Akhisar'da hasret sona erdi

Güncelleme Tarihi:

Akhisarda hasret sona erdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2013 16:35

Spor Toto Süper Lig2in 14. hafta mücadelesinde Akhisar Belediyespor, konuk ettiği Torku Konyaspor'u 2-1 mağlup etti.

Haberin Devamı

MAÇIN CANLI ANLATIMI

Spor Toto Süper Lig'in 7'inci haftasında Galatasaray'ı yendikten sonra 6 maçtır 3 puana hasret kalan Akhisar Belediyespor, sahasında Torku konyaspor'u 2-1 mağlup etti.

Stat: Manisa 19 Mayıs
Hakemler: Süleyman Abay, Serkan Ok, Bülent Gökçü,
Akhisar Belediyespor: Evren Özyiğit, Çağdaş Atan (Dk. 7 Sertan Vardar) , İbrahima Sonko, Uğur Demirok, Emrah Eren, Merter Yüce, Kenan Özer (Dk. 90+1 Mustafa Aşan), Güray Vural (Dk. 90+4 Ahmet Cebe), Bilal Kısa, Bruno, Niasse
Torku Konyaspor: Itanje, Erdinç Yavuz (Dk. 74 Recep Aydın), Selim Ay, Mehmet Güven, Ömer Ali Şahiner, Ali Çamdalı, Erdal Kılıçaslan (Dk 67. Hasan Kabze), Tolga Ünlü, Thorvaldsson, Borek (Dk. 86 Ndouasel), Mehmet Uslu
Goller: Dk. 62 Bruno, Dk 79. Niasse (Akhisar Belediyespor) , Dk. 20 Borek (Torku Konyaspor)
Sarı Kartlar: Dk. 59 Bilal Kısa (Akhisar Belediyespor), Dk. 15 Erdinç Yavuz, Dk. 48 Mehmet Güven (Torku Konyaspor)

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR;

11'inci dakikada Emrah'ın sağdan ceza sahasına ortaladığı Merter topu kafayla Bruno'ya indirdi. Bruno'nun şutunda meşin yuvarlak kaleci Itandje'de kaldı.
16'ncı dakikada Bilal'un uzun pasıyla sol çaprazda topla buluşan Kenan'ın sert şutunda Itandje gole izin vermedi.
20'inci dakikada Erdal'ın sağdan kullandığı korner atışında nefis yükselen Borek, kafayla topu ağlara gönderdi: 0-1.
27'inci dakikada sağ kanattan Güray'ın ceza sahasına kestiği topu uygun durumdaki Bruno topu üstten auta attı.
31'inci dakikada Borek Akhisar Belediyespor ceza sahası önünde Uğur'dan kaptığı topu Thorvaldsson'a aktardı. Şutunda iyi yer tutan kaleci Evren gole izin vermedi.
43'üncü dakikada Kenan'ın ortasına Bruno ile kaleci Itanje birlikte yükseldi. Kaleci Itanje topa sahip oldu.
62'inci dakikada Niase'nin soldan ceza sahasına havalandırdığı topu Bruno kafayla ağlara bıraktı: 1-1.
70'inci dakikada bir hava topunda Akhisar Belediyesporlu Merter'le kafa kafaya çarpışan Torku Konyaspor'un kaptanı Erdinç yerde kaldı. Nefes almakta güçlük çeken Erdinç'e ilk müdahale sahada yapıldı. Bir süre ambulansta bekletilen Erdinç daha sonra hastaneye kaldırıldı. Bu arada Torku Konyasporlu taraftarlar, ambulansın geç gelmesine tepki gösterdi.
80'inci dakikada Bilal'in soldan ceza sahasına ortaladığı topu Niasse aşırtma bir vuruşla kaleci Itandje'nin üzerinden boş kaleye gönderdi: 2-1.
Karşılaşmayı Akhisar Belediyespor 2-1 kazandı.

MAÇTAN NOTLAR

Akhisar Belediyespor teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, çok kritik bir galibiyet elde ettiklerini belirti, "İkinci yarıdaki coşkulu futbolun mükafatını aldık. Maça kötü başladık. İlk yarı boyunca böyle devam ettik ve bu arada bir de gol yedik. İkinci yarıda coşkulu bir futbol ortaya koymaya başladık ve bunun karşılığını iki golle aldık. 1-0 geriye düştükten sonra 2-1 öne geçmek beni ayrıca mutlu etti" dedi.

Haberin Devamı

Maçın hemen başında oyundan çıkan Çağdaş’ın sağ ayak arka adalesinde sorun olduğunu ve muhtemelen bir kaç hafta takımdan ayrı kalacağını belirten Hamzaoğlu, antrenmanda sağ el baş parmağı çatlayan kaleci Evren’in de yaklaşık 1 ay forma giyemeyeceğini dile getirdi. Teknik direktör Hamzaoğlu, kaleci Oğuz’un yerine oynattığı Evren’in performansından memnun olduğunu da sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

TÜTÜNEKER ELİNİ KESTİ

Torku Konyaspor teknik direktörü Uğur Tütüneker’in maç bitiminde öfkesinden soyunma odasının camına yumruk attığı ve bu nedenle elinin kesildiği öğrenildi. Uğur Tütüneker’in yerine basın toplantısına katılan antrenör Mert Korkmaz, "Oyuna gerçekten iyi başladık ve ilk yarıda golü da bulduk. İkinci golü atmamız gerekirken, ikinci yarıda takım galibiyeti koruma psikolojisiyle geriye yaslandı. Biz pas trafiğinde zorlanırken, oyun üstünlüğünü eline geçiren rakibimiz galip gelmeyi başardı. Önümüzdeki haftalarda bu kaybı telafi etmeye çalışacağız" diye konuştu.

ERDİNÇ'İN BURNU ÇATLADI

Öte yandan karşılaşma sırasında Akhisar Belediyesporlu Merter’le çarpıştıktan sonra ambulansla hastaneye kaldırılan Torku Konyasporlu Erdiç Yavuz’un burnunda çatlak tesbit edildi. Durumu iyi olan futbolcunun kafileyle birlikte Konya’ya döneceği açıklandı.

HAMZAOĞLU: "OYUNCULARIMI KUTLUYORUM"

Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, oyuncularını Torku Konyaspor karşılaşmasının ikinci yarısında ortaya koydukları coşkulu futboldan dolayı kutladığını ifade etti. Hamzaoğlu, maçının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, maça kötü başladıklarını, fakat bu durumu iyiye çevirmesini bildiklerini kaydetti. Maçın ikinci yarısıyla birlikte eski coşkulu oyun anlayışlarını ortaya koyduklarını, bundan mutluluk duyduğunu söyleyen Hamzaoğlu, "1-0 geriden gelip, 2-1 kazanmak da bizim için ayrı bir sevinç. Oyuncularımı ikinci yarı ortaya koydukları futboldan dolayı kutluyorum. Önümüzde Fenerbahçe maçı var. İnşallah o maçtan da aynı şekilde, coşkulu, istekli bir oyun ile iyi bir sonuçla ayrılırız" diye konuştu.

Hamzaoğlu, maçın 7. dakikasında sakatlanan Çağdaş Atan'ın durumuna ilişkin olarak da oyuncunun alt adalesinde sorun olduğunu, sağlık durumunun MR çekilmesinin ardından netleşeceğini belirterek, "Yırtık olabilir. Birkaç hafta belki de aramızda olamayacak" dedi. Kaleci Oğuz Dağlaroğlu'nun da antremanda sağ baş parmağında kırık oluştuğunu hatırlatan Hamzaoğlu, maçta Evren'e şans verdiğini, iyi bir oyun sergilediğini söyledi. Akhisar Belediyespor futbolcusu Uğur Demirok da maça kötü başladıklarını, bu nedenle rakibin daha üstün göründüğünü, ancak ikinci yarı istedikleri oyunu ortaya koymasını bildiklerini ifade etti.

Kaleci Evren Özyiğit ise üzerlerinde 5 haftadır kazanamamanın etkisi olduğunu belirterek, "Mağlup duruma düşmemize rağmen sonradan oyunu çevirmemiz takım adına çok güzel bir gelişme" dedi.

TORKU KONYASPOR CEPHESİ

Torku Konyaspor Antrenörü Mert Korkmaz, karşılaşmaya iyi başladıklarını ve ilk yarıda golü de bulduklarını bulduklarını belirtti. Maçın ikinci yarısında ise pas yapmadıklarına işaret eden Korkmaz, "Rakip ikinci yarı oyunu kontrol altına aldı ve mağlup olduk" dedi.

BAKMADAN GEÇME!