Alex'in hediyesi

Güncelleme Tarihi:

Alexin hediyesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2006 00:00

Brezilyalı, Semih Şentürk’e doğum gününde anlamlı bir gol attırdı. Topu yere indirmeden, genç golcüye aktararak farkın açılmasını sağladı.

Trabzonspor maçına kulübede başlayan Semih, doğum gününde iki gol birden atarak, çifte mutluluk yaşadı. 452 dakikada 9 gole imzasını koyan genç futbolcu takımını ipten alan isim oldu.

KADERİNDE kurtarıcı olmak varmış. Semih Şentürk bu sezon kulübeden fışkıran golcü oldu. Bu sezon sahada sadece 452 dakika kalan genç futbolcu attığı 9 golle takımına hayat verdi. Trabzonspor karşısında Fenerbahçe’yi ipten alan Semih doğum gününde çifte mutluluk yaşadı.

İlk yarıyı 1-0 yenik kapayan teknik direktör Christoph Daum, Semih’e "Hazır ol" komutunu verdi. 4. hakem Yılnur Önen, değişiklik işaretini gösterdiği sırada Tuncay Şanlı’nın golü geldi. Daum’un yardımcısı Murat Kuş, ısınmak için kenarda bulunan Semih’i yanına çağırdı. Kulübede büyük bir heyecanla eşofmanını çıkaran genç futbolcu kaleci Volkan’a "Tam benim maçım. Takım baskısını arttıyor. Bu maçta mutlaka gol atacağım" diye haykırdı. Volkan bu sözlerden kısa bir süre sonra dediğini yapan Semih’in golünde kendinden geçti. Oturduğu yerden fırlayan genç kaleci sevinç içinde kulübenin üstüne yumruk atınca, elini yaralamıştı. Ama umrunda değildi. Çünkü takımı galibiyete çok yakındı.

Kafasına taş geldi

Devre arasında soyunma odasına doğru giderken tribünden taş darbesi alan genç futbolcu buz tedavisine rağmen ağrı yapan kafasıyla oyuna girdi.

Sanki bu maçta gol atacağı içine doğmuştu. Tuncay’ın pasında Fatih Akyel- Hasan Üçüncü ikilisinin paylaşamadığı topu önünde bulan Semih zor pozisyonda fileleri havalandırdı. Bu altın vuruştan sonra doğum günü için en güzel hediye Alex’ten geldi. Brezilyalı yıldız takımda en çok sevdiği futbolculardan birisi olan Semih’e "Al da at" diye pası uzattı. O da gerekeni yaptı. Golü attıktan sonra Alex’e koşan genç futbolcunun mutluluğu gözlerinden okunuyordu.

Eşiyle beraber kutladı

Maç bittiğinde Semih gecenin kahramanıydı. Takım arkadaşları, teknik heyet ve yönetim genç futbolcuyu bağrına bastı. Başkan Aziz Yıldırım, kaptan Ümit Özat, teknik direktör Christoph Daum, Semih’i tebrik edenlerin başındaydı.

Doğum gününde hem Fenerbahçe’nin tarihi galibiyet sevincini yaşadı, hem de evine huzurlu gitti.

Geç saatlerde İstanbul’a gelen Semih’i evde de bir sürpriz bekliyordu. Eşi Pınar hanım ile aynı gün doğdukları için evde yaş günü partisi vardı. Kapıyı çaldığında karşısında yaş pastayı gördü. Ailece mutlu bir gece geçirdiler. Şampiyonluk şarkıları söylendi ve huzur içinde uyudular.

Lig ve kupada attığı kritik gollerle başarılı bir performans gösteren Semih, çarşamba günü oynanacak kupa maçı öncesinde mütevazı konuşuyor. "Hocam takımı bozmaz. Belki ikinci yarıda oyuna girerim. Ama bunu hiçbir zaman problem yapmıyorum. Ben kendimi her zaman hazır tutmaya çalışıyorum. İzmir doğup büyüdüğüm yer. Eğer şans bulursam, yine golümü atmak istiyorum" mesajını gönderiyor.

İŞTE O AN
/images/100/0x0/55eb5499f018fbb8f8ba58f0


F.Bahçe’nin üçüncü golünden önce Alex, uzun bir topla ceza alanına girdi. Brezilyalı top havadayken, sağındaki Semih’i gördü. Genç futbolcu da düzeltip, Jefferson’un yanından kendisinin ikinci, takımının üçüncü golünü yazdı.

SEMİH’İN GOL KARNESİ

Ç.Rizespor 2-1 1

Samsunspor 5-2 1

V.Manisaspor 2-1 1

Denizlispor 6-0 4

Trabzonspor 3-2 2

Sadi Kemal YAŞAR
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!