Ankaragücü'nde 3. Karaman dönemi

Güncelleme Tarihi:

Ankaragücünde 3. Karaman dönemi
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2009 15:34

Ankaragücü'nün yeni teknik direktörü Hikmet Karaman, ilk açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Hakan Kutlu'nun sözleşmesini fesheden Ankaragücü kulübü, 3. kez Hikmet Karaman ile el sıkıştı. Dün akşam saatlerinde Ankara'ya gelen teknik direktör Hikmet Karaman, bu akşam takımının başında ilk idmanına çıkacak.

Kendisine kurtarıcı gözüyle bakılmasını istemediğini belirten teknik direktör Hikmet Karaman, bugüne kadar çalıştırdığı bütün takımların ligde ilk 6 sırada bulunduğunu, fakat şu anda içinde bulunduğu durumun farklı olduğunu söyledi.

KARAMAN: ''9 MAÇ 27 PUAN VAR, HEPSİNE TALİBİZ''

Ankaragücü'nü yakından tanıdığını ifade eden Hikmet Karaman, ''9 tane maç kaldı ve riskli bir durum içindeyiz. Biz liderler risk almayı severiz. Daha önce yapamadığım şeyleri 100. yılda gerçekleştirmek için geldim. Bunun için de gerekli düşünce ve projelerimi paylaştım. Ama öncelikle bu durumdan kurtulmak gerekiyor. Ankaragücü'nde kazanma potansiyeli var. Türkiye' de bütün takımlar birbirini yenecek güçte. Eskişehirspor, Galatasaray'ı sahasında yeniyor. Aynı şekilde Kocaelispor, Ali Samiyen'de Galatasaray'a 5 atıyor. Öte yandan Bursaspor, Fenerbahçeyi mağlup ediyor. Bir dönem Ankaraspor gidip Beşiktaş'ı İnönü' de yeniyor. Bu durum Türkiye liglerinde belirli bir üstünlüğün olmadığını ve ligin herşeye açık olduğunu gösteriyor. Önümüzde 9 maç ve 27 puan var. 27 puanın tamamına talibiz.''

Haberin Devamı

Yöneticilerle görüştüğünü ve eski teknik direktörün sözleşmesinin feshedilmeden kendisinin imza atmasının söz konusu olmadığını dile getiren Hikmet Karaman, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''İlk idmanımıza bu akşam çıkacağız. Bizim en büyük avantajımız Milli Takım arası. Bu ara bize çok zaman kazandırdı. Eğer maça 2 gün kala göreve gelseydik durumumuz daha farklı olurdu. Ankaragücü, başkent ekibi ve büyük bir taraftar potansiyeline sahip bir takım olarak günü kurtarma çabasında olmayacaktır. Geçmişte yaptığı hataları tekrarlama lüksü yoktur. Doğru bir çalışma sistemi ile geleceğe yönelik çok iddialı bir takım haline gelmek istiyoruz. Ama öncelikle alt sıralardan kurtulmak gerekir.''

Geçmişte 2 kere geldiğini ve ikisinde de küme düşmek üzere olan bir Ankaragücünü devraldığını vurgulayan Karaman, ''Benim hayalimde hep büyük takımlarla Avrupa kupalarında ücadele etmek vardı. Ama bu gelişmeler ve düşüncelerimi kabul etmelerinden dolayı buraya geldim. Eğer düşüncelerimi kabul etmeselerdi, gelip takımı kurtarıp gitmke gibi bir düşüncem yoktu. 1,5 yıl boyunca planlama bana ait olduğu için teklifi kabul ettim. Burdan ayrılırken 100. yılında Ankaragücünü şampiyon yapan Hikmet hoca olmayı hayal etmiştim. Nasip kısmet. Ama dereyi görmeden paçayı sıvayamayız. Önce içinde bulunduğumuz durumdan kurtulmalıyız. Önümüzde çok önemli maçlar var. Oksijen deliğimizin kalmadığı bir konumdayız. O deliği açmak için önümüzdeki Kocaelispor maçını kazanmak zorundayız'' diye konuştu.

Haberin Devamı

Son olarak Hakan Kutlu hakkında konuşan teknik direktör Karaman, şunları söyledi:

''Teknik direktörlük zaman ve süreç isteyen bir olaydır. Teknik direktörler göreve getirildiğinde ve başarılı olunmadığı taktirde durumlar değişiyor. Eğer takım son sıralara gelirse Teknik hoca görevi bırakmak istiyor. Geçmişteki teferruat beni ilgilendirmiyor. Bu seferki gelişim biraz farklı. Benimle çalışmak isteyen insanlar projelerime değer verdikleri için geldim. Ankaragücü şampiyonluğa oynaması gereken bir kulüp. Böyle bir taraftar potansiyeline puan ve galibiyet olarak cevap vermemiz gerekir. Amacımız içinde bulunduğumuz olumsuz havadan kurtularak taraftara ve camiaya yakışır yerlerde olmaktır'' dedi.

Haberin Devamı

Mevcut Ankaragücü teknik kadrosundan sadece Reha Enginer ile yola devam eden teknik direktör Hikmet Karaman'ın ekibinde Özcan Bizatı, Taşkın Güngör, Serkan Emre Sefa ve Yaşar Kıyar bulunuyor. Kaleci antrönörü olarak ise Ahmet Ziya göreve getirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!