Anadolu Efes, galibiyetle başlamak istiyor

Güncelleme Tarihi:

Anadolu Efes, galibiyetle başlamak istiyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2012 12:40

Beko Basketbol Ligi ilk hafta maçında yarın Banvit ile karşılaşacak olan Anadolu Efes'te tek hedef salondan galibiyetle ayrılmak.

Anadolu Efes Genel Menajeri Engin Özerhun, yaptığı açıklamada, THY Avrupa Ligi'ne EA7 Emporio Armani karşısındaki mağlubiyetle başladıklarını hatırlatarak, “Artık Beko Basketbol Ligi'ne galibiyetle başlamayı hedefliyoruz. Banvit güçlü bir ekip ama sahamızda oynayacağımız maçta tek amacımız galip gelmek” diye konuştu.

EA7 Emporio Armani karşısında iyi savunma yapamadıklarını kaydeden Özerhun, “Özellikle 3 sayılık atışlarına engel olamadık ve fark açıldı. Yenebileceğimiz bir takımdı ama farkı kapatmayı başaramadık” dedi.

Özerhun, artık mazeretlerinin kalmadığını vurgulayarak, şöyle devam etti: “Avrupa Ligi'nin yanı sıra, Beko Basketbol Ligi'nde de başarıyı hedefliyoruz. Banvit karşısında mutlak galibiyet için oynayacağız. Avrupa Ligi'nde evimizde oynayacağımız iki maç için de moral kazanmamız gerekecek. Bu iki karşılaşmada kaybetme lüksümüz olmayacak.”

Takımda Kerem Tunçeri'nin sakatlığının sürdüğünü belirten Özerhun, “Kerem Tunçeri yarın yine oynayamayacak. Umarım Olympiakos maçıyla sahalara dönebilecek” dedi.

Anadolu Efes ile Banvit arasındaki karşılaşma yarın Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda oynanacak. Saat 20.00'de başlayacak karşılaşma Lig TV 3 ekranlarından naklen yayınlanacak.

-Anadolu Efes ligde 1125. maçına çıkacak-

Anadolu Efes, yarın oynacağı Banvit karşılaşması ile birlikte 1125. lig maçına çıkacak.

Lacivert-beyazlılar, liglerde bugüne kadar oynadığı 1124 karşılaşmada 878 galibiyet, 243 mağlubiyet ve 3 beraberlik elde etti.

Bu arada, Anadolu Efes ile Banvit de bugüne kadar 27 kez karşılaşırken, lacivert-beyazlılar, rakibini 20 kez mağlup etmeyi başardı. Türkiye Ligi'nde 24. kez karşılaşacak olan iki ekibin oynadığı 23 karşılaşmanın 17'sini Anadolu Efes, 6'sını da Banvit galibiyet ile noktaladı.

Türkiye Kupası'nda ise Anadolu Efes ile Banvit arasında bugüne kadar oynanan 4 karşılaşmanın 3'ünden lacivert-beyazlılar galibiyet ile ayrıldı.

Öte yandan, Anadolu Efes, Oktay Mahmuti ile Türkiye Basketbol Ligleri'nde yarın 237. karşılaşmasını oynayacak. Bugüne kadar Mahmuti yönetiminde Türkiye Basketbol Ligleri'nde 236 maça çıkan Anadolu Efes, 197 karşılaşmadan galip ayrıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!