Alex de Souza gitti, Fenerbahçe coştu

Güncelleme Tarihi:

Alex de Souza gitti, Fenerbahçe coştu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2012 10:19

Ekim ayının başında Fenerbahçe ile yollarını ayıran Alex de Souza’nın gidişi sonrası sarı-lacivertli ekibin kazanma yüzdesi bir hayli arttı.

Haberin Devamı

Sarı-lacivertli forma altında geçirdiği 8 yılda birçok rekor kıran Brezilyalı yıldızın takımdan gidişinden sonra “Takım çok zorlanacak” deniyordu ancak hiç de öyle olmadı…

Fenerbahçe, Alex gittikten sonra oynadığı 8 karşılaşmada, 6 galibiyet, 1 beraberlik, 1 de yenilgi aldı. Rakip fileleri 16 kez sarsan sarı-lacivertliler, kalesinde 8 gol gördü.

Aykut Kocaman’ın öğrencileri, M’Gladbach’ı 4-2, Limassol’u 1-0 ve 2-0’lık skorlarla devirirken, Süper Lig’de Beşiktaş’ı 3-0, Akhisar’ı 2-1, Orduspor’u da 2-1 ile geçti. Antalyaspor’a sahasında 3-1 kaybeden Fenerbahçe, Bursaspor ile de deplasmanda 1-1 berabere kaldı.

Bu sezon Alex’in takımda olduğu dönemde ise Fenerbahçe 12 resmi maçta 3 galibiyet, 6 beraberlik, 3 yenilgi almış 17 gol atıp 14 gol yemişti.

Haberin Devamı

ORTALAMALAR YÜKSELDİ

Bu sezon Alex'li Fenerbahçe ile Alex'siz Fenerbahçe arasında istatistiklere bakıldığında büyük farklılıklar meydana geldiği görüldü. Alex'li Fenerbahçe'nin gol ortalaması 1.3'ken, gidişinden sonra gol ortalaması 2'ye yükseldi. Pas ortalaması da 494’ten 567'ye yükseldi.

ALEX GİTTİ SOW COŞTU

Brezilyalı oyuncunun olduğu dönemde oynanan 12 karşılaşmada Moussa Sow sadece 3 gol atmıştı. Alex’in gidişinden sonraki 8 maçta ise Senegalli oyuncu tam 5 kez rakip takım filelerini havalandırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!