All-Star'da Memo-Shaq şov

Güncelleme Tarihi:

All-Starda Memo-Shaq şov
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2007 00:00

NBA'de Detroit Pistons forması ile şampiyonluğu tadan ilk Türk olan Mehmet Okur, bu gece All-Star maçında yer alarak yeni bir ilke daha imzasını attı. Memo'nun 4 sayı atığı ve NTV'den canlı yayınlanan 56'ıncı All-Star maçında Batı Karması, Doğu Karması'nı 153-132 mağlup etti.

Haberin Devamı

 Memo-Shaq şovunu izlemek için tıklayın

Dev Şölenden kareler için tıklayın

Las Vegas'taki Thomas Mack Arena'da bu sabaha karşı yapılan ve 15 bin 694 kişinin izlediği All-Star maçında, ilk kez bir Türk oyuncu sahaya çıkarken, Okur, maçta yer aldığı 14 dakika 43 saniyede 4 sayı attı, 2 ribaunt aldı ve 1 de asist yaptı.


Batı Konferansı ve Doğu Konferansı'nın en iyi 12 oyuncusunun forma giydiği All-Star maçında Batı Karması, son iki yıldır kaybettiği Doğu Karması'na karşı galip gelmeyi başardı.


Kobe Bryant, Tracy McGrady, Kevin Garnett, Dirk Nowitzki ve Tim Duncan beşlisiyle başlayan batı karmasına karşılık doğu karması, Gilbert Arenas, Dwayne Wade, Chirs Bosh, LeBron James ve Shaquille O'Neal beşlisiyle maça başladı.

Haberin Devamı


Maçın başından itibaren üstünlüğünü kabul ettiren Batı karmasında, maç boyunca 28 dakika sahada kalan Los Angeles Lakers'lı Kobe Bryant, doğu potasına attığı 31 sayıyla takımına galibiyeti getiren isim olurken, aynı zamanda All-Star'ın en değerli oyuncusu (MVP) seçildi.

KOBE İKİNCİ KEZ MVP
   
Batı Konferansı takımlarından Los Angeles Lakers'ta forma giyen Kobe Bryant, bu sabaha karşı oynanan All-Star maçının en değerli oyuncusu seçilerek kariyerinin 2. MVP'sini aldı. Maçta attığı 31 sayının yanı sıra 5 ribaunt, 6 asist ve 6 top çalmayla oynayan Kobe, batının galibiyetinde etkili oldu.

2002 yılında Philadelphia'da yapılan maçta yine 31 sayı atarak All-Star'ın yıldızı olan Kobe, maçtan sonra yaptığı açıklamada, “Batı Konferansı olarak üst üste 2 yıldır doğuya kaybediyoruz. Hiç kimse üst üste üçüncü kez kaybetmek istemez” dedi.
   
BASKETBOL ŞOVA DÖNÜŞTÜ
   
Thomas Mack Arena'da oynanan maç öncesi karşılaşmanın biletleri kara borsada 20 bin dolara kadar ulaşırken, özellikle Hollywood yıldızları maça akın etti.

Maçın devre arasında pop müziğin ünlü isimlerinden Christina Aguilera ve Toni Braxton konser verirken, Jay-Z, Beyonce, Diddy, Prince, Eva Longoria ve Adam Sandler gibi birbirinden ünlü yıldızlar karşılaşmayı tribünden takip etti. Ligde takımlarını destekleyen ve maç aralarında yaptığı şovlarla dünyaca ün kazanan kızların yaptığı gösteriler de nefesleri kesti.

Haberin Devamı


Bir ara 33 sayılık fark yakalayan Batıda ayrıca, Phoenix Suns'ın pivotu Amare Stoudemire 21 dakika içinde attığı 29 sayıyla skora katkı sağlarken, Denver Nuggets'ın forveti Carmelo Anthony de 20 sayıyla sahadan ayrıldı.

Doğu karmasında ise geçen yıl yine All-Star oynayan ve finalin en değerlisi seçilen Cleveland Cavaliers'ın forveti LeBron James 28 sayılık performasıyla takımının en skorer ismi oldu.


Orlando Magic'in pivot forveti Dwight Howard ise 20 sayı ve 12 ribauntluk performansıyla “double double” yaptı.

Miami Heat'in iki yıldızı Dwayne Wade ve Shaquille O'Neal attıkları 10'ar sayıyla doğu karmasında etkili oldular.


BATI FIRTINASI

All-Star maçının ilk yarısını Batı Karması, 79-59 önde bitirdi. İlk yarıda 9 dakika oynama fırsatı bulan Mehmet Okur, takım arkadaşlarına verdiği paslarla takımına katkıda bulunurken, doğrudan sayı yapamadı. Batı Karması'nın 119-88 önde başladığı maçın son çeyreğinde de oynama fırsatı bulan Memo, 4 sayı yaptı. Maçın son dakikasına 149-126 önde giren Batı Karması, maçtan 21 sayı farkla 153-132 galip ayrıldı.

Haberin Devamı


"BENİM İÇİN ONUR"

All-Starda Memo-Shaq şov

Artık çıta yükseldi
Bir NBA şampiyonluğu, bir All-Star artık hedefler daha da büyüdü. Artık bu seviyede kalabilmem için çok çalışmama gerekiyor. Hedeflere ulaşmak için çok çalışmak, çok çalışmak, çok çalışmak...
Memo'nun mesajı için tıklayın.


Mehmet Okur, Seattle Supersonics'ten Ray Allen'la birlikte, sakatlıkları nedeniyle Batı Karması kadrosundan çıkarılan Allen Iverson ve Steve Nash'in yerine seçilmişti. Hafta sonu düzenlenen All Star aktivitelerine ABD dışından katılan 10 oyuncudan biri olan Mehmet Okur, "Bu, basketbol kariyerimde yaşadığım birçok başarıdan daha önemli bir an. Ülkem için de bir onur" diye konuştu.

Haberin Devamı

Doğu ve Batı Konferansları'nı karşı karşıya getiren büyük mücadelede Batı'nın koçluğunu Phoenix'i çalıştıran Mike D'Antoni, Doğu'nun koçluğunu ise Washington Wizards'ı çalıştıran Eddie Jordan yaptı.


Basketbolseverlerin internetten "üç boyutlu" da izleyebildiği Las Vegas'taki All - Star şöleni tam 43 farklı dilde toplam 215 ülkede canlı olarak yayınlanırken, maç NTV'den de naklen ekrana geldi.



ALL-STAR'DAN KISA KISA...

Las Vegas'ta yapılan All-Star hafta sonu şöleni, çaylaklar maçı, üç sayı ve yetenek yarışması ile bu sabaha karşı yapılan All-Star maçıyla sona erdi. Etkinlikler kapsamında ilk olarak yapılan çaylak maçında, ligde ilk yılın geçiren oyuncularla 2. yılını yaşayan oyuncular karşı karşıya gelirken, eskiler sahadan 155-144 galip ayrıldı.


WADE KLASINI KONUŞTURDU

Yetenek yarışmasına, Lakers'ın yıldızı Kobe Bryant, Cleveand Cavaliers'dan Lebron James, Miami Heat'li Dwayane Wade ve New Orleans Hornets'in genç oyun kurucusu Cris Paul katıldı. Miami Heat'in genç yıldızı Dwayane Wade, finalde Cavaliers'lı Lebron James'i yenerek, bu ödülü üst üste 2. kez kazanma başarısını gösteren ilk oyuncu oldu.
   
GRENN SMAÇLARIYLA HERKESİ BÜYÜLEDİ

Smaç yarışmasını ise geçen yılın şampiyonu New York Knicks'in 1.75 boyundaki oyun kurucusu Nate Robinson'ı geride bırakan Boston Celtics'li Gerald Grenn kazandı. Grenn, jürisini Michael Jordan, Dominique Wilkins, Julius Erving, Vince Carter ve Kobe Bryant'ın yaptığı yarışmanın finalinde, iki elle attığı smaç ve masa üzerinden potaya değirmen hareketiyle smaç yaparak izleyenleri büyüledi.
   
JASON KAPANO ÜÇ SAYI ŞAMPİYONU

3 sayı yarışmasında da şampiyon Miami Heat'li Jason Kapano oldu. Kapano, güçlü rakipleri Dallas Mavericks'li Jason Terry ve geçen yılın şempiyonu Dirk Nowitzki, Wizards'dan Gilbert Arenas, Cavaliers'ın yıldız şutör Damon Jones'u geride bırakarak şampiyonluk ipini göğüsledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!