Galatasaray kongre üyesi Mesut Yılmaz'ın oyu Albayrak'ın listesine

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray kongre üyesi Mesut Yılmazın oyu Albayrakın listesine
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2006 01:22

Galatasaray taraftarı ve kongre üyesi olan eski Başbakan Mesut Yılmaz, kulübün olağan genel kurul toplantısında oyunu eski yönetici Abdurrahim Albayrak'ın yer alacağı listeye vereceğini söyledi.

Haberin Devamı

Yılmaz, Lig TV'de canlı yayınlanan “2'ye 1” programına katılarak, Galatasaray ve Türk futbolu ile ilgili görüşlerini açıkladı. Genel kurulda Albayrak'ın bulunduğu listeye oy vereceğini vurgulayan Yılmaz, “Ben hayatımda onun kadar iyi Galatasaray taraftarı görmedim. Galatasaray'daki en önemli sorunun, kulüple taraftarlar, yönetim ile sporcular arasındaki köprüleri daha sağlıklı hale getirmek olduğunu görüyorum. Albayrak, bunu yapabilecek bir kişidir. Ama Galatasaray 4 yıldır kendisinden mahrum kaldı” dedi.

Albayrak'ın, başkan adayı Yiğit Şardan'ın listesinde yer alacağını kaydeden Yılmaz, aynı listede bulunan Özkan Olcay ve Mehmet Cansun'un önemli isimler olduğunu vurguladı.

“ŞANSLAR BİRBİRİNE YAKIN”

Genel kurulda yapılacak seçimlerde aday sayısının 3'e veya 2'ye ineceğini düşündüğünü anlatan Yılmaz, yarışın Özhan Canaydın ile Yiğit Şardan arasında geçeceğini belirtti. Yılmaz, bu iki ismi en ciddi adaylar olarak gördüğünü dile getirerek, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Ben yarışın ikisi arasında geçeceğini düşünüyorum. Tecrübe ile gençlik karşı karşıya gelecek. Ben şansların birbirine yakın olduğunu düşünüyorum. Aslında Galatasaray'ın bütün taraftarları bu oylamaya katılsa, başkanı onlar belirlese, çok farklı bir yönetim ortaya çıkacağını düşünüyorum. Ancak söz konusu 6 adayın hepsi, Galatasaray'ı yönetmeye ehil kişilerdir. Kim başkan olursa olsun, bize düşen yeni yönetime destek vermek olacaktır. Galatasaray'ın bu dönemde bir değişim yaşaması gerektiğine inanıyorum. Ekip çalışmasına dayalı bir yönetimin olması gerektiğini düşünüyorum.”

“KONGRE DÖNÜM NOKTASI OLMALI”

Galatasaray'da yaşanacak kongrenin kulüp açısından çok önemli olduğuna ve dönüm noktası olması gerektiğine inandığını vurgulayan Yılmaz, çok adaylı bir kongre yerine, herkesin onayını alan bir yönetimin seçilmesi gerektiğini savundu.

Yılmaz, Galatasaray'ın çok adaylı bir seçim lüksüne sahip olmadığını belirterek, “Camiadaki başkanlık yapmış kişilerle görüştüm. Eski başkan Selahattin Beyazıt'dan başkanlığı yüklenmesini istedim. Kabul edeceği görüntüsünü verdi, süre istedi. Ancak birkaç gün sonra kabul edemeyeceğini söyledi. Beyazıt, kulüp yöneticiliğinin değiştiğini ve bu dönemde yapamayacağını bana bildirdi” dedi.

Haberin Devamı

Başkan Özhan Canaydın'ın kendisine geldiğini ve konutunda görüştüklerini belirten Yılmaz, “Kendisi bana Galatasaray'ın birliğe ihtiyacı olduğunu, konsensüs sağlamada benim rol almamı istedi. Ben de bundan cesaret alarak diğer gruplarla görüşmeler yaptım. Ancak, böyle bir konsensüs olmadı” diye konuştu.
Mesut Yılmaz, kendisine de geçmiş dönemlerde yarı şaka, yarı ciddi kulüp için başkanlık tekliflerinin yapıldığını, ancak kendisinin spor yöneticiliği tecrübesinin olmadığını ve böyle bir şeyi düşünmediğini söyledi.

“YENİDEN YAPILANMA GEREKLİ”

Kulüpte yeniden yapılanma gerektiğini dile getiren Yılmaz, ”Futbol takımı ekonomik sıkıntılardan etkilenmemeli. Bu yapılanma daha önce olsaydı, ne futbolcular antrenmanı boykot ederdi, ne de Ribery gibi olaylar yaşanmazdı. Futbolculara ödemelerini yapamıyoruz, bir yandan da şampiyonluk bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Mesut Yılmaz, Galatasaray'ın şu anda “varlık içinde yokluk” yaşadığını da kaydederek, Selahattin Beyazıt'ın kendisine, kulübün 600 milyon dolar malvarlığı olduğunu söylediğini anlattı.

Kulüpte ağırlığı bulunan İnan Kıraç ve Selahattin Beyazıt'ın bugün itibariyle tarafsız kalacaklarını kendisine söylediğini dile getiren Yılmaz, “Hatta İnan Kıraç, bana kongreye gitmeyeceğini dahi belirtti. İsimlerinin kullanılmasından biraz şikayetçiler. Bir adayı destekleyerek, diğer grubu karşılarına almayı istemiyorlar” diye konuştu.

ŞAMPİYONLUK YARIŞI

Ligde Galatasaray ile Fenerbahçe arasında yaşanan şampiyonluk yarışının, özellikle maddi anlamda eşit olmadığını söyleyen Yılmaz, iki takımın ekonomik açıdan değişik özelliklere sahip olduğunu vurguladı. Bir tarafta hiç bir maddi sorunu olmayan, çok büyük imkanlara sahip ve dünya çapında starların yer aldığı Fenerbahçe'nin bulunduğunu vurgulayan Mesut Yılmaz, “Bir tarafta ise transfer paraları zamanında ödenmeyen Galatasaray var. Buna rağmen bu yarışın başa baş oynanması Galatasaray hanesine yazılması gereken bir artıdır. Galatasaraylı futbolcular da takdir edilmeli” dedi.

“FUTBOLA KARIŞMADIM”

Yılmaz, koyu bir Galatasaray taraftarı olmasına ve maçlarını kaçırmamasına rağmen, başbakanlığı döneminde futbolun yönetimine hiç bir zaman karışmadığını ifade etti.

Haberin Devamı

Döneminde yöneticilere en ufak bir müdahalesinin dahi olmadığını vurgulayan Mesut Yılmaz, şunları kaydetti:
“Bunu spora saygısızlık olarak görüyorum. Özerk yöneticilere herhangi bir telkinde bulunmayı ayıp sayıyorum, bugünkü yöneticileri de bu açıdan ayıplıyorum. En son Futbol Federasyonu seçimlerinden önce yapılan yönlendirmeleri ayıp buluyorum. Baştan sona ayıp buluyorum. Bakanın, bir başkan adayı için 'seçilmemesi gerekir', demesini yanlış buluyorum, seçildikten sonra da koluna girmeyi de yanlış buluyorum, en azından kişiliksiz buluyorum. Bence siyaset kendini sporun dışında tutmalıdır.”

“DERBİ MAÇTA ÇOK RAHATSIZ OLDUM”

Galatasaray'ın Fenerbahçe ile oynadığı maçta çok rahatsız olduğunu söyleyen Yılmaz, 90 dakika süreyle sahaya pet su şişesi yağdığını anlattı.

Haberin Devamı

Mesut Yılmaz, kendi sahalarında maçı oynadıklarını ve bunun bir sorumluluk verdiğini dile getirerek, “Ev sahibi konumundayız. Misafirperverlik göstermek zorundayız. 90 dakika boyunca sahaya pet su şişesi yağdı. Bu sadece Galatasaray'ın stadında dünkü maçtaki bazı fanatik taraftarların yaptığı bir olay değil. Hatırlanacağı gibi Hasan Şaş'ın başına 15 gün önceki deplasmanda oynanan maçta çakmak atıldı. Bunlar birbirlerini tetikliyor. Korkarım, şimdi lig maçında Şükrü Saracağolu Stadı'nda daha fazlası yaşanacak” diye konuştu.

“GALATASARAY ÇITAYI YÜKSELTTİ”

Galatasaray'ın 2000 yılında UEFA ve Süper Kupa'yı kazanarak çıtayı yükselttiğini dile getiren Yılmaz, “Başka kulüplerin de böyle başarılar elde etmesini isterim, ama bunu ben göremem herhalde” dedi.
Mesut Yılmaz, Galatasaray ve Beşiktaş'ı ligde şampiyon yapan Rumen teknik adam Mircea Lucescu'nun sarı-kırmızılı kulübe dönmesinden memnuniyet duyacağını da söylerken, “Galatasaray'ın kendisine manevi borcu var” ifadesini kullandı.

“EN FAZLA DİYARBAKIRSPOR'A YARDIM ETTİM”

Başbakanlığı döneminde sıkıntı yaşayan Anadolu kulüplerine yardımda bulunduklarını dile getiren Yılmaz, şöyle devam etti:

“En çok yardımcı olduğum kulüplerden birisi, Diyarbakırspordur. Şu anda Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, o zaman Genelkurmay'ın başbakanlıktaki temsilcisiydi ve Diyarbakırspor'un otobüse ihtiyacının bulunduğunu belirterek benden bu konuda ricada bulunmuştu. O zaman genel yönetim anlayışımızın bir gereğiydi, Diyarbakırspor veya mali yardıma ihtiyacı olan Anadolu kulüplerine yardımcı olmak.”

Eski Başbakan Mesut Yılmaz, ilk kez 1953-54 sezonunda Galatasaray-Beşiktaş maçı için stada gittiğini anlatırken, “Ondan sonra Galatasaraylı oldum, bu taraftarlığım giderek koyulaştı. Ortaokulda antrenmanları da takip eder oldum. 1983 yılında kulübe üye oldum. 23 yıllık üyelik sürem var. Çocukluk yıllarımın idolü Metin Oktay'dı. Galatasaray ile benim özdeşleşmişliğim var” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!