Altınbeşik için yarıştılar

Güncelleme Tarihi:

Altınbeşik için yarıştılar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2012 19:01

Antalya'nın İbradı İlçesi'nde bu yıl ilki düzenlenen İbradı Altınbeşik MTB Dağ Bisikleti Yarışları 7 ayrı kategoride, 45 sprocunun katılımıyla yapıldı.

Haberin Devamı

İbradı Kaymakamlığı, İbradı Belediyesi ile Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun (TBF) tarafından düzenlenen yarışma, Ormana Beldesi'nde başladı. Yarışmanın startını TBF Başkanı Emin Müftüoğlu, İbradı Kaymakam Vekili Akseki Kaymakamı Mekan Çeviren ile Ormana Belde Belediye Başkanı Mehmet Ayhan Keskin verdi. 45 sporcu 8 kilometrelik parkuru koşarak yarışmayı tamamladı.

Yarışmada, elit kadınlarda Semra Yetiş, elit erkeklerde Bilal Akgün, master kategorisinde Nevzat Kıral, U15'de Ahmet Naz, U17'de Onur Balkan, U23'de İsak Ünal ve yıldız kadınlarda Ayşe Çakır birinciliği kazandı. Dereceye giren sproculara kupa ve madalyaları Altınbeşik Mağarası'nda düzenlenen törenle verildi. Törende konuşan TBF Başkanı Müftüoğlu, yarışmaya önemli sporcuların katıldığını belirtti. Yarışmanın önümüzdeki yıllarda dünya genelinde tanınmasını hedeflediklerini dile getiren Müftüoğlu, hedeflerinin Antınbeşik Mağarası'nı tanıtmak olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

Müftüoğlu, Bolu'da yapılan Maraton Yarışları ve Manavgat Dağ Bisiklet Maratonu Yarışlarını, İbradı Altınbeşik MTB Dağ Bisikleti Yarışlarına kaydırmayı düşündüklerini kaydetti. AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak ise Türkiye'de 50 mağaranın turizme hizmet ettiğini dile getirdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın geçen yıl mağara turizmini de desteklenecek dallar arasına aldığını hatırlatan badak, "Bu kapsamda Altınbeşik Mağarası'nı tanıtmak Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün verdiği izin ile yarışları düzenledik" diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!