Anadolu Efes turnuvayı 3. tamamladı

Güncelleme Tarihi:

Anadolu Efes turnuvayı 3. tamamladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2013 21:07

Basketbolda 6. Uluslararası Rixos Turnuvası'nda Anadolu Efes, Litvanya ekibi Zalgiris Kaunas'ı 94-65 yenerek turnuvayı 3. bitirdi.

Haberin Devamı

Salon: Integral Arena
Hakemler: Serkan Emlek, Semih Vural, Ahmet Tatlıcı
Anadolu Efes: Lucas 8, Cedi Osman 5, Hopson 13, Kerem Gönlüm 6, Barac 6, Savanovic 2, Planinic 12, Vasileiadis 4, Semih Erden 9, Doğuş Balbay 8, Birkan Batuk 12, Deniz Kılıçlı 9
Zalgiris Kaunas: Dentmon 10, Lipkevicius 3, Milaknis 16, Jankunas 10, Klimavicius 6, Dimsa 2, Cizauskas, Kupsas 1, Vecvagars 9, Jogela 2, Kariniauskas 6
1. Periyot: 24-21
Devre: 44-38
3. Periyot: 70-53

Basketbolda 6. Uluslararası Rixos Turnuvası'nda Anadolu Efes, Litvanya ekibi Zalgiris Kaunas'ı 94-65 yenerek turnuvayı 3. bitirdi. Zalgiris Kaunas ise bu mağlubiyetle turnuvayı 4. sırada tamamladı. Karşılaşmaya hücumda isabetli şutlarla başlayan Litvanya temsilcisi, ilk 5 dakikayı 16-9 önde geçti. Televizyon molasından sonra toparlanan Anadolu Efes, ürettiği hızlı hücum sayılarıyla ilk çeyreği 24-21 önde kapattı.

İkinci çeyrekte rakip pota altını etkili kullanan Anadolu Efes, savunmasını da sertleştirince 16. dakika içinde farkı çift hanelere (38-28) çıkardı. Litvanya ekibi, devrenin sonunda Milaknis'in skorer oyunuyla farkı indirse de hücum ribauntlarında etkili olan Anadolu Efes, soyunma odasına 44-38 üstün gitti.

Üçüncü çeyreğe Planinic ile üst üste bulduğu sayılarla başlayan Anadolu Efes, 23. dakikada durumu 53-43 yaparak, farkı tekrar çift hanelere çıkardı. Çeyreğin sonunda farkı daha da açan Anadolu Efes, final periyoduna 70-53 önde girdi.

Son çeyrekte Doğuş Balbay'ın hızlı hücumlardan ürettiği sayılarla Zalgiris Kaunas'ın oyuna ortak olmasına izin vermeyen Anadolu Efes, 36. dakikada farkı 26'ya (81-55) çıkardı. Son bölümde farkı daha da açan Anadolu Efes, sahadan 29 sayı farkla 94-65 galip ayrıldı.

Lacivert-beyazlı takım, turnuvadaki ilk maçında Ukrayna takımı Budivelnik Kiev'i 73-63 yenerken, ikinci karşılaşmada Yunan temsilcisi Olympiakos'a 83-78'lik skorla mağlup olmuştu.

Mahmuti: "İyi bir turnuva geçirdik. Önemli olan bu tarz turnuvalarda takımı görebilmektir"

Haberin Devamı

Basketbolda 6. Uluslararası Rixos Kupası'nda Litvanya'nın Zalgiris Kaunas takımını 94-65 mağlup ederek organizasyonu 3. bitiren Anadolu Efes'in başantrenörü Oktay Mahmuti, iyi bir turnuva geçirdiklerini söyledi. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Mahmuti, takımın son durumunu görebilme açısında önemli bir turnuva oynadıklarını belirterek, "İyi bir turnuva geçirdik. Önemli olan bu tarz turnuvalarda takımı görebilmektir. Bir hafta sonra resmi maçlar başlayacak. Genç bir kadromuz var. Genç bir kadro için az sayıda hazırlık maçı yaptık. Zaman içerisinde boşlukları doldurarak iyi hale geleceğimize inanıyorum" diye konuştu. Anadolu Efesli basketbolcu Doğuş Balbay da takım halinde iyi mücadele ettikleri bu turnuvada eksikliklerini gördüklerini dile getirdi.

Zalgiris Kaunas Başantrenörü Ilias Zouros ise Anadolu Efes karşısında maçın ilk yarısında iyi oynadıklarını aktararak, "Geçen sene THY Avrupa Ligi'nde son dördü kıl payı kaçıran bir takıma karşı iyi mücadele ettik. İkinci yarı istediklerimizi yapamayınca Anadolu Efes tarafından cezalandırıldık" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!