Anında Yorum

Güncelleme Tarihi:

Anında Yorum
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 12, 2008 00:45

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası A Grubu'nda Türkiye, çok önemli bir karşılaşmadan galibiyetle ayrıldı.

Haberin Devamı

İşte İsviçre - Türkiye maçı için yorumlar...

HÃœRRÄ°YET YAZARLARININ YORUMLARI

Ä°natla olmaz (Can BARTU)

BİZİM için hayati önem taşıyan bir maçtı. Mutlaka puan almalıydık. Kazandık ve evsahibi İsviçre'yi evinde yıkarak bir anlamda onlardan 2006 Dünya Kupası baraj maçlarının da rövanşını almış olduk.

Åžans gecesi (Ä°lker YASÄ°N)

BASEL'deki bir şans gecesi olarak Türk futbol tarihine geçecek. Doğrusunu söylemek gerekirse hak etmediğimiz bir galibiyet aldık.


Moralli başladık (Ercan SAATÇİ)

TATİL köylerindeki animasyonlara benzer aktiviteleri izleyerek maçın başlamasını bekledik. Türkiye'den birkaç animatör arkadaş aktivite yapsa, herhalde İsviçreli'ler şok geçirirdi.


Terim'e sorar mısınız? (Altan TANRIKULU)

HOCAM çok özür dilerim.. Ben son dakikadaki "harika gole" bakarak yazımı değiştirmedim.. Giden maçı çevirenin "ilk maçta dakika bile alamayan" Galatasaray'ı şampiyonluğa taşıyan oyuncumuz olduğunu hatırlatayım önce..

Haberin Devamı


Terim Terim'i yendi (Erman TOROÄžLU)

FATİH Terim, önce kamuoyuyla, sonra spor basını ile mücadele etti. Yetmedi kendi takımıyla mücadele etti. Sonunda baktı ki olmuyor, bu maçın ikinci yarısında aklı selim, futbolu bilen herkesin birleştiği noktalarda değişiklikler yaptı.


Semih'in kafası Arda'nın tekniği (Sergen YALÇIN)

TÜRK Milli Takımı'nın kaliteli oyuncularını ön plana çıkardığında 2008 Avrupa Şampiyonası'nda yenemeyecei takım yok. İsviçre belkide turnuvanın en kötü takımlarından biri. Ay yıldızlı takımın fark atacağı ekip karşısında galip gelmesi alkışlanacak bir olay.

Maç Sonu Yorumları:

Arda Turan:

Türk insanına, Türk basınına birşey söylemek istiyorum. Ülke halinde hareket etmemiz lazım. Bize destek vermeleri lazım...

Pierre van Hooijdonk (Lig Tv)

İkinci yarıda yapmur durdu. Fatih Terim çok doğru değişiklikler yaptı. Nihat'ın yanına ikinci bir golcü koyarak çok yerinde bir iş yaptı. Bugün arda çok iyiydi. Arda'ya bu akşam aşık oldum.

Şenes Erzik (UEFA As Başkanı)

Ben hakemle ilgili srya önce ve sonra birşey söylemeyeceğimi söylemiştim. İsviçre'nin bizden daha iyi bir takım olmadığını söyledim. Bugün sağanak vardı. Top kontrolü yoktu. Biz yerden, onlar uzun oynamayı tercih ettik.

Haberin Devamı

Ama ikinci yarı yağmur dindiği anda sonuca gittik.

İsviçre'nin şansı kalmadı, Portekiz ise garantiledi.

Meriç TUNCA İsviçre'den yazıyor (hurriyet.com.tr)

Ne oldu da ikinci yarıda galibiyeti yakaladık?

Birincisi Fatih Terim ilk yarıda yaptığı hatalardan geri döndü.

İkincisi İsviçre tamamiyle geriye çekildi ve golün üzerine yatmak istedi.

Bu arada tabiiki Semih farkının da bu galibiyette büyük etkisi oldu.

Dere Arası Yorumları:

Meriç TUNCA İsviçre'den yazıyor (hurriyet.com.tr)
 Â
Gelin ben size maçtan önce başka bir şey anlatayım...

TFF Başkanı, antrenörüyle kavgalı, antrenörü futbolcusuyla, futbolcusu medyayla, taraftarı ise skandal.

Fatih Terim, her maç şapkasından tavşan çıkarmaya çalışıyor.

Haberin Devamı

Bu şampiyonanın oynanacağı, aylar öncesinden belli. Ama gel gör ki Milli Takım’ın daha belirli bir 11’i bile yok.

Portekiz maçına bir 11 çıkıyor. Bakıyorsunuz hemen 4 gün sonraki İsviçre maçına daha başka bir 11 çıkıyor. Hadi diyelim ki bu 4 değişikliğin 2 tanesi zorunluluktan. İyi de birader Portekiz maçının başarılı ismi Kazım’ı kesip, yerine neden Gökdeniz’in oynadığını biri bana anlatsın.

Yenersin, yenilirsin. Bu önemli değil. Önemli olan bir planın olması.

Allah aşkına şu İsviçre maçına bakın. Hangi takımın planı var. Bizim mi, İsviçrelilerin mi?  Tabiî ki İsviçrelilerin.

Çünkü hocaları, bizimki gibi şapkadan tavşan çıkarmaya çalışmıyor.

Yılmaz Vural (hurriyet.com.tr)

Haberin Devamı

Fatih Terim'in çıkardığı kardo bir hayli ofansif ama ilk yarıda ortaya koyduğumuz oyun anlayışı hiç te agresif değil. Tabii bizim teknik oyuncularımız olmasından dolayı ve aşırı yağmur dolayısıyla da istediğimiz oyunu ortaya koyamadık.

Rakip İsviçre zun paslarla kalemize gelmeye çalıştı. Nitekim, atılan bir uzun pasta defansmız duraksadı ve Eren'in yaptığı ortadan gol geldi. Bu pozisyonda kaleci Volkan'dan çok, defansımızın savunma derinliğini kaybetmesi golü getirdi.

Bana sorarsanız aslında oyun ortada. İkinci yarıda rakip kalede daha çok baskı kurar ve oyunu rakip yarı alanda oynarsak golleri bulabiliriz.

Rıdvan Dilmen (Lig Tv)

Fatih Terim'in hemen devreye girmesi lazım. Kazım'ı alıp Tuncay veya Nihat'a teşekkür etmeli. Bunun dakikası yok. İkinci yarıda kesinlikle bir değişiklik yapması gerekiyor.

Haberin Devamı

Maç Öncesi Yorumları:

Mateja Kezman (Fenerbahçeli futbolcu, CNN Türk)

Türkiye, Portekiz maçında korktu... Bu karşılaşmada iyi bir kalite gösterip, iyi bir oyun çıkaramadı. Turnuvada başarılı olmanız için mutlaka kazanmanız gerekiyor. İki yıl önce Dünya Kupası'na gidemediğiniz maça benzememeli.

Tümer iyi ve deneyimli bir oyuncu. Fatih Terim doğru bir karar aldı.

Turnuvada favorim Hollanda... Çok iyi bir oyun çıkardılar. Çok iyi bir takım performansı sergiliyorlar.

Bence öncelikle birlik duygusu olması gerekiyor. Ve Türkiye'de de bu var aslında. Sıkı oynamanız gerekiyor. Umuyorum taşıdığınız bu birliği yansıtıp kazanırsınız.

Türkiye 2-0 kazanır diye düşünüyorum, beklentim bu şekilde.

İlker Yasin (CNN Türk)

Portekiz kazanırsa turnuava bu akşam başlıyor demektir. Ne olrusa olsun Türkiye kazanmalı. Kaybedersek söyleyecek bir şey yok zaten.

Terim'in böyle kritik karşılaşmalarda neden böyle kadrolar çıkarttığını bilmiyorum. Bence yanlış oldu. Milli Takımımızın mutlaka kaznaması gereken maçta bütün riskleri alarak İsviçre karşısına çıkamsı çok akıllıca bir davranış değil. Çünkü isviçre'de kazanmak zorunda. Bu yüzden ofans ağırlıklı bir kadroyla çıkmak doğru değil. Kaybedersek Türkiye'ye dönüş biletini alacağız. Ben ilk maçın etkili adamlarından Kazım Kazım'ı sahada görmek isterdim.

Tümer ne yapacak. Terim için önemli bir adam ama bugünkü maça kafa olarak hazır olduğunu düşünmüyorum. Tümer'le başlamasını yanlış buluyorum.

Bu kadar ofans ağırlıklı bir kadro doğru değil. Çünkü fubol kazanmadan önce kaybetmeme oyunudur.

Mustafa Denizli (Lig Tv)

Kora kor bir 90 dakika olacak. Düğüm son maçta çözülecek. Topu önde tutma ve rakip kaleye yüklenme açısından Portekiz maçından çok daha verimli olacak bir kadro var bu akşam. Ama takım defansı açısından çko dikkat etmeliyiz. Tümer, Emre'den daha az kalitede bir adam değil.

Arda topu çok zor kaybeden bir oyuncu. Sağlıklı ataklarımız olabilir. Arda ve Gökdeniz kanatlardan, Aurelio ise defansa destek verecektir.

İsviçre'de Hakan Yakan çok kaliteli duran toplar kullanıyor. Keza Gökhan İnler çok etkili ve Eren Derdiyok da gayet kaliteli.

Pierre van Hooijdonk (Lig Tv)

Çok atak oynayacak bir takım görüyorum. Arda, Nihat, Tuncay, Gökdeniz ve Tümer'le beraber 5 tane olası golcü var.

Bu sistemde, beş orta saha oyuncusunun önünde Tuncay tek forvet bırakılarak ta oynanabilir, görüldüğü gibi 2 forvetle oynarsak ofansif açıdan büyük avantajımız olur.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!