Anderson şoku

Güncelleme Tarihi:

Anderson şoku
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2001 00:00

Sadi KEMAL YAŞAR
Haberin Devamı

Ayağında kırık tespit edilen golcü ameliyat olacak

Prof.Dr. Ömer Taşer'in, ‘‘En az 2.5 ay oynayamaz’’ dediği İsveçli futbolcu, ülkesinde operasyondan geçecek. Andersson'un doktoru, ‘‘1.5 ay sonra sahalara döner’’ şeklinde açıklama yapınca Mustafa Denizli, ‘‘Yerine oyuncu düşünmüyorum’’ dedi.

AYAĞINDA KIRIK

F.Bahçe'de Andersson şoku... 10 günlük tatil sonrası ağrılarından şikayet eden İsveçli santrforun dün çekilen filminde sağ ayak tarak kemiğinde kırık olduğu ortaya çıktı. Kocaelispor maçı öncesinde haftalarca sağ ayak serçe parmağındaki ağrılarına rağmen sakat sakat oynayan İsveçli oyuncu, bu maçta aynı ayağına darbe alarak oyunu yarıda bırakmak zorunda kalmıştı.

Maçtan 1 gün sonra erken saatlerde ülkesine giden Andersson, tatil süresince kontrolden geçmedi. Ancak İstanbul'a dönüşte Mustafa Denizli'nin, ‘‘Bir sorunun var mı?’’ sorusuna, ‘‘Ağrılarım sürüyor’’ yanıtını verince film çekilmek üzere Şişli Memorial Hastanesi'ne gönderildi. Burada Prof.Dr. Ömer Taşer film üzerinde yaptığı inceleme sonucu Andersson'un ciddi sakatlığını ortaya çıkardı.

Prof.Ömer Taşer, Andersson'un bu ağrılara rağmen futbol oynayabileceğini ancak ileride daha büyük sıkıntılar yaşayabileceğini belirterek, ‘‘Ameliyat olursa 2.5 ay sonra futbol oynayabilir’’ açıklamasını yaptı. Bunun üzerine F.Bahçe Yönetimi ayağa kalktı. Başkan Aziz Yıldırım ve kurmayları acilen Samandıra'da toplanıp, teknik direktör Mustafa Denizli ile durum değerlendirmesi yaptı.

Bu arada Amerika, Avrupa ve Türkiye'de çeşitli doktorlarla temasa geçildi. Andersson'un İsveç'teki doktoru, 1.5 ay süre verince, transferden şimdilik vazgeçildi. Yönetimin, ‘‘Takviye ister misin?’’ önerisine Mustafa Denizli, ‘‘Hayır’’ karşılığını verdi. Denizli, ‘‘Andersson'dan daha iyisini bulamayız. Bizim için büyük kayıp. Kendi içimizden alternatifler bulabiliriz’’ dedi.

Devre arası kampı nedeniyle eşini Türkiye'ye getirmeyen Andersson, bugün uçakta yer bulursa ülkesine gidip, bıçak altına yapacak. Bir ay süreyle de tedavisinu sürdürecek. Öte yandan vatani görevini sürdüren kulüp doktoru İsmail Başöz'ün yerine Kocaeli maçında soyunma odasına inen Prof.Dr.Nail Kır'ın ilk kontrolde önemli bir sakatlığı gözlememesi üzerine Andersson'a ilk etapta röntgen çekilmediği ileri sürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!