Almanya takımı değil Türk takımı

Güncelleme Tarihi:

Almanya takımı değil Türk takımı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2012 11:14

2. Uluslararası Rumi Çocuk Spor Oyunları'na tekvando branşında katılan Almanya takımı, 10 tekvandocudan 6'sının ve antrenörlerinin Türk olmasıyla dikkati çekiyor.

Almanya Tekvando Milli Takımı Antrenörü Özer Güleç,  aynı zamanda Bavyera Bölgesi tekvando antrenörü olduğunu, kendilerinden Konya'da Almanya'yı temsil etmelerinin istendiğini söyledi.

Konya'da çok güzel bir organizasyon ile karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Güleç, takımın Almanya ve Türkiye için ortak bir misyonunun olduğunu belirtti.

Güleç, Almanya'daki Türk sporcuların kendilerinden bir beklentisinin olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
“Bizim çifte vatandaşlığımız var. Alman Milli Takımı'na bir şeyler vermeye çalışıyoruz. Yetenekli çocuklarımızı spora kazandırmaya çalışıyoruz. İlişkilerimiz çok iyi ve bu, spora da yansıyor. Milli takımımız şu anda Antalya Kemer'de kamp yapıyor. Spor barış için çok önemli. Bugün burada yarışan sporcularımızın yüzde 60'ı ve antrenörlerimizin tamamı Türk. Şu ana kadar oynanan müsabakalarda 2 altın bir gümüş madalya aldık.”

Almanya Tekvando Federasyonu'nun ikinci başkanının da Türk olduğunu anlatan Güleç, Türkiye için yarışan ve başarılı olan tekvandoculardan bazılarının ise Alman olduğunu dile getirdi.

“Biz nerede ekmek yiyorsak orası için iyi bir şekilde yarışmalıyız” diyen Güleç, “Tabii ki insanın duygulanmaması mümkün değil. Burada Almanya'nın bayrağı dalgalanıyor ama işin ucunda yine Türkler çoğunlukta. Tekvandoda A ve Genç takımının yüzde 40'ını Türkler oluşturuyor. Almanlar ve Türkler iç içe yarışıyorlar. Bu çok güzel bir duygu. Bizlere destek veren Almanya Tekvando Federasyonu'na teşekkür ediyorum. Konya'da da çok güzel bir şekilde ağırlanıyoruz. Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

2012 Londra Olimpiyatları

2012 Londra Olimpiyatları'nda Almanya'yı temsil edecek iki kişiden birinin Türk asıllı Sümeyye olduğunu belirten Güleç, Sümeyye'nin olimpiyatlardan madalyayla dönmesi konusunda çok umutlu olduklarını dile getirdi.
Güleç, tekvando branşında Türkiye'nin çok iddialı ve önemli sporculara sahip olduğunu, Türkiye'nin tekvandoda olimpiyat şampiyonu çıkarabileceğini sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!