Ali Koç: Kaybedilmiş hiç bir şey yok

Güncelleme Tarihi:

Ali Koç: Kaybedilmiş hiç bir şey yok
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2009 15:02

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanları Ali Koç ile Şekip Mosturoğlu bugün bir basın toplantısı düzenleyerek eleştirilere cevap verdiler.

Haberin Devamı

Ali Koç'un konuşması şöyle:

"HAKEMLER TÜRK FUTBOLUNUN GERİSİNDE"

"Bugün taraftarların ve gazetecilerin aklındaki sorulara yanıt vereceğiz. Son düzenlediğim basın toplantısından bu yana 17 maç oynadık. 12 kez galip geldik. Tarihimizin en kötü başlangıcını yapmamıza rağmen devre arasında, liderle aramızdaki puan farkını 2’ye indirmiştik. Son üç maçtaki kayıplar nedeniyle 7 puan geriye düştük. Taraftarlarımız "Şampiyonluk kaçtı" diye düşünse de henüz kaybedilmiş hiçbir şey yok. Son 5 senenin 3’ünde şampiyon olan takımımıza güvenmeliyiz. Bir takımın her sene şampiyon olduğu bir örnek yoktur.

Son zamanlarda kamuoyunu meşgul eden hakem hatalarına da değinmek istiyorum. F.Bahçe olarak TFF ve kurullarının iyi niyetli çabalarını biliyoruz. Ancak hakemlik müessesesi Türk futbolunun gerisinde kalmıştır.

Haberin Devamı

"FENERBAHÇE ALEYHİNDE TEZAHÜRAT YAPMA HAKKINIZ YOK"

Camiamız içinde kendisini tezahürat olarak adlandıran ancak kendi çıkarları için Fenerbahçe’nin yenilmesini dahi isteyen gözü dönmüşler bulunmaktadır. Gerçek taraftarların tepkileri ile bunların tepkilerini birbirine karıştırılmamasını istiyoruz. Takımın yenik durumda olduğu maçta bir gol daha yemesi için gayret göstermek Fenerbahçelilik değildir. Takımı beğenmiyor olabilirsiniz ama bu sizlere F.Bahçe aleyhine tezahürat yapmak hakkı vermez. Bu kişiler camiamızdan süratle temizlenecektir. Kongre üyelerimizden aldığımız destekle buradayız.

"BAŞKAN ADAYLARI İFTİRALARDAN UZAK DURMALI"

Camiamız bir seçim arefesindedir. Bu görevi bizden daha iyi yapmaya aday olanlar varsa, onlar da demokratik yollarla ortaya çıkmalıdırlar. F.Bahçe Başkanlığı’na aday olacak kişilerin camiamıza zarar verecek iftiralardan uzak durmalarını istiyoruz. F.Bahçe camiası iyi ile kötüyü son derece net bir biçimde ayıracağını, zamanı geldiğinde gösterecektir.

"APPIAH VE ORTEGA DAVALARI ÖRNEKTİR"

F.Bahçe markasının bu süreçte kat ettiği yolu gösteren sayısız örnek bulunmaktadır. Dün, Futbol Para Ligi’nde F.Bahçe 19. sıraya yerleşti. FIFA nezdinde, kulübümüz lehine sonuçlanan davalar da kat ettiğimiz yolu göstermektedir. Appiah ve Ortega davaları bunlara örnektir. Camiamız artık bir trend haline gelen başarılarını her alanda sürdürmeye devam edecektir.

Haberin Devamı

"FENERBAHÇE MEDYASINI ADAYLARA AÇACAĞIZ"

Fenerbahçe medya kanallarının adaylara açılması konusuna biz açığız. Resmi olarak bir açıklama yapılmadı. Şadan Kalkavan ve Kemal Açıkgöz resmi olarak bu konuda açıklama yapmadılar. Resmi olarak başkanlğa aday olmalarından sonra Fenerbahçe’nin medya mecraları, bu kişilere açılacaktır.

Hocamızın kariyer, tecrübesi ve başardıkları ortada. Hocamızda, kendisinde tarz olan ciddiyet ve disiplin bizi en çok etkileyen konulardı. Kısa vadede başarılı olamadık. Hocamız, Avrupa Şampiyonu olmuş olabilir ama kısa vadede başarılı olacak diye bir garanti yok. Takımın gidişatından, sizler gibi biz de memnun değiliz. Sene sonu geldiğinde bu konuda görüşmeler yapılır.

Haberin Devamı

Medyada bir kesim söz konusu, F.Bahçe olunca bardağın hep boş tarafını görüyor. Kötü gidişi medyada yer alan haberlere bağlamayı doğru bulmuyorum. Bu haberlerden taraftarlar etkileniyor. F.Bahçe taraftarı çok iyi biliyor ki; F.Bahçe tarihinin en başarılı yıllarını yaşıyor. Ekonomik güçlenme yanında sportif başarıyı getiriyor. F.Bahçe’nin hedefi önümüzdeki 3 yılı için Avrupa’nın en iyi 10-12 takımı arasına girmek olmalıdır. Bu seneyi bir tökezleme olarak görebilirsiniz. Ama bu ana hedeflerden sapma olmasını gerektirmez. F.Bahçe son 10 yılda 100 yıllık bir mesafe kat etti. Birkaç maç skoruna göre paradigmaları değiştirmek ve yönetimi istifaya davet etme günlerinin geçtiğini düşünüyoruz.

Haberin Devamı

Mayıstan sonra göreve devam edip etmeyeceğim Başkanımızın kararıyla belli olacaktır.

F.Bahçe’de en kötü günlerde bile birlik beraber sağlandıktan sonra neler yapabileceğimizi gösterdik. Alınan sonuçlar taraftarlarımızı gerdi ama bu günlere gelmemiz kolay olmadı. Taraftarlarımıza büyük görev düşmektedir. F.Bahçe’nin son 5 yılda kat ettiği yolu geriye götürmemelerini onlardan rica ediyorum.. Kısa vadeli değerlendirmelerle eylem yapmayalım. Bu sene şampiyon da olamayabiliriz. Bu dünyanın sonu değil. Nihai hedefimiz aynen devam etmektedir. Mayıstan sonra F.Bahçe Yönetimi’nde kim olursa olsun bu hedeften sapmamalıdır

"BİRAZ DAHA DUYARLI OLMASI İÇİN GÜİZA İLE KONUŞTUK"

Haberin Devamı

Güiza, İspanya gol kralı olarak Türkiye’ye geldi. Deivid tecrübesinden sonra, kısa vadede yorum yapmama konusunda ders aldım. Son iki haftaya kadar taraftar en çok Gökhan Gönül ve Güiza’yı alkışlıyordu ama taraftarın da sabrı taştı. Onunla görüşüyoruz, moral veriyoruz. Bu sene tutmadı ama önümüzde çok maç var. Önümüzdeki seneye de tutabilir. Güiza’nin bir markası var. İnşallah en kısa zamanda Güiza da, İspanya’daki günlerine döner. Bir şeyin çok yazılıyor olması illa ki doğru olduğu anlamına gelmez. Biz de gazetelerde bazı şeyler okuyoruz ve uyarıyoruz. "Burası İspanya" değil diyoruz. İşler kötü gittiğinde bu tip konular gündeme gelir. Güiza’nın özel hayatında sıkıntı olduğuna hiçbirimiz tanık olmadık. Türkiye’nin örf ve adetleri konusunda biraz daha duyarlı olması için kendisiyle konuştuk.

Basın toplantısını İBB maçından önce yapmayı planlıyorduk. Aziz Yıldırım’ın basın toplantısıyla bu basın toplantısının alakası yok. İletişim konusunda sınıfta kaldığımız düşüncesinde haklısınız. Bizim esas hedefimiz divan toplantılarından sonra bu toplantıyı yapmaktı. Sezon sonuna kadar bu toplantıları daha sık yapmayı başarabiliriz. Günlük hayatın getirdiği sorumluluklar nedeniyle bu noktaya kadar sarktı. Bundan sonraki toplantılarda taraftarlardan da internet aracılığıyla sorular alacağız.

"LOBİ FAALİYETLERİNE HİZMET EDEN MUHABİRLERİ DEŞİFRE EDECEĞİZ"

Bu isimleri bizzat biliyoruz. Her türlü cereyan eden konuşma bizlere iletildi. Bunları da çok yakında açıklayacağız. Adam gibi görevini yapan, etik değerlere hassasiyet gösteren muhabirler tabii ki çoğunlukta. Bunun biz de farkındayız. Sizlerin gazetecilik kimliğiyle bunu yapmak istiyoruz. Lobi faaliyetlerine hizmet eden muhabirleri de deşifre edeceğiz.

Futbolcuların sözleşmesinin uzatılması hocanın isteğiyle olmuştur. Aragones istediği için bu oyuncularla anlaşma yapıldı. İlerleyen günlerde aramızdan ayrılan futbolcular da olacaktır.

Aragones’in transferde istediklerinin yapılmadığı söylemi bir nebze doğrudur. Şu mevcut kadronun çoğu zaten o gelmeden önce vardı. Josico’yu kendisi istedi ve onun isteğiyle aldık.

"O ZAMAN BENİM DE YARGILANMAM LAZIM"

Milenyum evleri meselesi, beni en çok yaralayan konulardan biridir. Biletix firması, F.Bahçe’nin maç biletlerini satıyor. O zaman benim de bu konuda yargılanmam lazım. Bu kadar aşağılık ve adice suçlamalardan o kadar rahatsızlık duyuyorum ki. Aziz Yıldırım’ın nasıl olduğunu ve ne büyük fedakarlıklar gösterdiğini hepimiz bilirken, bu iğrenç ve gülünç iddianın burada hala sorulması, bizim gibi insanlara "Burada ne işimiz var" dedirtmektedir. Bizler, F.Bahçe’ye hizmet için günlerce çocuklarımızı göremiyoruz. Bu şartlar altında bu yapılan haksız iddialarla mücadele edip, spor kulübüne hizmet edip günlük hayatımızı sürdürmeye çalışıyoruz.

Başkanlık hedefimde tereddütler de olsa, bu düşüncem uzun vadede devam ediyor."


Şekip Mosturoğlu'nun konuşması ise şöyle:

"2-0 GERİDE OLDUĞUMUZDA 'ÜÇ ÜÇ' DİYE BAĞIRANLARININ FENERBAHÇELİLİK İLE ALAKASI YOK"

"Bizim hiçbir taraftar grubuyla kavgamız yok. Sadece belirttiğimiz grubun yöneticisi olduğunu iddia eden kişiler var. Ben diğer grupların, onlarla hareket ettiğini zannetmiyorum. Kill For You grubunun başkanımızla ilgili iftira kampanyasıyla ilgili çok olumlu bir açıklama var. Hepimiz F.Bahçeliyiz. 2-0 geride olduğumuz maçta “üç üç” diye bağıran bir grubun Fenerbahçelilik ile bir alakası yok. Yasanın bize imkan verdiği ölçüde bunlarla mücadele ediyoruz. Diğer statlarda maalesef tribün anarşisi ve küfür devam ediyor. Bu konuda yalnız kalıyoruz.

"BİZİM DE ŞİKAYETLERİMİZ VAR"

F.Bahçe Kulübü duruşunu çok kolay değiştirmiyor. Hasan Doğan ile başlayan süreçte istikrardan yana olan tavrımızı belirttik. Bu süreç içerisinde zaman zaman bizim aleyhimize, rakiplerimizin lehine hataların yapıldığı dönemler oldu. Son günlerde rakiplerimiz, Türk futbolunun marka değerine verdikleri desteği geri alarak maç maç kıyaslamalar yapıyorlar. Bizim de çok şikayetlerimiz var. Ligin ilk yarısından bugüne kadar 132 bin 500 TL para cezası aldık. 90 dakika küfre ve ırkçı tezahüratlara 5’er bin TL ceza verilirken, biz 3-1 galip geldiğimiz Bursa maçında küfürden dolayı 40 bin TL ceza aldık.

Deivid ve Selçuk ile sözleşme yenileme konusunda hiçbir problem yok. Önümüzdeki hafta imza attırabiliriz. Lugano ile de büyük problemler yok. Kariyer beklentileri ile ilgili problemler vardı ama onlar da aşıldı. Menajeri ile görüşeceğiz. Haftaya buraya gelecek. Volkan ile de görüşüyoruz.

Ücret eşitsizliğiyle ilgili bize direkt olarak gelen bir şikayet yok. Bu konuda bir sorun olduğunu sanmıyorum.

"BAŞKAN AZİZ YILDIRIM ELİNİ EN ÇOK TAŞIN ALTINA SOKAN İNSAN"

3,5 aydır benzer konuları konuşuyoruz. Yanlışlıkların sürdürülmesi konusunda ısrarımız yok. İnşallah giderilecek. Yeni bir hoca var takımın başında. Geçen basın toplantısında, takımdaşlık duygularını arttırmak için girişimlerimiz olacak demiştim. Bazı arkadaşlarımız bunun için mesai sarf ettiler ama bunu bizim sürekli sürdürmemiz söz konusu olamaz. Biz bunu kriz dönemlerinde yapmalıyız. Şu anda da böyle bir müdahaleye gerek var. Bu çalışmaları tek tek paylaşamam sizinle ama bu yönde çalışmalarımız var. Başkan Samandıra’ya gitse "Müdahale" deniyor, gitmese "İlgisiz" deniyor. Başkan, 24 saat F.Bahçe için çalışıyor. Elini taşın altına en çok koyan insan. İnşallah takımdaşlık ruhunu önümüzdeki haftadan itibaren göreceksiniz.

"ABDÜLKADİR'İ DE MANCHESTER UNİTED'TA BULABİLİRDİK"

Abdülkadir’in 4 ay sonra sözleşmesi elinde olacağı tartışmalıydı. Benzer şekilde şu an Chelsea’de olan Gökhan Töre’ye talip olduk ama o takımıyla yeniden anlaştı. Şimdi ise Chelsea’de. Abdulkadir’i de Manchester United’da bulabilirdik. Abdülkadir için 1 Milyon Euro için ödedik. Furkan ve Onur için ise 1 milyon TL ödedik. Gökhan Emreciksin konusunda Boluspor ile A.Gücü arasında bir ihtilaf var. Biz onlar arasında aracı olduk ama uzlaşamadılar. Gökhan Emreciksin’in sözleşmesinin tek taraflı feshi ile de hukuki süreç başlayacaktır. Ya Gökhan ya da A.Gücü hukuki süreci başlatabilir.

Kulüpler Birliği başkanlığı ile birlikte başkanın bir açılımı oldu. Ancak bu tartışılmadı. Ligin, İngiltere’de olduğu gibi bir A.Ş.’ye devredilmesi. Bu marka değerini ve gelirleri arttıracaktı. Bu umutla gelmişti başkan ama bu noktadan çok uzağız. Bu çabada yalnız bırakıldık. Fedakarlıklardan en mağdur kulüp F.Bahçe iken, Kulüpler Birliği Başkanlığından ötürü F.Bahçe’ye avantaj sağlandığı söyleniyor. Federasyon’un kurumlarını bizim yaptığımız iddia ediliyordu. Tüm kurulların bir değerlendirilmesi yapılsın. Hangi kurulun başkanı hangi takımı tutuyor bunlar ortaya çıkarılsın. Diğer tarafın bize, "Federasyon" yakıştırması yapmasını anlayabilmiş değilim. Kulüpler Birliği Başkanlığı, F.Bahçe’ye zarar vermez, F.Bahçe’nin liderliğini taçlandırır. Ben olumsuz sonuçlar olmadığını düşünüyorum. Başkanın yeniden F.Bahçe Kulübü Başkanlığı’na aday olup olmayacağı belli değil. Yine öyle bir teveccüh olursa biz de yönetici olarak devam etmek isteriz.

"APPIAH KARARI BİZİ MANEVİ OLARAK TATMİN ETTİ"

Appiah kararı bizi manevi açıdan tatmin etti. Appiah bizi ona karşı olan yükümlüklerimizi yerine getirmemekle suçluyordu. 2,2 milyon Euro beklentimizin biraz altındadır. Gerekçeli kararı bekliyoruz. Marco ile ilgili 5,5 milyon Euro tazminat talep ediyoruz. TFF Uyuşmazlık Kurulu’nda bu konu görüşülecek.

Özer ve Sercan’ı istediğimizi devre arasında bildirdik. Takımların beklentileri var. Bu beklentiler gerçekleşmediği için transferler olmadı.

Bir futbolcunun kime ait olduğunun iki göstergesi vardır. Tapu kaydına bakmadan gidip ev sahibini aramazsınız. Futbolcunun kime ait olduğunu bir telefon uzaklığında öğrenilebiliyor ama keşke TFF’ye sorsaydınız, bunu TFF'den de öğrenebilirdiniz. Güiza’nin transfer sertifikası, İspanya Futbol Federasyonu’nda düzenlendi. Rentistas’a hiçbir ödeme yapılmadı. 5,3 milyon Euroluk ödeme 2010’daki Mallorca'ya ödenecek son taksittir. Rentistas diye bir kulübün Güiza üzerinde hiçbir hakkı yoktur.

Son iki yılda yapılan transferlerden çok iyi verim alınanlar da var. Başarısız olduğu söylenen oyuncuların maliyetlerini 11 yıla yayarsanız çok da fazla bir zarar olmaz. Transferi bir total olarak değerlendirirsek küçümsenmeyecek oranda başarılı transferler yapıldığını düşünüyorum.

"DAUM GÖNDERİLMEDİ, ZICO İLE ANLAŞILAMADI"

Daum gönderilmedi. Daum çalışmak istemedi Türkiye’de. Ameliyat geçirdi. 4 ay sportif faaliyette bulunmadı. Zico’ya stajer deniyordu. Onun da arkasında durmak önemliydi. Zico sadece şampiyonluğu kaçırdığı için gönderilmedi, bir takım parametreler nedeniyle anlaşamadık. Biz o gün verilen kararın doğru olduğunu düşünüyoruz.

"LOBİ ÇALIŞMASINI YAPAN ŞİRKETİN SAHİBİ GALATASARAYLI"

Kimsenin, kimsenin F.Bahçeliliğini tartışmaya hakkı yok ama bu yapılan saldırı nasıl kabul edilebilir. Kaptana kızıp gemiden tahta sökülebilir mi? Girin bize karşı açılan internet sitesine bakın rakiplerimiz oradan bize, başkanımıza küfrediyorlar. Bu nasıl alçakça bir şeydir. “Üç üç” diye bağıranlar sahadaki oyuncuların nasıl bir halde olduklarını düşünebiliyorlar mı? Bu lobi çalışmasının içindeki şirket, kurumsal olarak bu yapının arkasındadır ve ne acıdır ki, bu şirketin sahibi Galatasaraylıdır!.. Bu alçaklık devam edecektir. Hiçbir düzgün F.Bahçeli bu şekilde F.Bahçe Başkanlığı’na talip olamaz.

"JOSICO'NUN SÖZLEŞMESİNDE, ESKİ SAKATLIĞI İLE İLGİLİ MADDE VAR"

Josico’nun sakatlığını biliyorduk. Kontratında sakalığıyla ilgili bir madde var. Yaşadığı iki sakatlık da o sakatlığıyla alakalı değil. Josico’yu biz Aragones’ten bağımsız olarak bulmadık. Bire bir görüşmemizde çok istediğini söylemiştir. Aragones'in verdiği isimlerden De la Red kalp rahatsızlığı nedeniyle futbolu bırakma noktasına gelmiştir.

Gökhan Emreciksin’in tek taraflı fesihinden sonra TFF bizden bir taahhütname aldı. Gökhan için bir bedel ödenecektir F.Bahçe tarafından. Gökhan ile A.Gücü arasındaki davanın sonuçlanması bekleniyor.

Milenyum evleriyle ilgili çok geniş bir açıklama yaptık. Kulübümüzle, Saadettin Saran’ın şirketi tarafından bir anlaşma vardır. Konaklama konusunda Şadan Kalkavan’ın, sağlık hizmetleriyle ilgili ise Mehmet Ali Aydınla ile anlaşmalarımız vardır. F.Bahçelinin, F.Bahçeliden alışveriş yapma şansı yok mu?

Bu iş parayla rezil olmanın en güzel tanımı. Övgüden çok eleştiri getiren bir sorumluluk. Bu yaşadıklarımı beni etkiler mi diyorsunuz. Ben de başkanım gibi bu eleştirilerden ters şekilde etkileniyorum. Başkanımız mayısta devam ederse bizde devam edebiliriz.

Bazı kavramlar hukukta da aynı. Hukukçu olsanız da ‘Bu söylediğiniz hiç hoş değil. Lütfen geri alınız’ diyemiyorsunuz. Benim sözlerim Şadan Kalkavan, Saadettin Saran ya da Kemal Açıkgöz’e değildi. Lobi faaliyetleriyle ilgili bir hazırlığımız var. Bununla ilgili bir suç duyurusunda bulunduğumuz zaman belgesi bulunur. Çok ciddi bir iftira var burada. Şu an bir mahkeme salonunda değiliz. Ben de insani tepkiler verebilirim. Küfür ya da hak etmiyorum. Bunu bir dilekçeye de yazsam ‘bana alçakça saldırı yapıldı’ derim."

İlerleyen günlerde aramızdan ayrılan oyuncular olacak, bu hocanın raporu doğrultusunda olacak. Transfer sezonu Türkiye'de bitti ama bazı ülkelerde hala açık. Önümüzdeki birkaç gün içinde bazı oyuncular kadro dışı kalabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!