Decoderler iade ediliyor

Güncelleme Tarihi:

Decoderler iade ediliyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 1998 00:00

Haberin Devamı

Beşiktaş Yönetim Kurulu bir bildiri yayınlayarak, kendilerini tehdit edip 15 milyon dolar isteyen şifreli kanalı protesto etti. Bildiride, ‘‘Taraftarlarımız decoderlerini iade ettiklerini belirtmek için kulübün santralini kilitlediler’’ denildi.

Beşiktaş Yönetim Kurulu, önceki gün noter kanalıyla kendilerine bir ihbarname göndererek 7 gün içinde 15 milyon dolar (yaklaşık 3 trilyon 750 milyar lira) ödenmesini isteyen CINE5'e büyük tepki gösterdi. Beşiktaş Yönetim Kurulu'nun yayınladığı bildiride, CINE5'in bu ihtarının haksız ve hukuka aykırı olduğu vurgulanırken, ‘‘Taraftarlarımız CINE5 decoderlerini iade ettiklerini belirtmek için kulübümüzün santralini kilitlediler’’ denildi. Beşiktaş Kulübü'nün konu ile ilgili açıklaması aynen şöyle:

KANAL D İLE ANLAŞTIK

‘‘İki yıl önce havuz sistemi kurulurken ve havuza dahil maçların ihalesi yapılırken kulübümüz, televizyondan maç yayınları ile ilgili olarak tüm haklarını saklı tutmuş ve CINE 5 de havuz ihalesinden ayrı olarak kulübümüzle mukavele yapmak mecburiyetinde kalmıştır.

CINE 5'le mukavelesi biten kulübümüz bu kez Kanal D ile anlaşmıştır. Maçlarımızın yayın hakkı Kanal D'ye ait olmasına rağmen taraftarlarımız maçlarımızı televizyondan izleyememişlerdir.

OYUNA SON VERİLECEK

Önümüzdeki futbol sezonunda Türk futbolu üzerindeki bu yanlış tutumun sona erdirilmesi, kaosa son verilmesi için BİMAŞ'ın büyük özverileri ile yaptığımız iyiniyetli girişimler karşısında CINE 5 tarafından kulübümüze gönderilen haksız ve hukuka aykırı 15 milyon dolarlık ihtar aynı zamanda Türk sporunda üzücü bir tehdittir. Taraftarlarımız CINE 5 decoderlerini iade etmek için kulübümüz santralini kilitlediler ve böylece bu oyuna son vereceklerini bildirdiler.

ARTIK SABIRLAR TAŞTI

Artık bu yanlış tutumun sona erdirilmesi gerekmektedir. Zira taraftarlarımızın sabrı taşmıştır.

Hiçbir ticari kuruluşun kendi emelleri için 1903 yılında kurulan Türkiye'nin en eski kulübünü rencide etmeye ve kulübü taciz ederek bir neticeye varmaya çalışmak hakkı yoktur.’’






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!