Ali Özsoy ve Emir Turam Slovenya'da

Güncelleme Tarihi:

Ali Özsoy ve Emir Turam Slovenyada
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2012 19:13

Türkiye Basketbol Federasyonu Genel Sekreti Ali Özsoy ve TBF, FIBA ve Dış İlişkiler Direktörü Dr. Emir Turam Slovenya’da düzenlenen FIBA Avrupa Genel Kurulu’na katıldılar.

Haberin Devamı

Her sene düzenlenen FIBA Avrupa Genel Kurulu bu yıl Slovenya’nın başkenti Ljublijana’da yapıldı. Türkiye Basketbol Federasyonu Genel Sekreti Ali Özsoy ve TBF, FIBA ve Dış İlişkiler Direktörü Dr. Emir Turam da toplantıda yer aldılar.

Görüşmelerin ana maddesini FIBA Avrupa’da yönetim kademesinde yaşanan son gelişmeler ve bu gelişmeler hakkında alınacak tedbir ve kararlar oluştururken, FIBA Avrupa Başkanı Olafur Rafnsson genel olarak organizasyonun önceliklerini üzerinde durdu.

Toplantının açılış konuşmasını Slovenya Basketbol Federasyonu Başkanı Roman Volcic yaparken, ardından FIBA Avrupa Başkanı Olafur Rafnsson söz alarak Slovenya yetkililerine yaptıkları güzel ev sahipliğinden dolayı teşekkür etti. Her organizasyonda olduğu gibi inişler çıkışlar yaşabileceklerini belirten Rafnsson, “Günümüzde önemi daha da artan spor organizasyonlarının dinamiklerini değişebildiğini görüyoruz. Son aylarda birkaç sorunla karşılaşmış olsak da bunlarla en iyi şekilde baş etmesini başardık” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz sene Litvanya’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası ve Polonya’da organize edilen Kadınlar Avrupa Şampiyonası’ndan da bahseden Rafnsson, önümüzdeki sene erkeklerde Slovenya, kadınlarda da Fransa’nın ev sahipliğinde düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonaları’nın bir öncekinden daha başarılı bir şekilde organize edileceğinden de emin olduğunu belirtti.

Ayrıca FIBA Avrupa’nın gençler için düzenlemiş olduğu organizasyonların da ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlatan FIBA Avrupa Başkanı, bunlara ek olarak kulüpler arasında oynanan maçlarla ilgili masaya yatırılan bazı sorunların da yine bu şekilde bir araya gelerek ve yetkililerin birbirleriyle iletişim kurarak çözülebileceğine inandığını söyledi. Rafnsson, bu konuyla alakalı olarak da Federasyonların çalışmalarının büyük rol oynadığını ve önemlerinin daha da arttığını vurguladı.

Görüşmelerin son bölümünde FIBA Avrupa Komisyonu, toplantıda yer alan Federasyon temsilcileri, Uluslararası Tekerlekli Basketbol Federasyonu Avrupa Temsilcileri ve 2013’de Avrupa Şampiyonalarına ev sahipliği yapacak olan ülkelerin yetkilileri raporlarını sunup, görüşlerini bildirdiler.

Haberin Devamı

Son olarak ise Cuma günü yapılan FIBA Yönetim Kurulu Toplantısı’nda oy çokluğuyla görevinden alınan FIBA Avrupa Genel Sekreteri Naz Zanolin ile ilgili açıklama yapılırken, 2013 yılında düzenlenecek olan FIBA Avrupa Genel Kurulu’nun da 18-19 Mayıs tarihlerinde Galler’in Celtic Manor şehrinde yapılacağı duyuruldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!