Alonso yağmur istiyor

Güncelleme Tarihi:

Alonso yağmur istiyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2012 15:04

Fernando Alonso, Spa'da yağmurlu bir hafta sonunun kendisinin ve Ferrari'nin şampiyonluk umutlarının devamı için daha uygun olacağını düşünüyor.

Haberin Devamı

turkiyef1.com'un derlemesine göre, pilotlar klasmanında 40 puan farkla lider konumda bulunan Fernando Alonso, en hızlı araca sahip olmadıklarını belirttiği açıklamasında, yağmurlu bir yarışın kendisine daha fazla puan kazanma olanağı sağlayacağına inandığını söyledi.

"Arabanız rekabetçiyse ve işler yolundaysa, kuru zeminde yarışmayı tercih edersiniz çünkü daha fazla istikrar sağlar. Eğer hızlıysanız ve %99 podyumdaysanız bu zaten işlerin iyi gittiği anlamına gelir."

"Ancak rekabetçi değilseniz yağmur daha iyidir. Çünkü doğru zamand doğru lastiği seçmek gibi stratejik kararlarla bir adım öne geçebilirsiniz.Aynı zamanda yağmur daha fazla da risk demektir. Kerb'ler, beyaz çizgiler, kızaklama gibi unsurlar, size vereceği avantajı tamamen de alabilir."

Haberin Devamı

"Şu an şampiyonadaki konumum itibariyle her yarışı bitirmeli ve puan almalıyım. Yağmur daha fazla risk demek ancak bu risk herkes için geçerli."

Fernando Alonso, Formula 1'e verilen aranın, sezonun sonuna kadar güç depolamak adına çok faydalı olduğunu da sözlerine ekledi.

"Formula 1'den 10-15 günlüğüne uzaklaşıp deşarj olmak çok yi oldu. Şimdi tamamen konsantre bir şekilde kokpite dönmek için sabırsızlanıyorum. Sadece yarın değil, diğer yarışları da düşünüyorum. Avrupa dışında tam yedi yaış var ve bu da pek çok zaman değişikliği, bir sürü seyahat demek. Bunun için &100 hazır olmak gerekli çünkü henüz sezonun snuna oldukça uzun bir zaman var."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!