Almanya'da zafer Pedrosa'nın

Güncelleme Tarihi:

Almanyada zafer Pedrosanın
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2011 17:12

MotoGP'de sezonun 9. ayağına Almanya ev sahipliği yaptı. Sahsenring'de 30 tur üzerinden yapılan yarışı Dani Pedrosa ilk sırada tamamladı ve bu sezonki 2. birinciliğini elde etti.

Haberin Devamı

Sachsenring'de MotoGP sezonunun 9. yarışına şampiyona lideri Casey Stoner pole pozisyonunda başladı. Ancak ilk viraja lider giren isim Honda'dan takım arkadaşı Dani Pedrosa oldu.

İlk turlarda liderlik Jorge Lorenzo, Casey Stoner ve Dani Pedrosa arasında sürekli olarak el değiştirdi. Bitime 9 tur kala İspanyol sürücü Danı Pedrosa yurttaşı Lorenzo'yu geçerek liderliğe yerleşti. Yarışın ilerleyen turlarında birincilikten inmeyen Pedrosa, Sahsenring'de üst üste 2. birinciliğini elde etti. Sezonun 4. yarışı olan Fransa Grand Prix'sinde kaza yapan ve köprücük kemiğinde oluşan kırık nedeniyle 3 yarış kaçıran Pedrosa, kazandığı 25 puanla dünya şampiyonasında da 7.likten 5.liğe yükseldi.

Yarışın son virajında şampiyona lideri Casey Stoner'ı geçen Jorge Lorenzo 2. olarak podyuma çıktı ve liderle arasındaki puan farkını 15'e indirdi. Sahsenring'de daha önce yarış kazanamayan Yamaha sürücüsü, Almanya'dan üst üste 3. kez 2. olarak ayrıldı.

Haberin Devamı

Geçen yıl Almanya Grand Prix'sinde 3. olan Casey Stoner bu yıl da aynı dereceyi tekrarlayarak dünya şampiyonasındaki liderliğini sürdürdü.

Moto 2 yarışıysa dünya şampiyonluğuna oynayan 2 sürücünün mücadelesine sahne oldu. 125cc dünya şampiyonu Marc Marquez pole pozisyonundan başladığı yarışı kazanırken, ev sahibi ülkeden Stefan Bradl 2. oldu. Ancak Bradl bu 2.liğe rağmen Marcquez'in önünde dünya şampiyonası liderliğini sürdürdü.

125cc yarışıysa nefes kesen bir finişe sahne oldu. İspanyol Hector Faubel ve Fransız Johann Zarco arasındaki birincilik mücadelesi foto-finişle dahi çözülemedi. İki sürücü de aynı anda finiş çizgisini geçerken, yarış içindeki en hızlı tur zamanı Zarco'nunkinden daha iyi olan Hector Faubel kurallar gereği birinci ilan edildi.

Yarışta üçüncülüğü pole pozisyonu sahibi Maverick Vinales elde ederken, şampiyona lideri Nicolas Terol 4. oldu ve şampiyona liderliğini sürdürdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!