Alex Fener'de kalsın ben Galatasaray'da

Güncelleme Tarihi:

Alex Fenerde kalsın ben Galatasarayda
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2010 00:00

Başta F.Bahçeliler olmak üzere rakip taraftarların kendi takımlarında görmek istediği milli futbolcu, “Ben Galatasaray’da mutluyum ve G.Saraylı Arda olarak anılmak istiyorum. Taş yerinde ağırdır” dedi.

Haberin Devamı

HÜRRİYET’in A&G Araştırma Şirketi’ne yaptırdığı taraftar anketinde, rakip taraftarların takımlarında en çok görmek istediği futbolcu Galatasaray’ın kaptanı Arda Turan. Galatasaraylılar ise Fenerbahçe’nin Brezilyalı kaptanı Alex’i Barcelona’nın yıldızı Messi’den daha çok istiyorlar. Türkiye’nin en çok taraftarına sahip takımının kaptanı olan Arda Turan’a sorduk; “Diğer takım taraftarlarınca istenmek nasıl bir duygu?” Milli futbolcu, kendisinden beklenen bir yanıt verdi: “Böyle düşünen herkese teşekkür ediyorum. Çok sevilmek güzel bir duygu. Gurur duydum. Galatasaray ve A Milli Takım forması altında daha büyük başarılara imza atmak istiyorum. Ben G.Saray’da mutluyum ve G.Saraylı Arda olarak anılmak istiyorum. Taş yerinde ağırdır.”

Övgüleri hak ediyor

Haberin Devamı

* Galatasaray taraftarının takımda en çok görmek istediği futbolcu Alex. Böyle bir sonuç seni şaşırttı mı?
“Alex, tartışmasız Türkiye Ligi’nde futboluyla, başardıkları ve yaptıklarıyla, yaşam tarzıyla örnek bir oyuncu. G.Saray taraftarı gibi, diğer takımlara gönül verenlerin onu takdir etmeleri ve kendi takımlarında görmeleri gayet doğal. Zaten istatistikler de Alex’in bugüne kadar yaptıklarını, ne kadar önemli bir futbolcu olduğunu ortaya koyuyor. Türkiye’ye gelen en iyi yabancılardan biri Alex. O takdiri hak ediyor. Onun futbolculuğuna ve kişiliğine saygı duyuyorum.”
* Alex ile aynı takımda oynamak ister miydin? Yan yana oynasanız neler yapardınız?
“Bence Alex F.Bahçe’de, Arda da G.Saray’da güzel. Bırakalım ikisi de kendi takımında kalsın.”
* G.Saray senin için ne ifade ediyor?
“Benim için bir yaşam tarzı. Her şeyiyle, acısıyla, tatlısıyla Galatasaraylı olmak anlatılamaz bir gurur.”

Arda ile Alex aynı takımda başarılı olur mu?

Ercan SAATÇİ: Orta saha zayıflar

ALEX çok mücadele eden bir oyuncu değil. Arda da aynı şekilde. Alex, forvet arkası, forvet oynayabiliyor. Arda ise daha çok kanatları kullanıyor. Aynı özellikte olan iki oyuncunun oynaması bence gerekli değil. İkisi yan yana oynasaydı, orta sahanın pres gücü zayıflardı.

Feyyaz UÇAR: Etkin güç olur

Haberin Devamı

ARDA genelde kanatlarda etkili olan bir oyuncu. Alex ile birlikte aynı takımda iyi şeyler yapabilirler. Alex’in oyun zekası ile Arda’nın yeteneği birleşince etkin bir güç olur. İkisini de bir araya getirebilecek bir güç varsa onu da tebrik ediyorum.

Hakan ÜNSAL: Şampiyon yaparlar

BENCE hiçbir sorun çıkmaz. Aksine o takıma büyük güç katarlar ve şampiyon olurlar. Alex ile Arda’nın pozisyonu farklı olduğu için ikisi de sahaya aynı anda çıkabilirler. Her ikisi de çok yetenekli oldukları için buluştukları o takımı şampiyonluğa taşırlar.

Altan TANRIKULU: Rakipler zorlanır

HANGİ takımda olursa olsun rakipler için zor olur. Önemli olan diri olanın sahada kalması. Messi bile oyundan çıkıyorsa, Arda ile Alex aynı takımda da oynar. Bence ikisinden de büyük bir oyuncu var. O da Özer.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!