Altın kız Süreyya

Güncelleme Tarihi:

Altın kız Süreyya
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2002 01:44

Avrupa şampiyonumuz, Brüksel'in ardından Golden League'in Berlin'deki son ayağında da 1.500 metrede güçlü rakiplerini geride bırakıp, birinciliği kazandı."

Avrupa Şampiyonu atletimiz Süreyya Ayhan, 1.500 metredeki Golden League'de (Altın Lig) yine zafere koştu. Golden League yarışmalarının 7. ve son ayağı olan Berlin ISTAF yarışmalarında piste çıkan Türkiye rekortmeni ve 1.500 metrede yılın en iyi derecesine sahip atleti Süreyya, rahat bir birincilik kazandı.

Zorlu rakiplerle mücadele eden Süreyya, son 500 metreye kadar tavşan atletin ardında koşup, rakipleriyle arasını açtı. Son turda da hızını artırarak 3:58.43'lük derecesiyle birinciliğe uzandı. Yarışın iddialı isimlerinden ABD'li Suzy Favor Hamilton son metrelerde atak yaptı.

Ancak ABD'li atlet, sporcumuza fazla yaklaşamadan yarışı 3:59.40’la 2. bitirirken, üçüncülüğü 4:01.97’yle Belarus'tan Alesya Turova elde etti. Süreyya böylece geçen hafta Golden League'in Brüksel ayağında kazandığı birincilikte olduğu gibi 15 bin Euroluk para ödülünün sahibi olurken, Grand Prix puanını da 24'e çıkardı.

Bayanlar 100 metrede birinci olan ABD'li Marion Jones ile erkekler 1500 metrede birinciliği kazanan Faslı Hicham el Guerrouj 50 kiloluk altın ödülünün ortakları oldu. Yarışmaları Almanya Cumhurbaşkanı Johannes Rau, Berlin Eyaleti Başbakanı Klaus Wowereit ile Berlin Büyükelçimiz Osman Korutürk de izledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!