Anfitiyatroda boks şöleni

Güncelleme Tarihi:

Anfitiyatroda boks şöleni
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2012 12:30

Kırıkkale'de ilk kez ağır siklet altı olan Cruiferweight 86 kiloda Dünya Boks Şampiyonası yapılacak.

Haberin Devamı

16 Haziran 2012 tarihinde Kırıkkale'nin Kültür Parkı'nda bulunan anfitiyatroda yapılacak 12 raundluk ünvan maçında Almanya'dan Robert Rolle ile ABD'li Jose Spearman karşı karşıya gelecek. Şampiyon boksöre ise NBA Federasyonu yetkililerince altın kemer takılacak.

Dünya boks şampiyonasına ev sahipliği yapacak Kırıkkale'de Alman Organizatör yönetiminde boksörlerin de katılımı ile basın toplantısı düzenlendi. Alman ve Türk organizatörler Eva Rolle ile Niyazi Aytekin şampiyona hakkında bilgi verdiler. Eva Rolle yaptığı açıklamada, "Kırıkkale'de boks sporuna karşı bir başka sevgi var. Bunu tespit ederek, Kırıkkale'de çok iyi bir organize yapıp, Dünya boks şampiyonalarında isim yapmış ünlü boksörlerin katılımı ile yapacağımız organizasyonu Alman televizyonları naklen verecek. Bu konuda Türkiye Boks Federasyonu ile görüşme sağladık. Şampiyonada Dünyanın tanınmış boksörlerinden Robert Rolle, Jose Spearman, Varol Vekiloğlu, Gober Halas, Benjamin Simon, Rashıd Matumla, Tholas Hengsberger, Ahmet Yazar'ın yanı sıra bir çok ünlü boksör karşı karşıya gelecek.

Haberin Devamı

Boks şöleni için yapılan basın toplantısına bazı Alman televizyonlarının muhabirleri de katıldı. Müsabakada dövüşecek boksörler ise daha önce Türkiye geldiklerini, Kırıkkale'de boks sporuna karşı büyük ilginin olduğunu görmekten mutlu olduklarını dile getirdiler. Boksörler, Kırıkkale Anfi Tiyatro'da basın mensupları için gösteri maçları yaparken ilgiyle izlendiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!