Ankara'da off-road heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Ankarada off-road heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2011 14:09

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu takviminde bulunan 2011 Türkiye Off-Road Şampiyonası’nın üçüncü yarışı Ankara Off-Road Kulübü (ANDOFF) organizasyonuyla 18-19 Haziran 2011 tarihlerinde Ankara Gölbaşı-Ballıkpınar’da koşulacak.

Haberin Devamı

2011 Türkiye Off-Road Şampiyonası’nın 3. yarışında ekipler; 2 ayak, 15 özel etapta (4 çiftli kalkışlı, 4 mukavemet, 7 kapılı engel) 62.1 km., normal etapta 2.8 km. yol alarak toplam da 64.9 km. yarışacak. Gölbaşı-Ballıkpınar'daki yarış, ANDOFF Arena Off-Road Yarış ve Eğitim Pisti'nde gerçekleştirilecek. Türkiye'de ilk olma özelliğini taşıyan ve 70 bin metrekarelik alana kurulan off-road pistinde zorluk derecelerine göre 4 adet parkur bulunuyor.

1.Etap, off-road DRAG olarak gerçekleşecek. Yan yana 2’ li kalkış olarak 300 m. uzunluğunda ve yaklaşık 1-1,5m derinliğinde, içi çamur ve kuru zemin karışık olan ilk etap 4x4 araçları zorlayacak bir şekilde hazırlandı.

2.Etap, off-road cross formunda, 9700 m. uzunluğunda, virajlarla dolu, çarpışmayı engellemek için köprünün olduğu, araçların sürat yapabileceği kadar geniş ve zevkli bir etap.

3.Etap, bu güne kadar yapılan en iyi engel etabı olma özelliğini taşıyor. Çok ilginç ve zorlu engellerin olduğu bu etapta, bu güne kadar yapılmamış seyretmesi çok keyifli engeller bulunmakta. Mayın tarlası, tırtıl yuvası, hurda arabalar üzeri geçiş, tepe cenneti, merdiven inişler ve çıkışlar, ölüm çukuru, 60 dereceden fazla yatay geçişler ve kelebek vadi, 26 kapıyı oluşturan engellerden bazıları…

4.Etap, ilk kez olma özelliği taşıyan bir diğer off-road parkuru. Slalom şekilli bu etap, 4x4 araçların manevra kabiliyetini ve pilotların araçlarına ne kadar hakim olduklarını ortaya koyan, düz bir çizgi üzerinde sıralanmış tepelerden ve çukurlardan oluşturuldu.

Yarışma iki gün sürecek olup, birinci günün startı saat 12:03’de Club Bizim Çatı’dan verilecek ve yarış saat 17:04’de bitecek. İkinci günün ilk startı ise saat 12:03’de verilecek olup yarış saat 19.30’da Ankara Gölbaşı Club Bizim Çatı’da yapılacak ödül töreninde kupaların dağıtılması ile sona erecek.

2011 Türkiye Off-Road Şampiyonası’nda dünyanın en büyük amortisör üreticisi Monroe Amortisörleri’nin sponsorluğunda yarışan Monroe Off-Road Team Nihat Keskin-Yasemin Toker ikilisi, şu anki puan durumuna göre 37 puanla, hem S3 sınıfı Pilotlar Şampiyonası’nda, hem de Genel Klasmanda birinci sırada yer almaktadır.

Monroe Amortisörleri ABD’deki Nascar yarışlarında, Avrupa’da Porche Pirelli Cup ve Ferrari Cup, Paris-Dakar Rallisi, Dünya Ralli Şampiyonası (WRC) gibi şampiyonalarda yıllarca boy gösteren Monroe’nun, 2006’dan itibaren Binek Otomobil Şampiyonası’na (WTCC) katılmasının yanısıra, Türkiye’de de Off-Road şampiyonasına destek vermesi motor sporlarına verdiği önemi gösteriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!