Almanya'nın en iyisi Nuri

Güncelleme Tarihi:

Almanyanın en iyisi Nuri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2011 11:49

Almanya 1. Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarında oynayan futbolcular, sezonun en iyi oyuncusu olarak Borussia Dortmund'dan Real Madrid'e transfer olan milli futbolcu Nuri Şahin'i seçti.

Haberin Devamı

Kicker Dergisi'nin Bundesliga oyuncuları arasında yaptığı ankette Nuri Şahin, Bundesliga'nın 2010-2011 sezonunun en iyi oyuncusu olarak gösterildi. 298 Bundesliga futbolcusunun katıldığı ankette oyların 46.1 Nuri'ye gitti.

Almanya'nın ünlü spor dergisi Kicker'in, Bundesliga futbolcuları arasında yaptığı ankette Bundesliga'nın 2010/2011 sezonunu en iyi oyuncusu olarak Nuri Şahin gösterildi. 298 futbolcunun verdiği oylarda Nuri Şahin yüzde 46,1 oy toplayarak açık ara farkla ilk sırayı aldı. Milli futbolcu, sezonun ilk yarısında da en iyi futbolcu olarak belirlenmişti. İkinci sırada ise yüzde 18,7 oyla Nuri'nin takım arkadaşı Götze seçilirken, üçüncü Bayern Münih'in golcüsü Mario Gomez (yüzde 6.7) oldu. Dördüncü Leverkusenli Vidal(yüzde 7,4) olurken, yüzde 14,1 oy ise diğer futbolcular arasında paylaşıldı.

Haberin Devamı

EN İYİ TEKNİK ADAM KLOPP

Futbolcuların belirlediği ilk yarının en iyi teknik direktörü sıralamasında ise Borussia Dortmund'u şampiyonluğa taşıyan genç çalıştırıcısı Jürgen Klopp ilk sırayı aldı. Klopp'un yüzde 40,4 ile birinci olduğu listede ikincilik yüzde 26 oyla Hannover'i beşinci sıraya sokan Mirko Slomka'ya verildi. Üçüncü yüzde 13 oyla Peter Tuchel, dördüncü yüzde 6,2 oyla Nürnberg'in hocası Dieter Hecking, beşinci ise Freiburg'un çalıştırıcı Robin Dutt gösterildi.

YILIN KAYBEDENİ MAGATH

İlk yarının antrenörler arasında kaybedeni sıralamasında ise Wolfsburg'un ünlü çalıştırıcısı Felix Magath ilk sırayı aldı. Oyların yüzde 34.2'sini alan Magath'ı, yüzde 28,5 oy alan Eintracht Frankfurt'la küme düşen Christoph Daum, Bayern Münih'ten gönderilen Hollandalı Van Gaal(23,1), Michael Skibbe(2,8), Armin Veh(Hamburg) yüzde 2,5'la takip etti.

EN İYİ HAKEM MEYER

İlk yarının en iyi kalecisi Schalke'nin Alman Milli kalecisi Manuel Neuer seçilirken, Dortmund'un kalecisi Weidenfeller yüzde 11,4'le ikinci oldu. Yılın en iyi hakemi ise geçen yılki gibi Florian Meyer oldu. Meyer oyların yüzde 34,3'ünü aldı. En kötü hakem sıralamasında ise Türk hakem Deniz Aytekin yüzde 32,9'la ilk sırada gösterildi. İkinci sırayı ise yüzde 25'le Babak Rafati aldı. Üçüncü yüzde 7,9'la Stark, dördüncü yüzde 7,5'la Kinhöfer ve altıncı ise yüzde 5,9'la Gagelmann oldu.

Haberin Devamı

LÖW'DEN MEMNUNLAR

Geçen yıla nazaran Bundesliga'da fazla bir değişiklik olmadığı belirtilen ankette ayrıca Bundesliga'da futbolculara başarı için baskının fazla yüksek olmadığı bildirildi. 298 futbolcunun yüzde 59,9'unun bunu onayladığı vurgulandı. Futbolcuların yüzde 88,6'sıda Alman Futbol Federasyonu'nun Teknik Direktör Joachim Löw ile sözleşemeyi 2014'e kadar erkenden uzatmasını olumlu buldular. Futbolculardan ayrıca yüzde 49,3'ü Almanya'nın 2012'de Avrupa Şampiyonu olacağına inanıyorlar. İkinci sırada ise yüzde 39,6 futbolcu İspanya'nın şampiyonluğunu bekliyor. Bunları sırasıyla Hollanda, İngiltere, İtalya takip ediyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!