'Altyapıdan gelen sporcularımız var'

Güncelleme Tarihi:

Altyapıdan gelen sporcularımız var
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2014 11:32

Kış oyunlarında Türkiye'yi iki kez temsil eden eski milli sporcu Abdullah Yılmaz, kayaklı koşu branşındaki sporcuların performansını değerlendirdi.

Haberin Devamı

22. Kış Olimpiyat Oyunları'na katılan kayaklı koşu milli takımında idareci olarak görev yapan eski milli kayakçı Abdullah Yılmaz, Kelime Çetinkaya ve Sabahattin Oğlağo'nun klasik yarışlarda aldığı sonuçların, beklentilerin üzerinde olduğunu ifade etti.

Türkiye'yi Calgary 1988 ve Albertville 1992 kış oyunlarında iki kez temsil eden eski milli sporcu olan Yılmaz, olimpiyatlardaki mücadelelerin çok zorlu geçtiğini, 4 yılda bir kayak sporunda dünyanın zirvesindeki sporcuların bir araya geldiğini anlatan Yılmaz, 'Umduğumuzdan daha iyi yarıştığımıza inanıyorum. Soçi 2014'e iki sporcuyla geldik. İki sporcumuz da buraya vize alarak gelmişti. Bütün yarışlara katılma hakları vardı. Skiatlon ve serbest sprint gibi yarışların kötü geçtiğini söyleyebiliriz ama kayaklı koşunun klasik yarışında Kelime 19 sporcuyu gerisinde bıraktı, Sabahattin de 20 sporcuyu geçti. Milli sporcularımızın geride bıraktıkları arasında, FIS puanı bizden daha iyi ülkeler de vardı" diye konuştu.

Haberin Devamı

"Dersler çıkararak, 2018 ve 2022'de daha üst düzeyde olmalıyız"

Mevcut şartlarla Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ettiklerini kaydeden Yılmaz, tecrübelerden dersler çıkararak 2018 ve 2022 kış oyunlarına daha iyi hazırlanmaları gerektiğini belirtti.

Daha sistemli bir çalışma ve programa ihtiyaç olduğunu ifade eden Yılmaz, "Türkiye'yi iyi temsil ettiğimize inanıyorum. Buralardan dersler çıkararak, farklı bir sistemle 2018 ve 2022'de daha üst düzeylerde olmalıyız. İnşallah devletimiz, hükümetimiz, federasyonumuz, bu konuda bir sistem oturtmaya çalışırsa daha iyi olacak. 2011'den bu tarafa güzel bir sistemimiz olmuştu ancak aksaklıklar yaşandı. Aslı kızımızın vefatının ardından kayak federasyonunda sıkıntılar oldu. Bu sıkıntılardan dolayı sekteye uğradık. Tabii ki bunları bir mazeret saymıyoruz. Gücümüz bu kadar. Bu kadar çalışmıştık. Çalışmamızın üzerinde bir karşılık aldığımızı düşünüyorum."

"Altyapıdan gelen sporcularımız var"

Eski milli kayakçı, kayaklı koşu branşında altyapıdan gelen, olimpiyat seviyesinde yarışacak sporculara sahip olduklarını bildirdi. Hamza Dursun'un bu yıl olimpiyat vizesine çok yaklaştığını ancak alamadığını kaydeden Yılmaz, "Hamza Dursun serbest stilde daha iyi yarışan bir sporcumuzdu. Altyapıdan gelen sporcularımız tabii ki var. Bir sonraki olimpiyatlarda vizeyi alarak Türkiye'yi temsil edeceklerini düşünüyorum. Artık ileriye bakmalıyız" dedi.

Calgary 1988 Kış Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi temsil eden 8 sporcudan birisi olan Abdullah Yılmaz, katıldığı kros yarışını 71. sırada tamamlamıştı. Albertville 1992'de de milli takımın 8 sporcusu arasında bulunan Yılmaz, 10 kilometre mukavemet yarışında 110 sporcu arasında 102. olmuş, 15 kilometre mücadelesinde ise yarışı tamamlayamamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!