Alman modeli

Güncelleme Tarihi:

Alman modeli
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2012 00:56

Başkan Fikret Orman ve yönetici Umut Güner’in, Sadettin Saran ile Almanya’da yaptığı incelemeler sonuçlandı. Beşiktaş Yönetim Kurulu, bir hafta içinde yeni stadyumun modeli için karar verecek.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ, yeni İnönü Stadı’nın yapımı ile ilgili çalışmalara hız verdi. Başkan Fikret Orman ve stat inşaatından sorumlu yönetici Umut Güner, Saran Holding Yönetim Kurul Başkanı Sadettin Saran ile Almanya’ya yaptıkları inceleme gezisi sonrası stat modeli konusunda önemli bir adım attılar. Orman, inceledikleri statlar konusunda yönetim kurulunda fikir alış verişinde bulundu. Stat için teklif veren Saran Medya-Sportfive ortaklığı yetkilileri, yeni stadın taraftarlara, ve sponsorlara en iyi hizmeti vereceğini özellikle vurguladı.

Yönetici Güner, Sportfive’ın daha önce yaptığı Commerzbank Arena ve Hamburg İmtech Arena’yı gezdiklerini ve Saran Medya ile Sportfive yetkililerinden bilgi aldıklarını söyledi.

STAT KONUSUNDA TECRÜBE ÇOK ÖNEMLİ

SADETTİN Saran ise, Sportfive’ın Almanya da 10 stadın işletimini yaptığını belirterek şöyle konuştu: “Bu statlardan bazıları Berlin Olimpiyat stadı, Frankfurt İmtech Arena, Hamburg Stadı, Frankfurt Commerzbank Arena, Düsseldorf LTU Arena... Sportfive bu statlardan yılda yaklaşık 300 milyon Euro gelir sağlıyor. Sportfive ayrıca Fransa’da 7, Polonya da 3 stat yaptı. Rusya da ve birçok ülkede özellikle Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası statlarının yapım aşaması öncesi fizibilite çalışmalarını da gerçekleştiriyor. Sonrasında da bu statların işletimleri ve kapsamlı pazarlama (loca satışı, özel konuk ağırlama ve aktivite düzenleme) faaliyetlerini yürütüyor.”

Haberin Devamı

Beşiktaş yönetiminin, stat konusundaki seçimini bir hafta içinde yapması ve düğmeye basılması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!