Akif Çağatay Kılıç, Kulüpler Birliği'nin kararlarını değerlendirdi

Güncelleme Tarihi:

Akif Çağatay Kılıç, Kulüpler Birliğinin kararlarını değerlendirdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2015 17:55

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kulüpler Birliği'nin aldığı devrim gibi yayın kararları hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Kılıç alınan kararlarla birlikte çok ciddi bir değişimin söz konusu olacağını belirterek, "Bunların genel anlamda bir değerlendirilmesi gerekir. Konuşacağız sonra Başbakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza konuyu genel anlamda anlatacağız" dedi.

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kulüpler Birliği'nin geçtiğimiz gün yaptığı toplantı sonrasında aldığı 'yayın' kararlarını değerlendirdi.

Bakan Kılıç, Avrupa'da çok sayıda ülkede bu tip bir yapının olduğunu kendisinin de bu yapılara daha önce incelediğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü; "Başarılı olmuş modelleri incelemekte ve onları uygulayabiliyorsak uygulamakta da bir sıkıntı olmadığını düşünüyorum. Zaten Göksel Bey de dün yaptığı açıklamada dile getirdi; önce bize gelecekler, konuşacağız sonra Başbakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza konuyu genel anlamda anlatacağız. Çünkü çok ciddi bir değişim söz konusu. Finansman anlamında yayın gelirlerinin değerlendirilmesi. Ama sadece o da değil genel anlamdaki bazı finansman değişiklikleri de içeren konu olduğu için. Bunların genel anlamda bir değerlendirilmesi gerekir."

Haberin Devamı

Akif Çağatay Kılıç, Kulüpler Birliğinin kararlarını değerlendirdi
SÜPER LİG AŞ'Yİ KURALIM MAÇLARI BİZ SATALIM



2014'te Dünya Şampiyonu olan Almanya'nın 2004'te bu modele geçtiğini belirten Bakan Kılıç bu örneğinde detaylı bir şekilde incelenmesi gerektiğini söyledi. "Almanya bu 10 senede ne yapmış incelememiz gerekiyor. Ben açıkçası detaylar üzerinde çalışılıp ondan sonra kendi aralarındaki birliktelikle sonuca vardıracaklarını düşünüyorum. Ama şunu da biliyorum. İngiltere'deki modelde de bu var. Tamamen ayrı bir yapı kurup bütün gelirlerin orada toplanması ve ondan sonra dağıtılması... Burada şu soru geliyor akla; "Ligden düşme olursa ne oluyor?" Onu otomatiğe bağlamışlar, her hangi bir şekilde 1. ligden, 2. lige düşme durumu olursa otomatik olarak 2. ligden 1. lige gelen takım hiçbir işleme gerek kalmaksızın o sistemin içerisine dahil oluyor. Düşen takım da sistemin dışına çıkıyor. Tahmin ediyorum ki bizim kulüplerimiz ve federasyonumuz bu noktada bir çalışma yapacaktır. Hayırlısı olsun."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!