En pahalı Türk

Güncelleme Tarihi:

En pahalı Türk
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2006 00:00

Trabzonspor’un kaptanı, Rus ekibine 4 yıllık imza attı. Rus gazeteleri, bonservisi için 10 milyon, kendisine de yıllığı 2.2 milyondan 8.8 milyon Euro ödenecek futbolcunun Rusya’nın rekor transferi olduğunu belirtti.

TRABZONSPORLU Fatih Tekke 18.8 milyon Euro’luk rekor transfer ücreti ile resmen Rusya kulübü FC Zenit’te... Dünya Kupası sonrası teknik direktörlüğüne Dick Advocaat’ın getirildiği Rus takımı, bordo mavili takımın kaptan ve golcüsünün transferini dün kulübün resmi internet sitesinden duyurdu. 4 yıllık anlaşma yapılan Fatih’in transfer detaylarından söz etmekten ise kaçınıldı.

Yıllık 2.2 milyon Euro

Rus gazeteleri ise FC Zenit’in flaş transferini okuyucularına manşetten duyururken, Trabzonspor’a bonservis bedeli olarak 10 milyon Euro, Fatih Tekke’ye de yıllığı 2.2 milyon Euro’dan 8.8 milyon Euro ödeneceğini yazdılar. Gazeteler, 18.8 milyon Euro’ya mal olacak bu transferin Rusya rekoru olduğunun da altını çizdiler.

Gurur duyuyorum

Dün St Petersburg’a giden Fatih Tekke ise "Kulübüm açısından hayırlı bir şey yaptığımı düşünüyorum. Transferimde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Türkiye tarihinde en yüksek miktardaki parayla transfer olan Türk futbolcusu olduğum için hem kendi, hem de kulübüm adına büyük gurur duyuyorum" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!