Alan savunması

Güncelleme Tarihi:

Alan savunması
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 30, 2010 00:00

AVRUPA’nın iki önemli basketbol ülkesinin maçı, tam beklediğim gibi başladı. Her iki takım, oyun başında disiplinli ve gergindi.

Haberin Devamı

Bu durum sahaya sert savunma ve sistemli bir basketbol olarak yansıdı. Ancak oyunculardaki aşırı gerginlik özellikle ilk 5 dakikada top kayıplarına neden oldu.
Başa baş mücadele, 16-15 olarak periyot sonunu belirledi. İkinci periyoda, yine savumada iyi başladık. Maçın momentumu net bir şekilde, yaptığımız yüksek 2-1-2 alan savunması ile elimize geçti. Blatt’ın alan savunmasına karşı yaptırdığı hücumunda kötü ve perdeleme kullanmadan olması, savunmada coşarak Rusları kroke durumuna düşürmemize neden oldu. İlk yarı biterken, attığımız 17 sayıya karşı Ruslar, ikinci periyotta sadece 7 sayı atabildiler. Yüzde 25 hücum ederken, kendilerinin son yıllarda en düşük saha içi yüzdeleriydi.
6-0’lık seri
İkinci yarı adam adama savunma ile başladık. Alan savunmasının ilk yarıda getirdiği momentum bozulmuştu. Ve Ruslar, 6-0’lık bir seri yaptı. Koç Tanjvevic, 2. dakikada ilk molamızı aldı. Moladan tekrar baskılı 2-1-2 alan savunması kararı ile döndük. Bu karar, verim olarak tekrar döndü ve maçın senaryosunu yeniden müthiş savunma arzusu ile yazmaya başladık.
Bu dönemde özellikle içeriyi, yani Ömer Aşık’ı beslememiz, skor sıkıntımıza da çare oldu. Moladan sonra yaptığımız savunmaya Ruslar, 6.5 dakikada sadece 11’de 1 hücum edebildi. Son periyotta aynı savunmaya devam edersek ve aynı istekle oynarsak, aradaki 10 sayılık güvenlik marjı maçın sonunu galibiyet ile bitirmemize neden olur diye düşünmeye başladık.
Maçın bitimine 2 dakika 2 saniye kala Hido’nun sol forvetten attığı üçlük, herkesin galibiyet inancını bir kez daha kamçıladı. Artık maçın son saniyeleri gelirken, puan ve olası averaj hesapları için farkın kapanmamasını bekledik. Tebrikler Milli Takım. Tebrikler emeği geçen herkes. Bundan daha iyi bir savunma ile herhangi bir Rus takımını bu düşük hücum yüzdesinde bir daha hiç bir takım kolay kolay yıllarca tutamaz.

BEÄžENDiM

Haberin Devamı

Milli Takımımız’ın istekli alan savunması.

BEÄžENMEDiM

Rusya Antrenörü Blatt’ın zone hücumu.

DÄ°KKAT

2 galibiyet aldık diye henüz rahatlayalım.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!