Almanya Mesut olamadı

Güncelleme Tarihi:

Almanya Mesut olamadı
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2012 09:35

Hazırlık maçında Almanya ile deplasmanda karşı karşıya gelen Fransa, Olivier Giroud ve Malouda'nın golleriyle sahadan 2-1’lik galibiyetle ayrıldı.

Haberin Devamı

Olivier Giroud, Almanya karşısında ilk golü atan oyuncu oldu. Debuchy'nin pasını iyi değerlendiren golcü oyuncu Almanya karşısında takımını 1-0 öne geçirdi.

İlk yarı bu golle sona ererken İkinci yarıda da üstün olan taraf Fransa oldu. İlk golün pasını veren Debuchy'nin hazırladığı pozisyonda, boşta kalan topu iyi değerlendiren Malouda, Almanya karşısında Fransa’yı 2–0 öne geçirdi.

İkinci yarının sonlarına doğru oyuna giren Cacau,  90. dakikada attığı golle durumu 2-1’e getirdi ancak mağlubiyete engel olmadı.

Wembley'de Robben rüzgarı

Fabio Capello'nun görevinden ayrılması sonrası geçici olarak milli takımın başına geçen Stuart Pearce ile ilk maçına çıkan İngiltere, Wembley’de karşılaştığı Hollanda’ya 3-2 mağlup oldu.

İlk yarı golsüz sona ererken, 57.dakikada perdeyi açan isim Robben oldu. Hollanda, bu golden bir dakika sonra Huntelaar ile farkı ikiye çıkardı. Ancak oyunu bırakmayan İngilizler, 85.dakikada Gary Cahill ve 90.dakikada Ashley Young ile durumu 2-2’ye getirmeyi başardı.

Haberin Devamı

Herkes maç bu skorla bitecek diye beklerken, günün yıldızı Robben 90+2.dakikada bir kez daha sahneye çıkarak Hollanda’nın sahadan 3-2’lik galibiyetle ayrılmasını sağladı.

İspanya bildiğiniz gibi

Euro 2012’nin en büyük favorisi olarak gösterilen İspanya, Venezuela karşısında aldığı farklı galibiyetle rakiplerine gözdağı verdi.

Fernando Torres ve David Villa olmaksızın hücum hattında neler yapabileceği merakla beklenen İspanya, sahadan bol gollü bir galibiyetle ayrılmayı başardı.

İspanya, maçın 37. dakikasında Iniesta’nın golüyle 1–0 öne geçerken asist Cesc Fabregas’tan geldi. 40. dakikada David Silva, Fabregas ile yaptığı duvar paslarının ardından yaptığı şık vuruşla skoru 2-0’a getiren golü attı. Bu gol aynı zamanda ilk yarının da sonucunu belirledi.

İkinci yarıda da gollerine devam eden İspanya,  50. dakikada Cazorla’nın ortasında topa dokunan Soldado golünü atarak durumu 3–0 yaptı. 53 ve 84.dakikalarda bir kez daha sahneye çıkan Soldado maçın skorunu belirleyen isim oldu: 5–0

Hat-trick yapan Soldado, bir penaltı atışından da yararlanamadı.

Messi Shaqiri'yi üzdü

Haberin Devamı

Barcelona’da oynadığı futbolu milli takıma yansıtamadığı için sıkça eleştirilen Messi, dün akşam ortaya koyduğu performansla Arjantinliler'in yüreğine su serpti.

İsviçre'nin sahasında Arjantin'i konuk ettiği hazırlık maçında gecenin yıldızı üç gol atan Lionel Messi oldu.

Maçın 20. dakikasında attığı şık çalımların ardından Agüero ile verkaça giren Messi, yaptığı vuruşla Arjantin’i 1–0 öne geçirdi.  İlk yarı Arjantin’in 1–0 üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıya hızlı başlayan taraf İsviçre oldu. 49. dakikada Xhaka'nın pasında topla buluşan Xherdan Shaqiri, attığı golle skora denge getirdi: 1–1

88. dakikada Agüero'nun pasında topla buluşan Messi, çok şık bir vuruşla Arjantin'i tekrar öne geçirirken, yıldız oyuncu 90+2'de kazanılan penaltıyı da gole çevirerek maçın skorunu tayin etti: 3-1.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!