Aldatılıyor muyuz

Güncelleme Tarihi:

Aldatılıyor muyuz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2009 00:00

F.Bahçe, G.Saray ve Beşiktaş, geçen sezondan bu yana bir adım ilerleyemedi. Milli Takım, Dünya Kupası’na gidemedi. Futbolcuların disiplinsizlikleri tavan yaptı. Yoksa transfere harcanan on milyonlarca Euro sokağa mı atılıyor?

Haberin Devamı

SÜPER Lig’de iki sezondur çok ilginç olaylar yaşanıyor. Mali bütçe ve taraftar sayısı bakımından Anadolu kulüplerinin kat kat önünde olan 3 büyükler, sahada inanılmaz sonuçlar alıyor. Beşiktaş’ın şampiyonluğuyla biten geçen sezon ikinci ve üçüncü sıralarda Sivasspor ile Trabzonspor yer aldı. Kadrolarının değeri 100 milyon Euro civarında gezinen Fenerbahçe ve Galatasaray, ancak 4 ve 5. sıraları alabildi.

Milyonlarca Euro harcandı

3 büyükler bu sezona çok önemli transferler yaparak başladı. Galatasaray, Abdul Kader Keita, Elano Blumer, Fenerbahçe Mehmet Topuz, Andre Dos Santos, Christian Baroni, Özer Hurmacı, Beşiktaş da Nihat Kahveci, Rodrigo Tabata, İsmail Köybaşı transferlerine on milyonlarca Euro harcadı. Ama bilin bakalım sonunda ne oldu? Geçtiğimiz sezonun 15. haftası ile bu sezonun 15. haftasının puan cetvellerini yan yana koyunca, 3 büyüklerin 1 adım bile ileri gidemediğini görüyoruz.

Milli Takım başarısız

Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ın futbolcu transferlerine harcadığı parayı ülkemizin ekonomik kalkınmasının bir sonucu olarak görüyoruz, fakat aynı gelişmeyi ne yazık ki, milli takımlar bazında göremiyoruz. Dünyanın en pahalı milli takımları arasında yer alan ay yıldızlı ekibimiz, 2010 Dünya Kupası finallerine gidemedi.  Bütün bunları üst üste koyan futbolseverler, “Acaba aldatılıyor muyuz?” diye düşünüyor ve kafalarında bazı sorular oluşuyor. .

Haberin Devamı

iŞTE O SORULAR

Çekişme ne kadar gerçek?
Süper Lig’de son iki sezonda yaşanan çekişme ne kadar gerçek? Bazılarının iddia ettiği gibi Futbol Federasyonu’nun bu işte payı var mı? Önümüzdeki ocak ayında yapılacak naklen yayın ihalesi öncesi ligin değerini artırmak için mi böyle bir ortam yaratılıyor.
Transferler boşuna mı?
Eğer bu çekişme gerçekse, 3 büyükler her yıl naklen yayın havuzundan aldıkları milyonlarca doları sokağa mı atıyor? Elano, Dos Santos, Keita, Mehmet Topuz, Tabata transferleri boşuna mı yapıldı?
Hakemler etkilenir mi?
 Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu, hep iddia edildiği kadar etkili midir? Aziz Yıldırım’ın, “Hakemler önümüzde duramaz” sözleri ne kadar gerçek?
Niye sonu gelmiyor?
Geçtiğimiz sezonlarda Gaziantepspor, Gençlerbirliği ve Sivasspor aylarca şampiyonluk kovaladı ancak sonunu getiremedi. Bu işte Futbol Federasyonu yönetimlerinin bir payı var mı? Türk futbolunun marka değeri ve uluslararası alandaki rekabet gücü düşünülerek mi, Anadolu takımlarının şampiyon olması engelleniyor?
Hak ederek mi oynuyorlar?
Fenerbahçe ve Galatasaray’da hayal kırıklığı yaratan Dos Santos ve Elano, Brezilya Milli Takımı’nda hak ederek mi oynuyorlar? Yoksa bu menajerlerin, piyasaları artsın diye Brezilya Milli Takımı seçicileri ile ortaklaşa oynadığı bir oyun mu?
Günah keçisi mi?
¨ Yöneticilerin hemen her maç sonrası yüklendiği hakemler günah keçisi mi, can simidi mi?

Haberin Devamı

15 haftada 43 puan kaybettiler

ÜÇ büyük kulüp, 15 hafta sonunda toplam 43 puan kaybetti. Fenerbahçe ve Beşiktaş 14’er puan kaybederken, Türkiye’nin en pahalı kadrosuna sahip Galatasaray’ın kaybı 15 puanı buldu. 3 büyüklerin geçtiğimiz sezon aynı dönemdeki puan kayıpları ise 48’di (Beşiktaş 17, Fenerbahçe 16, Galatasaray 15).

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!