ödüllü Avrupa Kupası Finali, 4 Kasım'da Alanya Uluslararası Yüzme Maratonu ve 7 Kasım'da 15. Uluslararası Dağ Bisikleti Yarışı yapılacak. Ayrıca Eylül ayında Plaj Voleybolu Avrupa Kıtası Elemeleri de gerçekleştirilecek.”

Alanya'da düzenlenecek ulusal ölçekli sportif faaliyetler arasında yer alan organizasyonlar ise şöyle: “27 Şubat Alanya Atatürk Koşusu ve Yarı Maratonu, 22-26 Haziran Türkiye Minikler Hentbol Festivali, 5-7 Ağustos Türkiye Bölgesel Plaj Futbolu Ligi, 11-15 Ağustos Alanya Sokak Basketbolu Turnuvası, 5-12 Eylül Alanya Tenis Turnuvası, Mayıs ayı içerisinde de Alanya Plaj Futbolu Kupası düzenlenecek. İlçede bu yıl yapılacak organizasyonlar arasında farklı spor branşlarından federasyonlara ait hakem ve antrenör seminerleri de yapılacak. Ayrıca farklı branşlardaki takımların ve milli takımların kamp çalışmaları da gerçekleştirilecek.”

Tamrak, Alanya'da düzenlenecek Türkiye Su Topu Şampiyonası, Türkiye Senkronize ve Su Balesi Şampiyonası, Danone Küçükler Futbol Ligi Grup Elemeleri, Yelken İl Temsilciliği Teşvik Kupası, Türkiye Minik Bayan ve Erkek Türkiye Hentbol Şenliği, Garanti Plaj Futbol Lİgi Alanya Etabı, Banana Cup Bayan Basketbol Turnuvası, Mİniklet ve Yıldızlar Eskrim Müsabakaları, Büyükler ve Ferdi Mastırlar Türkiye Halter Şampiyonası gibi önemli organizasyonların tarihinin ise henüz kesinleşmediğini belirtti.

Tamrak, ilçede turizmin 12 aya yaygınlaştırılması açısından spor turizminin ayrı öneme sahip olduğunu vurguladı. Spor turizminde alternatif üretmek amacıyla çalışmalar yapıldığını ifade eden Tamrak, kış mevsiminde yapılabilecek turizm faaliyetlerinden kayak ile dört mevsim gerçekleştirilebilen golf, sürek avcılığı, yüzme, yelken spor branşları ile futbol organizasyonları için gerekli tesis alanlarının tespit edildiğini bildirdi. Tamrak, kıyı şeridinde bulunan 53 su sporları istasyonuyla suüstü, sualtı sporları, paraşüt ve benzeri amaçlı sportif faaliyetler de yapılarak spor turizmine katkı sağlandığını kaydetti.

Alanya Belediyesi Spor Müdürü Saim Kanlı ise ilçede yılda iki veya üç kez düzenlenen çeşitli branşlardaki Avrupa ve dünya şampiyonalarının sayısını 10'a yükseltmeyi hedeflediklerini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!