"Amacımız takımın gücünü görmek"

Güncelleme Tarihi:

Amacımız takımın gücünü görmek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2012 01:31

A Milli Erkek Hentbol Takımı Teknik Direktörü Adnan Öztürk, 31 Ekim Çarşamba günü Norveç ile yapacakları karşılaşmanın, milli takımın gücünü görmeleri açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

A Milli Erkek Hentbol Milli Takımı'nda, 2014 Avrupa Hentbol Şampiyonası grup elemelerinde yapılacak Norveç ve Fransa maçlarının hazırlıkları devam ediyor. Türkiye Hentbol Federasyonu Spor Salonu'ndaki çalışmalarla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Milli Takım Teknik Direktörü Adnan Öztürk, 2014 Avrupa Hentbol Şampiyonası'nın Danimarka'da yapılacağına dikkati çekerek, milli takımın 3. Grupta Fransa, Norveç ve Litvanya ile maç yapacağını belirtti.

Grupta bulunan Fransa'nın bu yıl Londra Olimpiyatları'nda şampiyon olduğuna işaret eden Öztürk, Norveç ve Litvanya'nın da çok iyi takımlar olduğunu ifade etti.

Öztürk, hazırlıklara 30 Ekim'e kadar Ankara'da devam edeceklerini ve aynı gün Norveç'e hareket edeceklerini, 31 Ekim Çarşamba günü Norveç ile karşılaşıp 1 Kasım Perşembe günü de Mersin'e geçeceklerini bildirdi. Mersin'de 4 Kasım Pazar günü Fransa ile karşılaşacaklarını vurgulayan Öztürk, "Bizim buradaki amacımız takımın gücünü görmek, performansımızı daha üst düzeye çıkarmaktır. Norveç karşısında iyi, dirençli bir takım olarak çıkmak istiyoruz. Hentbolda Avrupa'nın biraz gerisinde kaldık. Onlara yaklaşmak adına bu maçlar bizim için iyi bir fırsat" dedi.
reklam

Haberin Devamı

Öztürk, milli takımda gençleştirmeye gittiklerini belirterek, "Çünkü bizim hedefimiz günlük başarılar değil, daha ileriye yönelik. 2013 Akdeniz Oyunları Mersin'de yapılacak. Bu oyunlara daha genç ve dinamik bir takımla gitmek istiyoruz. Oynayacağımız maçları bunun bir alt yapısı olarak düşünüyoruz. Norveç ve Fransa gibi takımlarla yapacağımız maçlarda gücümüzün daha da yukarı çıkacağını ümit ediyoruz. Milli Takımın performansını yükselttik ama bunu tüm maç geneline yayamıyoruz. Savunma ve hücumda tempomuzu ancak 30-35 dakika tutabiliyoruz, bunu 45-50 dakikaya çıkarmayı hedefliyoruz. Dünya şampiyonası elemelerinde Ukrayna ve Portekiz ile oynadık. 35-40 dakika iyi mücadele ettik ama sonra güçten düşmeye başladık. Bu yıl liglerimiz çok güçlü hale geldi ve tempo yükseldi. Bu bize olumlu yansıyacak. Tempomuzu yukarı çekebilirsek her takımla mücadele edebiliriz diye düşünüyorum" dedi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!