Altın kızın idolü cep herkülü

Güncelleme Tarihi:

Altın kızın idolü cep herkülü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2016 23:25

2. kez Paralimpik Oyunları’nda olimpiyat altını kazanan halterci Nazmiye Muslu Muratlı’nın idolü dünyanın ‘Cep Herkülü’ olarak tanıdığı Naim Süleymanoğlu.

Haberin Devamı

TÜRKİYE, bir kez daha engelli haltercimiz Nazmiye Muslu Muratlı ile gurur duydu. 2012 Londra Paralimpik Oyunları’nda dünya rekoru kırarak altın kazandıktan sonra önceki gün de 2016 Rio Paralimpik Oyunları’nda 104 kiloyla bir kez daha dünya rekoruyla altın kazanıp tarihe geçen halterci Nazmiye’nin idolü ‘Cep Herkülü’ Naim Süleymanoğlu’nun başkası değil...

37 yaşındaki Nazmiye Muslu Muratlı, bir diğer dünyaca ünlü haltercimiz Halil Mutlu’yu da hep örnek aldı. Nazmiye, halter için ise, “Bu spor sayesinde hayatımı ve sağlığımı kazandım” diyor.

HOBİ NİYETİNE GÖNDERİLDİ

Doğuştan kalça çıkığı hastası olan Nazmiye Muslu Murat, annesinin refakatinde tedavi olmak amacıyla 13 yaşına kadar Ankara’daki Hacettepe Hastanesi’nde yatar kalkar adeta... Konyalı bir işçi emeklisi olan babası İsmail Muslu, ‘hobi’si olsun diye onu spora yollar ancak Nazmiye başlangıçta pek gitmeyi istemez. Ancak, daha sonra hiç bir kampında kendisini yalnız bırakmayacak olan annesinin de ısrar etmesiyle haltere başlar.

Haberin Devamı

İlk başladığında “Ben bu işi yapamam” diyen Nazmiye, kısa süre sonra artık halterden başka bir şey düşünemez olur.

2012 LONDRA’DAN SONRA BİRAZ NEFES ALDI

KONYA’nın Meram Belediyespor Kulübü sporcusu olan Nazmiye Muslu Muratlı, bundan iki yıl önce evlenerek İskenderun’a yerleşti. İlk olimpiyat şampiyonu olduğu 2012 yılına kadar çok büyük zorluklar yaşayan milli halterci, daha sonra maddi olarak da biraz ferahlamaya başladı. Örneğin İskenderun’daki yeni evini kendi koşullarına göre yapma olanağına ulaştı.. Meram Belediyespor Kulübü Başkanı Hüseyin Saraç, “Biz de olanaklar dahilinde bir ödenek ayırıyoruz. Çok hırslı bir sporcu. Son 4 yılda kendisini her anlamda çok geliştirdi. Hakkına hukukuna sahip çıkan biri” diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!