Alkışlar Tuncay Şanlı'ya

Güncelleme Tarihi:

Alkışlar Tuncay Şanlıya
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 29, 2009 00:00

Hem defansta hem ofansta son derece etkili bir futbol sergileyen tecrübeli oyuncu, ilk yarıda Nihat, Semih ve Arda ya gollük paslar attı, ancak takım arkadaşları bu fırsatları değerlendiremedi.

Haberin Devamı

Â

A Milli Futbol Takımımız, 86 yıllık tarihindeki 460. sınavını Ä°spanya karşısında verirken, özellikle ilk yarıda sergilediÄŸi etkili futbolla herkesten tam not aldı. Ay yıldızlılarımızın bu güzel oyununda ön plana çıkan isim ise Tuncay Åžanlı idi.    Â

Sağ kanatta Gökhan Gönül’ün önünde görev alan tecrübeli futbolcu, hem savunmada hem ofansta son derece başarılı bir performans sergilerken, gecenin en şık hareketlerine imza attı. İki sezondur forma giydiği Middlesbrough’da futbolunu daha da geliştirdiği gözlenen Tuncay, ilk yarıda takım arkadaşlarına üç tane gollük pas attı. 27 yaşındaki futbolcu, İspanyol rakiplerinin sert oyununa rağmen 5. dakikada Nihat’ı, 6. dakikada Semih’i ve 42. dakikada Arda’yı net gol pozisyonlarına soktu. Bu pozisyonlarda Nihat’ın vuruşu autla sonuçlanırken, Semih ve Arda’nın vuruşlarında kaleci Casillas gole izin vermedi. 19 golle "faal futbolcular içinde A Milli Takım formasıyla en çok gol atan" isim olan Tuncay, ikinci yarıda uzak mesafeden şutlarla rakip kaleyi yokladı, ancak bu girişimlerinden sonuç alamadı. Milli futbolcu, karşılaşma sonrası seyircilerden en çok alkış alan futbolculardan biri oldu.

Tuncay’ın yanı sıra, uzun bir aradan sonra solbek mevkisinde forma giyen İbrahim Üzülmez, orta sahadaki Aurelio-Emre Belözoğlu ve defansın göbeğindeki Emre Aşık-Hakan Balta ikilileri diğer başarılı futbolcularımız oldular. Dünyanın çok ve etkili hücuma çıkan sağbeki olan Sergio Ramos, dün akşam son derece istekli gözükmesine rağmen Üzülmez karşısında uzun süre fazla varlık gösteremedi. Halen çok formda olan Xabi Alonso-Senna ikilisi de 60. dakikada bir yan toptan gelen gole kadar Aurelio ve Emre Belözoğlu karşısında hep yenik düştüler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!