"Amacımız bu çocukları rehabilite etmek"

Güncelleme Tarihi:

Amacımız bu çocukları rehabilite etmek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2012 14:48

Gaziantep'te düzenlenen Türkiye Futsal Şampiyonası devam ediyor.

Türkiye Özel Sporcuları Spor Federasyonu'nun faaliyet programında yer alan ve Gaziantep Üniversitesi Spor Salonu'nda düzenlenen şampiyonaya, 17 ilden 19 takım katılıyor. Yaklaşık 200 sporcunun yer aldığı şampiyona, yarın sona erecek.

Federasyon Başkanı Birol Aydın, yaptığı açıklamada, zihinsel engellilere imkan verildiğinde her alanda faaliyet gösterebileceklerini belirtti.

Bu kapsamda federasyon olarak önemli çalışmalara imza attıklarını anımsatan Aydın, “2013'de Türkiye'de 3 ayrı dünya şampiyonası düzenlenecek. Mart ayında Erzurum'da Dünya Kayak Şampiyonası, İstanbul'da da Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası gerçekleştirilecek. Ekim ayında ise Ankara'da Dünya Basketbol Şampiyonası yapılacak” dedi.

Zihinsel engelli çocukların gerçekleştirdikleri bu tür turnuvalarla kendilerine olan güvenlerinin geldiğini, sosyal yaşamın içerisine katıldıklarını anlatan Aydın, şöyle devam etti: “Amacımız bu çocuklarımızı sporla birlikte rehabilite de etmek. Buraya Türkiye'nin değişik yerlerinden gelen çocuklar var. Çocuklarımızın burada bir madalya alması bile onları motive ediyor, toplumla bütünleşiyor. Dolayısıyla amaç sadece spor yaptırmak değil, çocuklarımızın toplumla kaynaşmasını da sağlamak. Çünkü çocuklarımız bu tür turnuvalarla ayaklarının üzerinde durmayı öğreniyorlar. Özellikle toplumla entegrasyonları ve ayakta durmaları için spor en büyük rehabilitasyon aracıdır. Bu tür turnuvaları düzenlerken aynı zamanda bu çocuklarımızı evlerinden, okullardan dışarıya çıkartarak, en iyi konaklama yerlerinde ağırlayıp yaşam becerilerini de geliştiriyoruz.”

Zihinsel engelli çocukların eğitimle her şeyi başarabileceklerini, bu nedenle de onlara fırsat verilmesi gerektiğine işaret eden Aydın, bunun da en iyi örneklerinden biri de down sendromlu milli yüzücü Caner Ekin'in başarısı olduğunu, Türkiye'de bu tür başarılı çocukların sayısını artırmayı amaçladıklarını kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!