Almanya'da Mainz 05 rüzgarı esiyor

Güncelleme Tarihi:

Almanyada Mainz 05 rüzgarı esiyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2010 00:00

Almanya’ya gidince görmeden geri gelinecek bir yer değildir Mainz. Ren Nehri kıyısında, karnavalların en eğlenceli geçtiği yerlerden biri olan bu şehrin en büyük tutkusu futboldur. Oynadığı oyunla şehrin gururu olan Mainz 05, kadrosunda üst düzey yıldız oyuncuları olmamasına rağmen bu sezon Almanya Bundesliga'daki takımlara kök söktürüyor ve taraflı tarafsız herkesi kendine hayran bırakıyor.

Haberin Devamı

İlk olarak 2004-2005 sezonunda Bundesliga’ya yükselme başarısı gösteren Mainz 05, birçok otoritenin ‘geldikleri gibi giderler’ demelerine rağmen sezonu 43 puanla 11. sırada tamamlayarak bu günlerin sinyallerini vermişti. Ancak sonraki sezon yeniden Bundesliga 2’ye düşen Mainz 05, 2009-2010 sezonunda tekrar 1. lige geldi. Geçtiğimiz sezonu 9. sırada bitiren bu takım için yeniden “geldikleri gibi giderler” yorumları yapıldı.

 

Ancak bu sezon Bundesliga 1. Ligi’nde sergilediği futbolla herkesi kendine hayran bırakan ve diğer milyon euroluk takımlara nispet yaparcasına kısıtlı kadrosu ile herkesi deviren Mainz 05, 6. haftası tamamlanan ligde 18 tam puanla lider durumunda.

 

Haberin Devamı

Geçen sezon Süper Lig’de tarihinde ilk kez şampiyonluk ipini göğüsleyen Bursaspor gibi Bundesliga’da da 2008-2009 sezonunda diğer takımınların dominantlıklarını yıkan Wolfsburg olmuştu.

 

Almanya futbolunu takip eden futbolseverlerin aklındaki sorular şunlar:

 

- Mainza 05, 2. Wolfsburg olur mu?

- Sezon sonu şampiyonluk kupasını kaldırır mı?


- Ligin ağabeyi olan Bayern Münih’i de deplasmanda yenen bu takım lig sonunda kaçıncı olur?

Bunların cevabını hep birlikte bekleyip göreceğiz ama gelelim Mainz’in kadrosuna.

 

Kim var bu takımda? Toplam değeri 46.1 milyon Euro olan bu takımı kim buralara taşıyor?

 

Teknik Direktör ile başlayalım…

/images/100/0x0/55ea742af018fbb8f880f9f1

 

THOMAS TUCHEL: Futbolculuk döneminde oynadığı takımlarda defans dörtlüsünün değişmez oyuncusu olan Thomas Tuchel, Ulm takımındayken yaşadığı ağır sakatlık yüzünden 25 yaşında futbolu bıraktı. Sonrasında antrenörlüğe geçen Tuchel, 2008/09 sezonunda Mainz A Gençler takımını da sürpriz bir şekilde şampiyon yaptı. Genç takım ile şampiyon olduğu sezon Mainz efsanesi olmuş Jürgen Klopp’un Dortmund’a gitmesiyle boşalan koltuğa Norveçli teknik adam Jorn Andersen oturtuldu. Andersen'in de aldığı kötü sonuçlar yüzünden görevine son verildi ve sürpriz bir şekilde A Takım'ın başına getirildi. Bu sezona fırtına gibi başlayan takımın başındaki 37 yaşındaki tecrübeli teknik adam ilerde adından oldukça söz ettirecek gibi.

 

Haberin Devamı

ANDREAS IVANSCHITZ: 3.750 milyon Euro ile Mainz 05 takımının en pahalı oyuncusu. 19 Temmuz 2009'da Yunanistan'ın Panathinaikos takımından transfer edildi. Avusturtya Milli Takımı'nın 10 numarası ve kaptını olan Ivanschitz, Alman ekibinin en etkili silahlarının başında geliyor.


Ayrıca Mainz takımı sezon başında Rusya'nın Spartak Moskova takımında oynayan Türk kökenli oyuncu Malik Fathi'yi kiraladı. Bunların dışında Mainz sezon başında Celtic Glasgow'dan Morten Rasmussen, Leverkusen'den Marcel Risse ve Fürth'ten Sami Allagui ile güçlendi.

 

Şimdi tüm bunları ele alırsak.

 

Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray gibi takımlar transferlere milyon eurolar ayırırken Bursaspor, mütevazi durumunu korudu ve sezon sonunda 4 büyükleri de geride bırakarak şampiyon oldu.

 

Haberin Devamı

Şimdi de Almanya’da bu dejavu yaşanır mı?

Ali Can Yaycılı yazıyor
hurriyet.com.tr

 

Bundesliga’da transfer döneminde aldığı oyuncular bakımından en iddialı ekip Hamburg. Kaçıncı sırada? 8.

 

Ligin üst düzey takımlarından olan Bayern Münih yönetimi “Fazla transfere gerek yok” dedi. Kaçıncı sırada? 9.

 

Mainz ise kısıtlı bütçesine rağmen 6’da 6 ile ligin zirvesinde.

 

Sezon sonunda kırmızı-beyazlı takım şampiyon olursa son zamanlarda konuşulan bir şey daha kesinlik kazanmış olacak.

 

PARA İLE SAADET OLMAZ.

 

ayaycili@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!