Alpay da FIFA'lık

Güncelleme Tarihi:

Alpay da FIFAlık
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2000 00:00

Haberin Devamı

Olympiakos kulübü...

‘Türk zırhlısı’ ile sözleşme imzaladık

Siirt Jet-Pa ile her konuda anlaştıklarını dile getiren Başkan Kokalis, ‘‘Dosyayı FIFA'ya gönderdik. Alpay artık Olympiakos'ta oynayacak’’ dedi. Bu arada Alpay'ın transferinin perde arkasında İnternet sitesinin önemli rol oynadığı ortaya çıktı.

Durumu net değil

Yunanistan'ın Olympiakos takımıyla 4 yıllık sözleşme imzaladığı ortaya çıkan Alpay'ın durumu da FIFA'lık oldu. Yunan kulübünün başkanı Kokalis Siirt Jet-Pa ile bonservis konusunda kesin olarak anlaştıklarını açıkladı. Kokalis, Fenerbahçe ile Siirt Jet-Pa arasındaki çelişki nedeniyle Alpay'ın durumunun net olmadığını bu yüzden FIFA'ya başvurduklarını söyledi.

Hocamız istiyor

Bir Hollandalı, bir de Türk menajer aracılığı ile sözleşme imzalattıkları Alpay'a her yıl için 1.3 milyon dolar verileceğini dile getiren Kokalis, ‘‘Alpay bizde oynayacak. Hocamız ısrarla bu futbolcuyu istedi. Biz de transferi gerçekleştirdik. Artık ortadaki sorunu FIFA çözecek. Alpay da Yunan Ligi'nde top koşturacak’’ dedi.

E-mail ile teklif

Alpay'ın transferinin perde arkasından İnternet çıktı. www.alpayozalan adındaki sitesini ziyaret eden bir Türkün ‘‘Yunanistan'da futbol oynamak ister misin?’’ şeklindeki önerisine sıcak bakan Alpay, daha sonra resmi teklifle karşı karşıya kaldı. Ardından yapılan görüşmeler ile transfer büyük ölçüde gerçekleşmiş oldu.

Tepkiden korkuyor

Yıldız oyuncu bu konuda basına herhangi bir açıklama yapmazken, yakın dostlarına ‘‘Camianın tepkisinden korkuyorum. Beşiktaş'tan da olaylı bir şekilde ayrıldı. Fenerbahçe taraftarı beni çok seviyor. Başkan ve hocam ile ilişkilerim mükemmel. Şu anda bu konuda yorum yaparsam büyük tepki alırım’’ yorumunu yapıyor. Baba Mustafa Özalan da oğlunun Olympiakos ile alnaştığını doğruladı.

Bilek: Verdik

Siirt Jetpaspor Asbaşkanı Nevaf Bilek, Alpay'ın transferi için Yunanistan'ın Olympiakos takımıyla görüştüklerini, anlaşma olasılığının da fazla olduğunu açıkladı, 'Milli futbolcumuzu, Fenerbahçe'ye vermeyi de asla düşünmüyoruz' dedi. Bilek, bonservis için 3 milyon dolar teklif edildiğini kendilerinin de 5 milyon dolar istediklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!