Almeria yolculuğu başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Almeria yolculuğu başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2005 02:11

İspanya’nın ev sahipliği yapacağı Akdeniz Oyunları’na katılacak 448 kişilik Türk Milli Takımı kafilesi bugün, bu ülkeye gidecek.

ALMERIA’da cuma günü yapılacak açılış seramonisi ile resmen başlayacak 15. Akdeniz Oyunları’na katılacak Türk kafilesi İspanya’ya geliyor. Sporcularımızın 28 dalda madalya mücadelesi vereceği oyunlar için Almeria’ya ilk gelen Olimpik Milli Futbol Takımımız oldu.

31 kişilik Milli Takım kafilesi öğleden sonra kente geldi ve yarından itibaren mücadeleye başlacağı El Ejido’ya geçti.

Yıldızlar gelmiyor

448 kişilik ana kafile ise 3 uçakla bugün İspanya’ya gelecek. Türkiye oyunlara rekor sayıda ilk kez 304 sporcuyla katılacak.

Kafilede Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Togay Bayatlı da yer alacak.

Oyunlar için geçtiğimiz cuma günü Almeria’ya gelen Türkiye Kafile Başkan Yardımcıları Sezai Bağbaşı ve Neşe Gündoğan ile yönetici Fikret Bulutçu, kafilemizin kalacağı evlerin eksiklerinin giderilmesini ve her şeyin hazırlıkların tamamlansını sağladı.

Türk kafilesinin oyunlardaki rehberliğini 10 yıl önce İspanyol eşiyle evlenerek Almeria’ya yerleşen gönüllü 51 yaşındaki Hollandalı Harry Van Den Tillaart yapıyor. Bu arada Elvan Abeylegesse’nin yanı sıra Basketbol Milli Takımımız’ın da yıldızlarından Hidayet Türkoğlu, Mehmet Okur, İbrahim Kutluay ve Mirsat Türkcan’da oyunlara katılmayacak.

HÜRRiYET Oyunlar Köyü’nde


Hürriyet cuma günü başlayacak oyunlar boyunca 21 ülkeden 220’ü erkek, 1300’ü kadın yaklaşık 3500 sporcu, ülke yetkililerini ağırlayacak Oyunlar Köyü’ne ilk giren Türk medyası oldu. 5656 kişiyi konuk edecek şekilde hazırlanan köyde 1, 2, 3 ve 4 yatak odalı 1031 daire bulunuyor. Köyde ayrıca katolik, ortodoks ve müslümanlar için üç ayrı din ibadet merkezi de yer alıyor.

Günlük kişi başı 70 dolar

304’ü sporcu (202 erkek, 102 kadın) 479 kişilik Türk kafilesi köyde 7 dubleks villa, 6 blokta toplam 82 evde kalacak. Konaklama ve yemek bedeli olarak kişi başına 70 dolar ödenecek olan köyde kafilemizin 1 günlük masrafı ortalama 33 bin 500 dolar. Klimalı, çift banyo tuvaletli, mutfak bulunan evlerde normalde 1.90X0.9 metre. Ancak basketbol, voleybol ve hentbolcular için özel olarak hazırlanan yataklar 2.10X0.9 metre ölçülerinde.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!