Alpay bıçak sırtında

Güncelleme Tarihi:

Alpay bıçak sırtında
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 1998 00:00

Haberin Devamı

PFDK'nın 5 maç ceza verdiği Beşiktaşlı futbolcu, transfer yapamayabilir

Sınırda ceza

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun, olaylı Gaziantepspor maçında kırmızı kart gören ve hakeme fiili müdahalede bulunarak küfür ettiği belirlenen Beşiktaşlı Alpay'a verdiği 5 maçlık men cezası milli futbolcuyu çok zor duruma soktu. Alpay bir ceza daha alırsa transfer yapma hakkını yitirecek.

Sözleşmesi uzayacak

Aynı maç nedeniyle Beşiktaş'ın sahasını da iki maç kapatan PFDK'nın verdiği ceza ile Alpay, neredeyse bıçak sırtına geldi. Milli futbolcu bir maç daha ceza alırsa, Profesyonel Futbol Talimatı'nın 12. maddesi gereği Beşiktaş Kulübü bu futbolcunun sözleşmesini otomatikman bir yıl daha uzatma hakkına sahip olacak.

Talimat ne diyor?

‘‘Bir sezonda PFDK tarafından bir defada 3 aydan fazla ceza veya toplam 6 müsabakadan men cezası ile cezalandırılan ve bu nedenle takımında yer alamayan profesyonel futbolcuların sözleşmelerini, kulüpleri bir yıl daha uzatabilir. Uzatma hakkı sözleşme süresi sonuna kadar ancak bir defa için kullanılabilir.’’

CEZA FENA VURDU

Beşiktaş'ın tecrübeli futbolcusu Alpay Özalan, Gaziantepspor maçındaki tavırları nedeniyle aldığı cezayla hem kendini, hem de takımını yaktı. 5 maç ceza alan Alpay, sezon içinde bir ceza daha alırsa transfer yapma hakkını kaybedecek.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!