Anılarla Süleyman Seba

Güncelleme Tarihi:

Anılarla Süleyman Seba
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2015 11:08

Süleyman Seba aramızdan ayrılalı bugün tam 1 yıl oldu. Beyefendiliği, centilmenliği ve nezaketi ile bugün artık nadiren gördüğümüz bir spor insanı profili çizen Süleyman Seba'yı daha iyi anlamak için belki de anılara doğru bir yolculuk yapmak gerek. Özellikle de onunla uzun yıllar geçiren Beşiktaş'ın bir başka efsane ismi Metin Tekin'in anılarına...

Haberin Devamı

-Beşiktaş Çarşı'da kendisine 'Sizi o kadar özlüyoruz ki' diyen bir kadının eğilerek elini öpen ve 'sizlerin sayesinde yaşıyorum' diyen, evine misafir gelen bir çocuk bile olsa misafirleri oturmadan kendisi oturmayan ince bir nezaketin insanı olan Seba'nın bu tutumunu Metin Tekin şöyle anlatıyor; "Ondan kalan en önemli şey ise nezaket. Hiç unutmam ve unutmayacağım: 6-7 yıl önce bir düğüne davetliydim, Başkan da -o dönem 81-82 yaşındaymış demek- davetliymiş. Bir masada Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, rahmetli eski Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın ile beraber oturuyordu. İki başkanla selamlaştım, Başkan’ın “Evladım gelmiş” diyerek ayaklanarak bana sarılmasını unutamam. O, bu nezaketi 12-13 yaşındaki çocuğa da yapardı. Bir kadından önce masaya oturduğunu görmedim. Bu nezaket bazılarında eğreti durur ama nezaket onun karakteriydi."

Haberin Devamı

Anılarla Süleyman Seba
SÜLEYMAN SEBA ARAMIZDAN AYRILALI 1 YIL OLDU



-Seba gençlere ve çocuklara karşı gösterdiği sevecenlik ve yakınlıkla da gönüllere taht kurmuştu. Sokakta kendisini gören ve elini öpmeye çalışan gençlerle sıkıca tokalaşan ve "teşekkür ederim genç arkadaşım" cevabını veren efsane başkan ülkenin gençlerine her zaman değer vermişti; 1980'li yılların ortalarında mağlup oldukları bir maç sonunda hakem hatalarından şikayet eden Beşiktaşlı oyunculara şu cevabı vermişti. 'Sizler Beşiktaş’ta oynuyorsunuz. Bir tek maçta bile sizin yerinizde olmak için tüm bir hayatını verecek milyonlarca fakir insan var. O yüzden siz öyle bir mücadele edeceksiniz ki hakemi bile yeneceksiniz.'

Anılarla Süleyman Seba


-En sevdiği parça 'Eski dostlar' olduğu gibi hayatta en sevdiği şeylerden biri de dostlarıyla aynı masada oturup sohbet etmekti. Metin Tekin, 'Seba'nın sofralarından' şöyle bahsediyor; Çok severdi futbolcularını bir araya toplamayı onlarla iki kadeh içmeyi. İlk oturduğumuzda, sanırım 2002 yılıydı, “Başkanım rakı içebiliriz değil mi?” diyerek izin istedik ondan. “Ya bırak, Başkan deme bana. Süleyman Abinizim ben sizin” diye çıkıştı. Ama o o kadar başkandı ki hiç abi diyemedim ben. “Yok başkanım” deyip kadeh tokuşturmuştuk. En son 1.5 sene önce oturduk o masaya. Eski günleri konuşurduk, çok hoşuna giderdi o günleri konuşmak. Espriyle yüklenirdim, eski günleri hatırlatıp: “Başkan beni nasıl gönderiyordun da gönderemedin. Gökhan’ı nasıl gönderdin?..” İtiraz ederdi, “Yapmadım ben öyle şey sana! Gökhan’ı da ben göndermedim!..” Ama iki kadehten sonra çözülürdü, rahatça anlatırdı. Çok sıcaktı.

Haberin Devamı

Anılarla Süleyman Seba

Süleyman Seba, Beşiktaş'a tarihi başarılar kazandıran efsane kadronun en önemli isimleri ile... (soldan sağa) Metin Tekin, Feyyaz Uçar, Kadir Akbulut, Ulvi Güveneroğlu, Rıza Çalımbay, Gökhan Keskin.

Arada onu kızdırmak için “Başkanım daha ne istiyorsun, evinden çıkıyorsun, karşında heykelin” derdim. Mutevazı şekilde geçiştirirdi: “Heykel belki benim ama siz diktiniz onu.” “Ne olur yeni kuşaklara eski dönemleri anlatın” derdi bize hep. Merak etmesin, anlatacağım. Masada çok keyif alır, çok keyif verirdi. En çok o masaları özleyeceğim."

Anılarla Süleyman Seba
METİN TEKİN'İN SÜLEYMAN SEBA İLE İLGİLİ 5 ANISI


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!