Almanya Rallisi'nde lider değişmedi

Güncelleme Tarihi:

Almanya Rallisinde lider değişmedi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2010 11:45

Almanya Rallisi'nin ilk gününden beri liderliği elinde tutan Fransız pilot Sebastien Loeb, 8. galibiyetine emin adımlarla ilerliyor.

Haberin Devamı

Öğleden sonra yapılan etapların hiçbirini kazanamayan Fransız pilot istikrarlı hızı ile iki etap kazanan takım arkadaşı Dani Sordo'nun önünde 2. günü tamamlamayı başardı.

Citroen Takımı pilotlarının podyumu oluşturacağı konusunda rahat olduğunu belirtti. Jari-Matti Latvala ile 3.'lük için savaşan Sebastien Ogier günün sonunda Latvala ile arasındaki farkı 16.6 saniyeye çıkararak rallinin 3. gününde rahat bir sürüş yapma şansını yakaladı.

Ford Takmı ise kötü bir gün geçirdi. Mikko Hirvonen transmisyon arızası ile yarı dışı kaldı. Mikko ve co-pilotu Jarmo tamir etmeye çalıştılar ama çabaları bir sonuç vermedi.Süperralli sistemine göre Hirvonen son etabı 34. olarak bitirdi ve genel klasmanda ise 8. sırada günü tamamladı. Hirvonen sorunun aracından kaynaklandığını ispat edebilirse 3. günde süperralli kuralı ile ralliye devam edebilir. Her iki durumda da Hirvonen'in matematiksel olarak şampiyonluk şansı bitmiş oldu.

Haberin Devamı

Stobart Ford pilotu Francois Duval ise günün son etabı Panzerplatte etabında takla atarak yarış dışı kaldı.

İstikrarlı performans gösteren ve iki etabı kazanan Petter Solberg, Mikko ve Duval'in yarış dışı kalmalarının ardından beşinciliğe yükseldi.

Yakın mücadele içerisinde olan, Kimi Raikkonen ve Matthew Wilson ise ikinci günü 6. ve 7. olarak kapattılar. Kimi Raikkonen günün sonunda Matthew Wilson ile arasındaki farkı açarak 3. güne rahat başlayacak isimlerden biri oldu.

 1.  Sebastien Loeb      Citroen  3h05m21.6s
 2.  Dani Sordo          Citroen     + 35.7s
 3.  Sebastien Ogier     Citroen   + 2m07.1s
 4.  Jari-Matti Latvala  Ford      + 2m23.7s
 5.  Petter Solberg      Citroen   + 5m16.0s
 6.  Kimi Raikkonen      Citroen   + 7m24.4s
 7.  Matthew Wilson      Ford      + 7m43.9s
 8.  Mikko Hirvonen      Ford     + 12m27.4s
 9.  Ken Block           Ford     + 12m38.9s
10.  Mark van Eldik      Subaru   + 14m10.9s

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!