Alanya'da flyboard heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Alanyada flyboard heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2012 19:10

Su sporları meraklısı Fransız Franky Zapata tarafından tasarlanan 'flyboard', Antalya'nın Alanya İlçesi'nde tanıtıldı.

Haberin Devamı

İspanya ve İtalya'da plajlardaki su sporları aktiviteleri arasında yerini alan ve adrenalin sporu olarak adlandırılan flyboard, Havana Su Sporları İstasyonu'nda denendi.

Kleopatra Plajı'nda turistlerin de izlediği tanıtımda bir jet-ski'ye bağlı flyboard kullanıcısı, su üzerinde yunus balığı gibi hareket edip su seviyesinden 7 ile 9 metre yükseğe çıktı. Su üzerinde çeşitli aksiyon hareketleri de yapılan gösteri, turistlerin de bulunduğu kalabalık tarafından ilgiyle izlendi.

Motocross Yamaha Deniz Araçları Bölge Yetkili Bayii Sabri Şukla, flyboard'ın Türkiye'de ilk kez Alanya'da tanıtıldığını söyledi. Su sporlarına yeni bir adrenalin katmak için geliştirilen 'flyboard'un, 180 beygirlik deniz motosikletinin arkasına hortumla bağlandığını belirten Şukla, "İki şekilde kullanılabiliyor. Kontrol tamamen kullanıcıda olabiliyor, deniz motosikletini kullanan kişi de amatör kullanıcıyı yönlendirebiliyor. Yunus balıkları gibi suya dalıp çıkabiliyorsunuz. Maliyeti 5 bin 500 Euro olan 'flyboard'ı diğer illerimizde de tanıtacağız. Talep göreceğine inanıyorum" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!